به گزارش ایسنا، اطلاعات شرکت رصد کشتی کپلر نشان داد واردات ماهانه نفت به چین از آمریکا، در اوت به ۲۴ هزار بشکه در روز رسید که پایینترین میزان از فوریه سال ۲۰۲۰ بود که شیوع کرونا، تقاضا را فلج کرده بود. این صادرات در سپتامبر به حدود ۱۳۴ هزار بشکه در روز و در اکتبر به ۱۳۰ هزار بشکه در روز رسید.
با این حال، این رقم نصف میانگین صادرات ۲۵۹ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۳ است و باعث شد صادرات آمریکا به آسیا کاهش پیدا کرده و در اکتبر به ۹۵۵ هزار بشکه در روز برسد که پایینترین رکورد در سه سال گذشته بود.
مت اسمیت، تحلیلگر کپلر، گفت: ضعف اقتصادی که در چین مشاهده میکنیم، باعث افت تولید پالایشگاهها و در نهایت تقاضای ضعیف برای محصولات پالایشی شده است.
آمارهایی که پنجشنبه گذشته منتشر شد، نشان داد که مجموع واردات نفت خام به چین در اکتبر، ۹ درصد کاهش یافت که ششمین کاهش ماهانه متوالی بر مبنای سال به سال بود، زیرا بسته شدن یک پالایشگاه نفت دولتی، تاثیر ناشی از تقاضای ضعیفتر پالایشگاههای خصوصی را مضاعف کرده است.
بنا بر دادههای اداره کل گمرک چین، کل واردات به حدود ۱۰.۵۳ میلیون بشکه در روز کاهش یافت که در مقایسه با ۹.۹۷ میلیون بشکه در ژوییه که کمترین میزان در ۲۲ ماه گذشته بود، اندکی بهبود داشت.
کشورهای تحت تحریم
چین به طور فزاینده، نفت خام مورد نیاز خود را از کشورهای تحت تحریم آمریکا نظیر روسیه، ایران و ونزوئلا خریداری میکند که قیمتهای رقابتی دارند. واردات نفت چین از این سه کشور در اکتبر، به حدود سه میلیون بشکه در روز معادل حدود ۳۰ درصد از کل واردات رسید.
طبق دادهها و اسناد حمل و نقل شرکت نفت دولتی PDVSA ونزوئلا، چین، مقصد اصلی صادرات نفت این کشور در اکتبر بود که به شکل مستقیم و غیرمستقیم، به ۳۸۵ هزار و ۳۰۰ بشکه در روز رسید.
گسترش خط لوله ترانس مانتین (TMX) در ماه مه، جریان نفت خام از آلبرتا به سواحل اقیانوس آرام کانادا را تقریبا سه برابر کرده و تعداد محمولههای نفت خام کانادا را که مستقیما به چین میرود، افزایش داده و صادرات از بنادر آمریکا را کاهش داده است. دادههای کپلر نشان داد صادرات نفت خام از کانادا به چین، در اکتبر به رکورد ۲۱۷ هزار بشکه در روز رسید.
طبق آمار کپلر، صادرات مجدد نفت کانادا از بنادر ایالات متحده، بین ۲۵ تا ۳۵ درصد از صادرات نفت خام آمریکا به چین در پنج سال گذشته را تشکیل داده است.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال، تحلیلگران میگویند ضعف صادرات آمریکا به چین احتمالا ادامه خواهد یافت زیرا اثرگذاری اقدامات محرک اقتصادی پکن، زمان خواهد برد.
انتهای پیام
نظرات