سیروس ابراهیمی امروز ۲۲ آبانماه در آیین شکرگذاری و جشنواره تخصصی سیب بروجرد که در سردخانه الماس درخشان بروجرد برگزار شد، اظهار کرد: براساس گزارش سازمان جهانی غذا تا سال ۲۰۵۰ باید بتوان برای بیش از ۹ میلیارد نفر غذا تهیه کرد این نکته زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که زمین ظرفیتی مشخص دارد که با دخالت انسان روز به روز از منابع آن کاسته میشود بنابراین باید بتوان با دانش و بهرهوری بالا زنجیرههای ارزش را در تولیدات بالا ببریم.
وی خاطرنشان کرد: با تدوین برنامه های راهبردی باید کشاورزی را از حالت معیشتی به حالت اقتصادی رساند، لرستان ظرفیت تأمین غذای سه برابر جمعیت خود را دارد.
معاون استاندار لرستان خاطرنشان کرد: تأمین غذا برای انسانها در آینده یک چالش بزرگ بوده و دعوای آینده بشر بر سر تأمین غذا است، منابع کره زمین در حال فرسایش است، ذخایر زیرزمینی نیز کاهش مییابد، چارهای جز افزایش دانش فنی در کشاورزی را نداریم، درگذشته ایران قطعی و گرسنگی بسیار زیاد بود ولی امروز در سایه دانش و پژوهش غذای بیش از ۹۰ میلیون نفر در ایران تأمین میشود.
ابراهیمی اضافه کرد: امسال در زمینه تولید گندم به خودکفایی رسیدیم، سرانه مصرف گندم اسماً ۱۲ کیلوگرم است ولی حدود ۱۶ کیلوگرم مصرف میشود.
وی بیان کرد: امروز قطعی برق بهخاطر کمبود برق نیست به علت اسراف بیش از حد منابع انرژیی است، مصرف در دنیا قاعده دارد نباید اسراف کرد و بر نعمتهای الهی پشتپا زد.
معاون استاندار لرستات تصریح کرد: باید حلقههای مفقوده تولید کشاورزی کشف شود و کشاورزی اقتصادی را در لرستان جایگزین کشاورزی معیشتی کنیم.
ابراهیمی ادامه داد: در لرستان باغات متراکم انجیر داریم و تعداد زیادی در ارتباط با باغات انجیر فعالیت دارند، سه سال است نتوانستهاند یک تعاونی تشکیل دهند تا صنایع تبدیلی احداث شود، باید دانش فنی به آنان منتقل شود.
وی بیان کرد: شهرستان بروجرد دارای ظرفیت بالایی در صنعت و کشاورزی است، ۴۰ درصد صنعت لرستان در این شهرستان است، صنایع تبدیلی با بستهبندیهای مدرن باعث رونق کشاورزی خواهد شد.
معاون استاندار لرستان اظهار کرد: شهرستان بروجرد بهعنوان الگو در صنعت و کشاورزی ظرفیتها را به دیگر مناطق لرستان نشان دهد.
انتهای پیام
نظرات