عبدالمجید دیناروند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: واحد چهارم نیروگاه شهید مفتح هفته گذشته به ظرفیت ۲۵۰ مگاوات وارد شبکه شده و هماکنون این نیروگاه با ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات انرژی در شبکه سهمدهی میکند.
وی با اشاره به اهمیت وارد مدار شدن واحد چهارم نیروگاه شهید مفتح به شبکه با ظرفیت ۲۵۰ مگاوات، تصریح کرد: هر مگاوات به عنوان واحدی از سنجش انرژی توانایی روشن کردن ۱۰۰ هزار لامپ ۱۰ وات را دارد که در این رابطه این واحد ۲۵۰ مگاواتی نیروگاه چهارم شهید مفتح میتواند ۲۵ میلیون لامپ ۱۰ وات را در خانهها و منازل روشن کند.
دیناروند افزود: در استان همدان برقی که همه خانهها، صنایع و چاههای کشاورزی نیاز دارند حدود ۱۰۰۰ مگاوات بوده و وقتی که ظرفیت نیروگاه کامل است یعنی استان همدان به برق اضافهای نیاز ندارد و با ظرفیت کامل نیروگاه میتوانیم تمام ظرفیت انرژی مورد نیاز استان را فراهم کنیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح افزود: در همین رابطه اگر یک واحد از نیروگاه شهید مفتح از مدار خارج شود حدود ۲۵ درصد معادل یک چهارم انرژی مورد نیاز استان تولید نخواهد شد و به همان میزان خاموشی خواهیم داشت.
دیناروند خاطرنشان کرد: با وارد مدار شدن واحد چهارم نیروگاه مفتح به شبکه در حال حاضر یک چهارم انرژی مورد نیاز استان توسط این واحد تأمین میشود.
وی با اشاره به نگرانیهای مردم بواسطه خاموشی و قطعیهای برق و خارج شدن برخی از نیروگاهها از مدار تولید در سطح کشور، گفت: در استان همدان نیروگاه شهید مفتح توانسته است خود را در پیک تابستان و زمستان به اثبات برساند برای همین در این رابطه این نیروگاه با تمام ظرفیت در مدار بوده و تلاش میکنیم حتی یک مگاوات هم از ظرفیت تولید خود کم نکند برای همین جای هیچگونه نگرانی نیست.
دیناروند با بیان اینکه ظرفیت سوخت مصرفی نیروگاه هم در وضعیت مناسبی بوده و به واسطه کاهش ظرفیت سوخت مصرفی، توان نیروگاه را کم نخواهیم کرد، اظهار کرد: نیروگاه شهید مفتح به عنوان محور تولید برق کشور بوده و با اینکه کمتر از دو درصد سهم ظرفیت منصوبه بین نیروگاههای کشور را دارد اما در پیک تابستان و زمستان حدود پنج درصد سهم مشارکت را داراست و بیش از ۲.۵ برابر آنچه که در ظرفیت منصوبه انتظار داریم شبکه را یاری میکند.
دیناروند در ادامه با بیان اینکه نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی شهید مفتح واقع در ۴۵ کیلومتری همدان به سمت قزوین بوده در سالهای اخیر توانسته است نیاز برق همه استان را به لحاظ ایعاد جغرافیایی تأمین کند، تصریح کرد: روند کاری نیروگاهها آن است که این واحدها دارای فصل کاری بوده و کار آنها در فصل پیک بار تابستان از انتهای اردیبهشت شروع و تا نیمه مهرماه ادامه دارد.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان ادامه داد: فصل بعدی نیروگاهها فصل تعمیرات بوده و در این فصل از مهرماه تا اواسط اریبهشت ماه نیروگاههایی که همانند نیروگاه شهید مفتح دارای قدمت بالایی هستند طبق یک برنامه زمانبندی دقیق و فعالیتهای پیشبینی شده، تعمیرات، تعویض، بازبینی و نظارت تمامی امورات را که نیاز یک نیروگاه در پیک تابستان سال آینده برای تولید انرژی است در این فصل انجام میدهند.
وی با بیان اینکه هر ساله فصل تعمیرات نیروگاه را تنظیم میکنیم، خاطرنشان کرد: معمولاً نیروگاه شهید مفتح با همان مگاواتی که در تابستان شبکه را یاری میکند در زمستان هم این تولید انرژی را بر عهده دارد و به خاطر اینکه خیلی مرتب و زمانبندی شده کار تعمیرات را انجام میدهیم، میتوانیم در فصلهایی که به بار کمتر انرژی احتیاج است در فصل مهر، آبان و اواسط آذرماه و نیز اسفند تا اردیبهشت ماه تمامی فعالیت تعمیرات نیروگاه را به اتمام برسانیم.
دیناروند با بیان اینکه در مجموع هر ساله ۲۰۰ روز برای چهار واحد نیروگاه شهید مفتح تعمیرات اساسی انجام میگیرد، بیان کرد: معمولاً هر ساله ۹۰ روز تعمیرات اساسی برای یک واحد از نیروگاه شهید مفتح و ۱۱۰ روز فعالیتهای تعمیرات برای سه واحد باقیمانده نیروگاه انجام میشود.
وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد تعمیرات مورد نیاز نیروگاه توسط خود متخصصان نیروگاه مفتح انجام میشود، گفت: در این تعمیرات از قطعات داخلی استفاده کرده و هر ساله با همه این شرایط، تابستان را بدون هیچ عملکرد خطایی با تلاش متخصصان نیروگاه از آن عبور میکنیم.
مدیرعامل نیروگاه شهید مفتح همدان ادامه داد: در فعالیتهای تعمیرات اساسی نیروگاه که حدود ۹۰ روز طول میکشد همه قطعات یک واحد نیروگاه که به گستردگی یک کارخانه است باز شده و تعمیر، تعویض، بازبینی و نصب انجام شده و مجدد واحد وارد مدار میشود.
وی با بیان اینکه در این بازدید حدود ۳۴ هزار نوع کالای ایرانی مصرف میشود که این کالاهای ایرانی بخشی در داخل ساخته شدهاند، افزود: به دلیل اینکه نیروگاه هم جزء سازندگان به شمار میرود کالای ایرانی میسازیم و این کالای ایرانی را در نیروگاه مصرف میکنیم که برای همین هزینه تولید مگاوات ما خیلی مناسب و به صرفه خواهد بود.
وی گفت: از هم استانیها درخواست داریم پویش «دو درجه کمتر» را برای تأمین انرژی مورد نیاز برای هموطنانی که به انرژی پاک دسترسی ندارند فراموش نکنند چرا که گاهی این دو درجه صرفهجویی میتواند مردم بسیاری را صاحب این انرژی پاک مورد نیاز کند تا به انرژی پاک لازم دسترسی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات