مصطفی رحماندوست، شاعر پیشکسوت شعر کودک و نوجوان و دبیر ادبی چهارمین جشنواره شعر کودک ایران، در آئین اختتامیه این جشنواره که امروز دوشنبه (۱۴ آبانماه) و با حضور شاعران مطرح سراسر ایران در حوزۀ شعر کودک و نوجوان در تالار شیخ بهایی شاهینشهر برگزار شد، گفت: همچنان آرزوی من این است که شاهینشهر، مرکز آکادمیک شعر کودک ایران شود.
او با بیان اینکه در دنیا رسم است که برخی شهرها پایلوتی برای برخی رویدادها میشوند، افزود: امسال اشعار بسیار زیادی به چهارمین جشنواره شعر کودک ایران ارسال شد، بهطوری که حتی در جشنوارههای بینالمللی نیز چنین اتفاقی رخ نمیدهد و این موضوع، جای خرسندی بسیار دارد؛ لازم است بگویم که فقط ۴هزار شعر در مورد غزه به دبیرخانه این دوره از جشنواره شعر کودک رسید.
رحماندوست ضمن تشکر از حضور شاعران برجسته کشور در چهارمین جشنواره شعر کودک ایران ابراز امیدواری کرد که جشنواره ملی شعر کودک همچنان در دورههای بعدی نیز در شاهینشهر تداوم یابد.
شعر در تعالی فرهنگ و ادب اثرگذار است
همچنین سعید ابریشمیراد، شهردار شاهینشهر اظهار کرد: خرسندم که هفته فرهنگی شاهینشهر و پنجاه و یکمین سال تأسیس این شهر با برگزاری چهارمین جشنواره شعر کودک ایران همزمان شده است. علت تقارن این است که کودکان، مهم هستند و اگر ما میخواهیم آیندهای روشن برای کشور متصور باشیم باید به کودکان توجه کنیم. حق کودکان است که ما به فکر آنها باشیم و بسترهای لازم برای بلوغ و نبوغ آنها را فراهم کنیم.
شهردار شاهینشهر با تأکید بر اینکه شعر در فرهنگ و ادب موثر است، بیان کرد: همواره میدانیم که «ادبِ مرد به زن دولت اوست» و در این میان، شعر همیشه در تعالی ادب و فرهنگ تأثیرگذار بوده است.
ابریشمی راد ضمن قدردانی از ناصر نفری و علیرضا ذاکر هرندی، شهرداران اسبق شاهینشهر بهعنوان بنیانگذاران جشنواره شعر کودک ایران، گفت: من افتخار دارم که پیرو و رهرو راهی هستم که شهرداران بزرگواران پیشین شاهینشهر آغاز کردند، چراکه راهی جز این نیست که به کودکان فرصت بالندگی دهیم و حوزههای فرهنگی و اجتماعی را تقویت کنیم.
او ضمن قدردانی از کودکانی که بهعنوان اعضای کمیته اجرایی چهارمین جشنواره شعر ایران حضور جدی داشتند، ادامه داد: کودکان، فرشتگان روی زمین هستند و ما چقدر خوشبختم که فرصت پیدا کردیم تا در جمع این فرشتگان باشیم. امیدوارم که ایران هر روز شاهد موفقیت و پیشرفت و اتفاقاتی شاد و بانشاط با حضور کودکانِ آیندهساز ایران باشد.
ضرورت تلاش درجهت بنیان جشنواره ها و فرهنگسازی
سیدمحمدرضا کاظمی طبا، فرماندار شهرستان شاهین و میمه نیز بیان کرد: در حوزه فرهنگ و ادب فارسی و البته برای ادامۀ این مسیر و بالندگی گذشتگان و آیندگان، باید بر روی ریشه و اصل خود برنامهریزی کرد و برگزاری چنین جشنوارههایی در راستای تقویت این ریشه است.
او افزود: امیدوارم در ادامۀ مسیر بتوانیم در راستای تقویت بنیان جشنوارهها و فرهنگسازی، بیشتر تلاش کنیم.
کودکان، متولیان اصلی جشنواره شعر کودک هستند
در این آئین همچنین گلجهان شکرزاده، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شاهینشهر گفت: هر افتتاحیهای دارای اختتامیه است و ما خرسندیم که امروز شاهد حضور شهرداران پیشین شاهینشهر بهعنوان بنیانگذاران جشنواره ملی شعر کودک ایران هستیم؛ ضمن اینکه شاعران بزرگی از سراسر ایران نیز در این دوره از جشنواره حضور دارند.
او ادامه داد: جای خوشحالی است که کودکان و نوجوانان، مجریان و متولیان اصلی چهارمین جشنواره شعر کودک ایران کودکان و نوجوانان شاهی شهر هستند و یقین دارم که فرزندان ما در بالاترین سطح دانش و هنر قرار خواهند گرفت.
شکرزاده با بیان اینکه بر همه مسئولان واجب و لازم است که از امروز بر روی کودکان و نوجوانان سرمایهگذاری کنند چراکه آیندهسازان ایران خواهند بود، بیان کرد: امیدوارم شاهینشهر همچنان در سطح کشور بدرخشد و در عرصههای مختلف هنری و علمی و اجتماعی ریلگذاری مختلفی در این شهر انجام شود.
او با اشاره به اینکه سال آینده پنجمین جشنواره شعر کودک ایران نیز برگزار خواهد شد، افزود: آرزو میکنم که فرزندان ما همواره سرشار از امید و شادی و آرامش باشند.
به گزارش ایسنا، در آئین اختتامیه چهارمین جشنواره شعر کودک ایران، بیانیه هیئت داوران توسط «اکرم کشایی» شاعر برجسته شعر کودک و نوجوان قرائت و سپس اسامی شاعران برگزیده در این دوره از جشنواره اعلام شد. بر این اساس و بنابر اعلام رأی هیئت داورن این دوره از جشنواره شامل اکرم کشایی، مریم هاشمپور و کبرا بابایی، در بخش کودکان غزه، «منیره هاشمی»، «باران ربیعی» و «معصومه معصومزاده» عناوین برگزیده را بهدست آوردند. همچنین در بخش بزرگسال، «مژگان بقایی پور، «سمیه بابایی» و «مرضیه رشیدی» به ترتیب رتبههای اول تا سوم را بهدست آوردند و «فرشته ابراهیمینیا» نیز شایسته تقدیر شناخته شد. ضمن اینکه در بخش کودک و نوجوان نیز «سبحان کریم زاده»، «نگین دهقان» و «غزاله جعفری» به ترتیب رتبههای اول تا سوم را بهدست آوردند و «ریحانه رضوانی» نیز شایسته تقدیر شناخته شد.
در این آئین همچنین از پوستر پنجمین دوره از جشنواره شعر کودک ایران و از سه کتاب «آثار غزه», «آثار برگزیده» و «آثار شهروندی» چهارمین جشنواره شعر کودک ایران رونمایی شد و تقدیر از کودکان و نوجوانان بهعنوان اعضای کمیته اجرایی چهارمین جشنواره شعر کودک ایران، بخش دیگری از برنامههای این آئین بود.
بیانیۀ چهارمین جشنواره شعر کودک ایران توسط «امیر علی صادق» کودک شاهینشهری قرائت شد و این آئین با شعرخوانی «ناصر کشاورز» شاعر پیشکسوت شعر کودک، به کار خود پایان داد.
انتهای پیام
نظرات