حسن مسلمی نائینی در حاشیه نود ودومین گردهمایی معاونین فرهنگی، رؤسای مراکز و سازمانهای تخصصی جهاد دانشگاهی که به میزبانی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان یک نهاد انقلابی دانشبنیان در حوزه فناوری و حوزههای فرهنگی مسئولیتهای اصلی را بر عهده دارد که در اساسنامه آن هم قید شده است.
وی افزود: باید در پژوهشگاههای جهاد دانشگاهی بر اساس کار تحقیقاتی برنامههای جدید و نویی را انجام دهیم چرا کارهای بسیاری در کشور وجود دارد که مهم هستند.
رئیس جهاددانشگاهی کشور گفت: در اساسنامه جهاد دانشگاهی گفته شده که در حوزه روشنگری و استکبارستیزی برای دانشجویان و دانشآموزان کار کنیم ما با دشمنی مبارزه میکنیم که آن را نمیشناسیم برای همین جامعه حرکتهای مختلفی از خود نشان میدهد، چرا که وقتی ندانیم که چه دشمنی پیش رویمان است هر چقدر هم که جنگ سخت باشد نمیتوانیم عکسالعمل درستی از خود نشان دهیم.
مسلمی نائینی با بیان اینکه اکنون نیاز داریم که جوانهای ما استکبار را بشناسند و اساتید و نخبگان به دلیل اینکه به آنها در ارتباط هستند و آن ها را میشناسند سعی میکنند آنها را جذب کنند، اما بسیار حیف است که نخبگان ما مهاجرت کنند و به کمک استکبار در ساخت تجهیزاتی که بر علیه خودمان استفاده میشود وارد کار و فعالیت شوند، بنابراین باید روشنگری کنیم چرا که مهاجرت معکوس بسیار مهم است و اقداماتی نیز انجام شده است.
وی بیان کرد: مراکز علمی و تخصصی و پژوهشگاههایی در جهاد دانشگاهی در حال تاسیس است که در کل دنیا به تعداد انگشتان دست نیست و یکی از آنها مرکز نخستیسانان است که در حوزه مغز تحقیقات انجام میدهد و هوش مصنوعی و طبیعی را شامل میشود و چنانچه این امر محقق شود قطعا مهاجرت معکوس رخ خواهد داد، در جلسهای که با بسیاری از ایرانیان مقیم آمریکا داشتهایم آنان اعلام آمادگی کردند چنانچه این مرکز راه اندازی شود برمیگردیم و در همین جا کار میکنیم.
رئیس جهاد دانشگاهی کشور با بیان اینکه در جهاد دانشگاهی کارهای آموزشی پژوهشی و تحقیقاتی در حل انجام است که نیاز به پیوست فرهنگی دارند، چرا که کارهایی که انجام میدهیم، اگر پیوست فرهنگی داشته باشند روح پیدا میکند، تصریح کرد: نیاز است وقتی یکی را درمان میکنیم دارای پیوست فرهنگی هم باشد و درمان روحی روانی هم روی آن صورت گیرد، بنابراین پیوست فرهنگی در کنار درمان نیز بسیار مهم است.
مسلمی نائینی یادآور شد: باید معاونین فرهنگی بر روی این مسائل کار کنند که چگونه در زمینه تمام کارهای جهاد دانشگاهی پیوست فرهنگی داشته باشیم؛ به عنوان نمونه ۴۰۰ سال پیش در اصفهان میدانی را ساختند که در اطراف آن تمامی پیوستهای فرهنگی ورزشی و مذهبی در نظر گرفته شده بود، اما الان اینگونه نیست و کارهای غیر فرهنگی باید از کارهای فرهنگی جدا شوند.
وی تاکید کرد: حوزه فرهنگی مسائل بسیاری را در بر میگیرد و بسیار گسترده بوده و جای کار دارد که بسیاری از کارها روی آنها از طریق نظرسنجی و افکارسنجی صورت بگیرد تا کارهای پژوهشی مختلفی در این حوزه داشته باشیم، برای تهیه سند در این گونه موارد وظیفه جهاد دانشگاهی به تنهایی نیست و تمامی دستگاههای کشور باید در این امر دخیل باشند.
انتهای پیام
نظرات