• دوشنبه / ۲۱ مهر ۱۴۰۴ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1404072113354
  • خبرنگار : 50046

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد

افزایش بیماری تب مالت در خراسان شمالی

افزایش بیماری تب مالت در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از افزایش بیماری تب مالت (بروسلوز) در این استان خبر داد.

دکتر افشین دلشاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شاخص بروز این بیماری در استان از هر ۱۰۰ هزار نفر ۳۵ نفر است که در سال گذشته ۲۹۳ نفر به این بیماری مبتلا شده بودند.

وی با اشاره به اینکه میانگین بروز این بیماری در این استان بالاتر از شاخص‌های کشوری است، گفت: میزان شاخص بیماری تب مالت در کشور از هر ۱۰۰ هزار نفر ۲۳ نفر است.

دلشاد مهمترین عامل بروز این بیماری در استان تماس با دام آلوده است.

وی افزود: میزان بروز این بیماری به ترتیب در شهرستان‌های سملقان، مانه، فاروج و شیروان بیشتر از سایر نقاط استان است.

این مقام مسئول تصریح کرد: مردم از مصرف مواد لبنی فله به شدت خودداری و از مواد لبنی پاستوریزه استفاده کنند.

به گفته وی، متاسفانه استقبال مردم برای مصرف مواد لبنی فله در استان روز به روز در حال افزایش است.

عدم استقبال دامداران خراسان شمالی از بیمه کشاورزی یکی از چالش‌های دامپزشکی

دکتر حمید رمضانی -مدیرکل دامپزشکی خراسان شمالی- نیز در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: در حال حاضر یکی از چالش‌های این اداره کل در مدیریت بیماری‌ها عدم استقبال دامداران از بیمه کشاورزی است.

دکتر حمید رمضانی اظهار کرد: یکی از عللی که موجب می‌شود تا دامپزشکی به رغم تلاش‌های خیلی زیاد در مدیریت برخی از بیماری‌ها همچون تب مالت موفق نباشد، عدم استقبال دامداران از بیمه کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب مالت یکی از بیماری‌های مشترک میان دام و انسان است که در دام هیچ علائمی ندارد، افزود: این بیماری از طریق سقط جنین در دام نمایان می‌شود و از آنجایی که برای دامدار ضرر چندانی ایجاد نمی‌کند، به آن خیلی اهمیت نمی‌دهد.

رمضانی ادامه داد: این اداره کل در تست و کشتار دام در هنگام بیماری با مشکل مواجه است و اعتباری برای پرداخت غرامت ندارد تا به آن‌ها برای کشتار دام پرداخت کند.

وی بیان کرد: بافت سنتی کشتارگاه‌ها، خروج دام زنده از استان، افزایش مصرف شیر و لبنیات فله، خام فروشی محصولات دامی از جمله چالش‌هایی است که این اداره کل با آن مواجه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha