به گزارش ایسنا، بیتاله برقراری صبح امروز در نشستی خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در دولت سیزدهم اقدامات کم نظیری انجام شد؛ گفت: هرچقدر نظامهای بیمهای و بیمههای اجتماعی در کشور گسترش یابد موجب رشد و شکوفایی جامعه خواهد شد. صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر نیز در گسترش چتر بیمهای نقش بیبدیلی داشته است.
وی با بیان اینکه صندوق جوان و دارای ظرفیتهای خوبی است و هدف اصلی صندوق، گسترش و تعمیم گسترش چتر بیمهای است، گفت: این صندوق تنها صندوقی است که براساس اصل ۲۹ قانون اساسی تاسیس شده و اختیاری است؛ تفاوت ما با صندوق تامین اجتماعی در اختیاری بودن است؛ لذا جذب بیمه شدگان در صندوق اختیاری کار سختی است؛ اگر در صندوقهای اختیاری بتوانید جذب حداکثری داشته باشید یعنی موفق عمل کردهاید.
مدیرعامل صندوق بیمه، روستاییان، کشاورزان و عشایر ادامه داد: قبل از دولت سیزدهم، یک میلیون و ۳۰۰ هزار بیمه شده فعال در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر وجود داشت و این درحالیست که در حال حاضر، یک میلیون و ۴۵ هزار بیمه شده جدید در این صندوق جذب شده و این تحول بینظیر است.
برقراری با اشاره به اینکه نگاه در این صندوق نگاه برنامه محوری بوده است، افزود: مبنای حرکت در این صندوق، براساس برنامهریزی علمی و محاسبات بیمهای بوده است؛ در دولت سه ساله شهید رییسی بیش از ۴۵ اقدام موثر و شاخص انجام شد که یکی از این اقدامات برنامه راهبردی صندوق بوده است.
وی تاکید کرد: این برنامه راهبردی با مشارکت همکاران، معاونان و مشاوران با استفاده از تجربیات و نگاه علمی بوده است و بیش از ۳۰۰۰ نفر ساعت برای تدوین این برنامه راهبردی وقت گذاشته شده است.
وی از تصویب برنامه تحولی این صندوق در همه صندوقهای تابعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط هیأت امنای سازمان تامین اجتماعی و صندوقهای تابعه برای اولین بار خبر داد و یادآور شد: از میان سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستائیان و عشایر و صندوق فولاد و... که تابعه وزارتخانه هستند، صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر اولین صندوقی بوده که توانسته برنامه راهبردی تدوین و مورد تایید هیات امنا قرار گیرد و به صندوق ابلاغ شود.
مدیرعامل صندوق بیمه، روستاییان، کشاورزان و عشایر با اشاره به اینکه در این صندوق هر اقدام انجام شده همراه با پیوست بیمهای بوده است، گفت: این پیوست بیمهای موجب پایداری بیمهای شده است. اگر صندوقها پایداری نداشته باشند با چالش مواجه خواهند شد لذا براساس محاسبات بیمهای، پیش بینی میشد که پایداری صندوق در سال ۱۴۰۳ تقریبا به نقطه سر به سر برسد، اما اقدامات موثری انجام شد که موجب شد پایداری صندوق براساس محاسبات بیمهای تا افق سال ۱۴۲۲ حفظ شود. البته صندوق باید براساس برنامه ریزی صورت گرفته حرکت کند و بار مالی جدیدی بر صندوق تحویل نشود.
برقراری در ادامه اظهار کرد: نگهداشت بیمهشدگان مهم است. تمدیدیهای صندوق رشد چشمگیری داشته و معدل تمدیدیها در صندوق بیش از ۸۲ درصد بوده است.
وی در ادامه به ۱۹۲ هزار مستمریبگیر صندوق اشاره کرد و افزود: میانگین مستمری مستمریبگیران طی سه سال با رشد ۸۳ درصدی و مستمری حداقلیبگیران با رشد ۲۱۰ درصدی همراه بوده است.
مدیرعامل صندوق بیمه، روستاییان، کشاورزان و عشایر به پوشش بیمه اجتماعی زنان اشاره کرد و گفت: زنان بیش از ۴۶ درصد عضو صندوق شدهاند که این پوشش به جز در نظر گرفتن اجرای قانون جوانی جمعیت است.
برقراری همچنین در خصوص وصول مطالبات صندوق عنوان کرد: حدود یک همت از مطالبات صندوق وصول شده و همچنین بودجه صندوق در سال گذشته با رشد ۱۶۸ درصدی همراه بوده است.
وی در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به تاثیر افزایش سطوح درآمدی صندوق خاطرنشان کرد: هرچقدر سطوح درآمدی صندوق افزایش یابد در آینده، مستمریبگیران مستمری بیشتری دریافت خواهند کرد، لذا سطوح در آمدی صندوق تا سال ۱۴۰۰ یا افزایش پیدا نکرده بود و یا با افزایش ۱۰، ۲۰ تا ۳۰ درصد همراه بوده است اما طی سال ۱۴۰۱ـ ۱۴۰۲ حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است.
مدیرعامل صندوق بیمه، روستاییان، کشاورزان و عشایر به اقدامات صندوق در حوزه اقتصادی و داراییهای آن نیز اشاره و تصریح کرد: پرتفوی صندوق حدود ۹۰ همت بود که اکنون رقم آن به ۱۸۰ همت رسیده و با رشد ۱۰۰ درصدی همراه بوده است. هرچقدر دارایی صندوق افزایش یابد، پایداری آن افزایش می یابد و این موضوع با مولفههای علمی و سرمایه گذاریهای دقیق و مولدسازی و ورود در سهامداری صورت گرفته است.
به گفته وی سفرهای استانی جهت رشد و توسعه صندوق، ارتقای سرمایه انسانی و نخبگان، توجه به نیروهای جوان، تشکیل کمیته انتصابات، نظارت برخط بر کارگزاران صندوق و تشکیل گفتمان منطقهای، شفافیت در دسترسی به اطلاعات، تدوین و تصویب اساسنامه صندوق، ارتقای پشتیبانی صندوق و تحول در اطلاعرسانی و تبلیغات از دیگر اقدامات راهبردی صندوق بیمه اجتماعی روستاییان، کشاورزان و عشایر بوده است.
برقراری همچنین به آیین نامه اجرایی ماده ۲۱ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده اشاره و تاکید کرد: در این ماده تاکید شده که مادران غیرشاغل ساکن در مناطق روستایی و عشایرِ دارای سه فرزند و بیشتر تحت پوشش صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر قرار گیرند و دولت حق بیمه آنها را پرداخت کند.
به گفته وی، در سال گذشته در این زمینه ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار داده شد که بیش از ۳۱۱ هزار نفر براساس اولویت تحت پوشش بیمه قرار گرفتند. در سال جاری نیز ۱۵۰۰ میلیارد برای بیمه مادران دارای سه فرزند و بیشتر در نظر گرفته شد تا تعداد مادران تحت پوشش به ۵۱۱ هزار نفر برسد که این اتفاق در راستای جوانی جمعیت است.
وی همچنین درباره پیگیری برقراری بیمه تکمیلی صندوق برای بیمه روستائیان نیز توضیح داد: نظر کارشناسی ما این بود که با حق بیمهای که مستمریبگیران پرداخت میکنند، بیمه تکمیلی تداوم پیدا کند. برای سه استان به صورت آزمایشی بیمه تکمیلی را برقرار کردیم که موجب رضایتمندی آنها شد. معتقدیم که براساس قانون بیمههای تکمیلی باید برای همه مستمریبگیران تداوم پیدا کند. اما برخی نظر کارشناسی دیگری دارند که بیمه تکمیلی را ادامه ندهیم. نگاه من این است دولت چهاردهم این مسیر را ادامه دهد زیرا از نظر قانونی مکلف هستیم و در اساسنامه نیز بر این موضوع تصریح شده است.
انتهای پیام
نظرات