احمد صفرزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: این علوفهها در محلهایی که فقر پوشش گیاهی دارند در مناطق مذکور توزیع میشود.
وی با اشاره به اینکه مراتع میاندشت جاجرم از لحاظ پوشش گیاهی فقیر و متوسط هستند، گفت: در حال حاضر در منطقه میاندشت جاجرم ۱۰ هزار راس دام، پروانه چرا دارند که حضور آنها و از سوی دیگر جمعیت حیات وحش سبب میشود تا فشار به پوشش گیاهی این منطقه وارد شود.
صفرزاده افزود: وجود کانون گرد و غبار در این منطقه سبب شده است تا برای جلوگیری از فشار بیش از حد به پوشش گیاهی و از بین رفتن آن در فصل سرما اقدام به توزیع علوفه دستی برای حیات وحش کنیم.
وی در ارتباط با تامین آب حیات وحش این منطقه نیز بیان کرد: از حدود ۴۰ سال گذشته برای تامین آب حیات وحش این منطقه دچار مشکل بودیم و مجبور میشدیم تا آب مورد نیاز را از چاههای کشاورزی تامین کنیم، اما در چند سال گذشته برای تامین آب اقدام به ساخت بندهای خاکی کوچک کردهایم.
این مسئول با بیان اینکه ۲۰ بند خاکی کوچک در میاندشت جاجرم احداث شده است، ادامه داد: امسال در پشت یکی از این بندها مخزن استخر ذخیره آب قرار دادیم و با این اقدام موفق به ذخیره سازی یک میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر آب شدیم و نیاز آبی حیات وحش تامین شد و دیگر نیاز به تامین آب از خارج این زیستگاه نداریم.
وی تاکید کرد: طبق سرشماری انجام شده در سال گذشته در این منطقه بیش از ۴۰۰۰ راس آهو مشاهده شد که در ۵۰ سال گذشته بی نظیر بوده و یکی از علل اصلی آن تامین آب و امنیت بوده است.
انتهای پیام
نظرات