• دوشنبه / ۸ مرداد ۱۴۰۳ / ۱۴:۴۰
  • دسته‌بندی: تفریح و سرگرمی
  • کد خبر: 1403050804987
  • خبرنگار : 71958

برای فرار از گرما به «دیو سپید پای در بند» پناه ببرید

برای فرار از گرما به «دیو سپید پای در بند» پناه ببرید

هرچند تهرانی‌ها و مازندرانی‌ها برای فرار از گرما خیلی لازم نیست مسافت زیادی را بپیمایند تا خنکا را تجربه کنند، اما کوه دماوند یا به قول ملک الشعرای بهار «این دیو سپید پای دربند» مهمترین جاذبه شهر «رینه» است که نه تنها ایرانیان بلکه کوهنوردان و عکاسان زیادی را به خود جذب می‌کند.

به گزارش ایسنا، شهر رینه نزدیک‌ترین شهر به قله دماوند است. این شهر سومین شهر مرتفع ایران به شمار می‌رود که برای فرار از گرمای تابستان گزینه خوبی است. این شهر زیبای مازندران ۹۰ کیلومتر با آمل و ۱۱۰ کلیومتر با تهران فاصله دارد. ارتفاع آن از سطح دریا به ۲۴۰۰ متر می‌رسد. بهترین فصل برای بازدید از نزدیکترین شهر به دماوند تابستان و بهار است. اما برخی برای استفاده از آبگرم لاریجان در زمستان به این شهر می‌روند تا از آبگرم آن استفاده کنند.

هرچند تهرانی‌ها و مازندرانی‌ها برای فرار از گرما خیلی لازم نیست مسافت زیادی را بپیمایند تا خنکا را تجربه کنند، اما کوه دماوند یا به قول ملک الشعرای بهار «این دیو سپید پای دربند» مهمترین جاذبه شهر «رینه» است که نه تنها ایرانیان بلکه کوهنوردان و عکاسان زیادی را به خود جذب می‌کند. کوهنوردانی که قصد دارند از یال شرقی دماوند، به بلندترین قله ایران صعود کنند و عکاسان و علاقه‌مندانی که می‌خواهند از دورنمای آن لذت ببرند. باید از شهر رینه سفر خود را آغاز کنند.

دشت لار

یکی از جذاب‌ترین ماه‌ها برای بازدید از رینه خرداد ماه است. دشت لار که در فاصله ۴۲ کیلومتری از رینه و در کوهپایه‌های دماوند قرار دارد، در خرداد ماه لبریز از گل‌های شقایق می‌شود. گل شقایق رقصان که مانند پرچم در پیچ و تاب هستند و انگار با گلبرگ‌های سرخ و دل سوخته یاد شهیدان وطن را گرامی می‌دارند. 

برای فرار از گرما به «دیو سپید پای در بند» پناه ببرید

حمام شاه عباسی

نوع گردشگری شهر رینه اگر بخواهیم نامگذاری کنیم. گردشگری سلامت است، که از دوران قاجار آغاز شده است. چشمه آبگرم رینه که از جاهای دیدنی این شهر کوهپایه‌ای به شمار می‌آید، موجب به وجود آمدن حمام‌های عمومی و استخرهای متعدد شده است؛ افراد می‌توانند با انتخاب این استخرها و حمام‌های جدید یا تاریخی، از خواص درمانی آب معدنی رینه استفاده کنند. علاوه بر این، آبگرم رینه توسط لوله‌کشی به خانه‌ها و سوئیت‌های این شهر نیز انتقال یافته است که گردشگران می‌توانند با اجاره این خانه‌ها و سوئیت‌ها، به‌طور خصوصی از خواص درمانی چشمه آبگرم بهره‌مند شود.

آبگرم معدنی رینه که از دل کوه‌پایه‌های دماوند می‌جوشد، خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد. وجود گوگرد در این آب، فوایدی بسیار دارد که از جمله آن می‌توان به درمان‌های پوستی و از بین بردن جای زخم اشاره کرد. استفاده فراوان گوگرد در صنعت صابون‌سازی نیز خود گواه این موضوع است. آب معدنی محتوی گوگرد سبب شده تا بوی خاص این ماده در تمام نقاط شهر به مشام برسد. دمای آبگرم رینه از ۶۰ درجه سانتی‌گراد پایین‌تر نمی‌آید و از دیگر خواص این آب، می‌توان به فوایدی که در درمان بیماری‌های استخوانی و ماهیچه‌ای دارد اشاره کرد. همچنین باید به‌خاطر داشت که آب معدنی رینه قابل شرب نیست و طعمی ما بین تلخ و ترش دارد.

برای فرار از گرما به «دیو سپید پای در بند» پناه ببرید

حمام شاه عباسی با معماری دوره قاجاریه، از آثار تاریخی شهرستان آمل به حساب می‌آید، که بیش از یک قرن از قدمت آن می‌گذرد. این حمام مربوط به سده ۹ هجری قمری است که در شهرستان آمل، بخش لاریجان، روستای آب گرم واقع شده و این اثر در تاریخ ۷ مرداد ماه از سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۹۳۴۹ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. آب ورودی به حمام شاه عباسی از آبگرم طبیعی دامنه‌های رشته کوه البرز سرچشمه می‌گیرد.

حمام شاه عباسی با گنبدی خزانه‌ای و دارای دو ورودی جداگانه برای مردان و زنان است. حمام موقوفه شاه عباسی که با گذشت سال‌ها از زمان تاسیس آن به خاطر اینکه در درمان بسیاری از بیماری‌های پوستی، رماتیسم مفصلی، بیماری‌های اعصاب و خشکی مفاصل کاربرد دارد، در روستای آب گرم لاریجان همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

دخمه سنگی کافر کلی

شهر رینه تاریخی طولانی دارد. این شهر محور مقاومت ایرانیان در برابر اعراب بود و آخرین دژ ایرانیان در برابر اعراب به شمار می‌رود به طوری که غارهای دست کند محور هراز که در منطقه «کافر کلی» نامیده می‌شوند، یکی از این نمادهاست، که هنوز پابرجاست. این غارها، فضاهای دست کندی هستند که در محور هراز و نقاط مختلف منطقه بالا لاریجان، در میان بندها و پرتگاهها تراشیده شده است. در هیچ یک از نقاط ایران غارهای دست کند تا این حد متمرکز نیستند. اگر چه تفسیرهای فراوانی در مورد ساختن این گونه سازه‌ها در منطقه ایراد شده ولی گویا هنوز نمی‌توان در مورد علت ساختاری این فضاهای معماری و دوره‌های این سازه‌ها سخنی به قطع بیان کرد. از جمله فرضیه‌ای مطرح شده در مورد این سازه‌ها این گونه است که: آیا این فضاهای معماری در دوره ماد ساخته شده‌اند (با موجودیت گوردخمه‌های منسوب به ماد در نقاط مختلف ایران و عراق امروزی). فضاهای معماری در اوایل دوره اسلامی ساخته شده‌اند که در مقابل تهاجم اقوام تازه وارد مقابله می‌کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha