• سه‌شنبه / ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۷:۲۲
  • دسته‌بندی: سبک زندگی
  • کد خبر: 1403112014778
  • خبرنگار : 71584

افزایش همبستگی اجتماعی با رفع ناترازی‌ها

افزایش همبستگی اجتماعی با رفع ناترازی‌ها

یک روانشناس اجتماعی با بیان اینکه همبستگی اجتماعی دارای معیارهای متفاوتی است، گفت: همبستگی اجتماعی به شیوه عملکرد دولتها بازمی‌گردد و برای افزایش همبستگی‌های اجتماعی باید ناترازی‌های موجود در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی رفع شود.

علیرضا شریفی‌یزدی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه همبستگی اجتماعی به منافع، معیار و اهداف مشترکی که بین گروهی از افراد شکل می‌گیرد، معطوف می‌شود، اظهار کرد: در روابط اجتماعی، همبستگی اجتماعی موجب می‌شود افراد در چارچوب مشخص، منافع مشترکی با گروهی از افراد را دنبال کنند و بر اساس آن رفتارهای مشترکی از خود بروز دهند. 

وی افزود: در رسته همبستگی اجتماعی، افراد یکسری هدف‌های روشن را برای خود تعریف کرده و براساس آن اهداف‌، ابزارهایی را در نظر می‌گیرند و این دو در کنار هم باعث می‌شود که افراد به سمت آن هدف حرکت کنند؛ هرچه تعداد بیشتری از آحاد جامعه در این مسیر با هم همسو، همدل و مشابه‌ باشند، میزان همبستگی در جامعه بالاتر می‌رود. 

این روانشناس اجتماعی در تشریح بیشتر همبستگی اجتماعی توضیح داد: از منظر علمی دو نوع همبستگی شامل همبستگی مکانیکی و همبستگی دینامیکی وجود دارد؛ زمانی که دولت‌ها و حاکمیت‌ها به دنبال همبستگی مکانیکی هستند سعی می‌کنند خوانش رسمی از هر مسئله‌ای داشته باشند و از طریق ابزارهای در اختیار همچون رسانه‌ها، دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش، مردم را به آن قالبی که خودشان فکر می‌کنند صحیح است، دربیاورند. در واقع در همبستگی مکانیکی، مردم مطابق قدرتی که از بالا اعمال می‌شود تغییر رویه می‌دهند و طبق آنچه که مدیران یک جامعه تصور می‌کنند درست است، رفتار می‌کنند.

شریفی‌یزدی با اشاره به همبستگی دینامیکی افزود: اما همبستگی دینامیکی که معروف به همبستگی پویاست از دل جامعه بیرون می‌آید. در این نوع از همبستگی مردم اهداف و ابزارها را خودشان تعیین می‌کنند. در همبستگی دینامیکی چندصدایی و در همبستگی مکانیکی تک‌صدایی مطرح است.

این روانشناس اجتماعی با بیان اینکه همبستگی اجتماعی دارای معیارهای متفاوتی است، خاطرنشان کرد: یکی از محورهای مهم همبستگی اجتماعی، مشارکت در زمینه‌های مختلف است.

وی در خاتمه تاکید کرد که همبستگی اجتماعی به شیوه عملکرد دولتها بازمی‌گردد. برای افزایش همبستگی‌های اجتماعی باید ناترازی‌های موجود در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی را طی برنامه‌ریزی درست رفع کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha