به گزارش ایسنا،تنها اندکی پس از ترور نافرجام ترامپ در جریان یک گردهمایی انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیای آمریکا، شاهد طرح سیلی از تحلیل و تفسیرها و تئوریها در مورد این رویداد و ابعاد مختلف آن بودیم. در این چهارچوب، افراد و جریان های مختلفی در عرصه سیاست داخلی آمریکا به عنوان بازیگرانی مورد اشاره قرار گرفتهاند که از ترور و مرگ ترامپ نفع می برند. به عنوان مثال به دموکرات ها و یا آنچه ترامپ آن را تشکیلات در سایه در آمریکا می خواند اشاره شده که ترامپ را به مثابه تهدید جدی برای خود در نظر گرفته و با حذف او سعی در تداوم حضور خودشان در صحنه قدرت سیاسی آمریکا داشته اند.
از طرف دیگر، برخی نیز به این نکته اشاره کرده اند که با توجه به سابقه بازی های تبلیغاتی ترامپ و تیم انتخاباتیاش، هیچ بعید نیست که ترور نافرجام اخیر ترامپ نیز کارِ خود آن ها باشد تا از این رهگذر، شانس خودشان را برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا به واسطه جلب توجه گسترده افکار عمومی آمریکا افزایش دهند. با این همه، به تازگی شاهد طرح یک تئوری تازه در مورد ترور نافرجام ترامپ از طریق شبکه سی ان ان بوده ایم. این شبکه مطرح آمریکایی مدعی شده که ایران در پشت پرده ترور نافرجام ترامپ قرار داشته است!
ادعای این شبکه نیز این است که از مدت ها قبل دستگاه های امنیتی آمریکا نسبت به تلاش برای ترور ترامپ از سوی عوامل و نیروهای وابسته به ایران، به رئیس جمهور سابق آمریکا و تیم حفاظتی وی هشدار داده بودند. با این حال، بی توجهی به این هشدارها نزدیک بوده که کار دست ترامپ بدهد. به ادعای سی ان ان، تیم حفاظتی و انتخاباتی ترامپ بیش از همه این احتمال را می دادند که در جریان کنگره حزب جمهوریخواه که با هدفِ معرفی نامزد نهایی جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۴ آمریکا برگزار می شود، یک تهدید امنیتی بزرگ علیه ترامپ از سوی ایران مطرح شود.
در این راستا، آن ها هیچ تدبیری را برای مقابله با آنچه اخیرا در جریان سخنرانی ترامپ در پنسیلوانیا روی داد، نداشته اند. با این همه، این سناریوسازی شبکه سی ان ان علیه ایران از دو منظر کاملا رد شده است.
اولا، نتایج نظرسنجی های مختلف در آمریکا در مدت اخیر به عینه نشان داده اند که انگیزه های داخلی برای ترور ترامپ به شدت زیاد است. به عنوان مثال، بر اساس نتیجه نظرسنجی که اخیرا دانشگاه شیکاگوی آمریکا انجام داده، بیش از ۲۶ میلیون بزرگسال آمریکایی قویا از اعمال خشونت علیه ترامپ با هدف حذف او از رقابت های انتخاباتی حمایت کرده اند و آن را مفید دانسته اند.
از این تعداد، ۳۰ درصد خود اسلحه داشته اند. این بدان معناست که هم انگیزه و هم ابزار عملیاتی کردن انگیزه، در دست شمار قابل ملاحظه ای از شهروندان آمریکایی بوده که از ترامپ خوششان نمی آید. معادله ای که در نوع خود از سطح بالای شکاف ها و قطبی گرایی سیاسی و اجتماعی در آمریکا حکایت دارد. موضوعی که حتی این کشور را به زعم بسیاری از تحلیلگران، در آستانه یک جنگ داخلی فراگیر قرار داده است.
دوم اینکه نه دولت مستقر در آمریکا و نه دستگاه های امنیتی این کشور هیچکدام دست داشتن ایران در ماجرای ترور نافرجام ترامپ را تایید نکرده اند. به بیان ساده تر، آنچه توسط سی ان ان مطرح شده صرفا یک ادعای رسانهای عاری از اسناد و شواهد عینی است و به نظر می رسد به دنبال جلب توجه و جنجال سازی است. موضوعی که البته سی ان ان در موراد مشابه دیگری نیز نشان داده در مهندسی آن استاد است.
در این رابطه به طور خاص می توان به فاجعه کنشگری محوری این شبکه در طرح این ایده که دولت سابق عراق(رژیم صدام حسین) در حال ساخت تسلیحات کشتار جمعی است و آمریکا باید به این کشور حمله کند مشاهده کرد. ادعایی که پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، دروغ بودن آن فاش شد و خود به یک رسوایی بزرگ برای شبکه سی ان ان تبدیل شد. رسوایی، مانند رسوایی چوپان دروغگو!
انتهای پیام
نظرات