حیدر داوودیان امروز۲۸ بهمن در نشستی با فرماندهی انتظامی مازندران با اشاره به وضعیت منابع آبی مازندران و تغییرات اقلیمی، خواستار افزایش همراهی فراجا برای مقابله با متخلفان در زمینه برداشت آبهای زیرزمینی و آسیب به منابع آبی استان شد.
داوودیان اظهار کرد: هرچند هنوز در استان مازندران پدیده غیرقابل جبران فرونشست رخ نداده، اما افزایش برداشت از سفرههای زیرزمینی به ویژه در شرق استان، مازندران را به خطر فرونشست نزدیک کرده است.
وی افزود: هرچقدر از سفرههای آب زیرزمینی برداشت میکنیم به مرور زمان لایههای خاک با خالی شدن از آب موجود میان آنها نشست میکنند و وقتی این لایهها نشست کند دچار فرونشست میشویم که قابل جبران نیست.
مازندران با فرونشست مواجه نشد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اعلام اینکه هنوز در مازندران شاهد فرونشست نیستیم. اما اگر با روشهای نامتعارف برداشت از آبهای زیرزمینی ادامه داشته باشد، ما هم در آینده با این موضوع دست و پنجه نرم میکنیم، تصریح کرد: بنابراین میطلبد که نظارت بیشتری در این زمینه داشته باشیم و برای صدور احکام برداشتکنندگان غیرمجاز جدیت بیشتری به خرج داده شود که خوشبختانه نیروی انتظامی همواره همراهی مناسبی در این زمینه داشته است.
بهرهبرداری کامل از سد گلورد
داوودیان افزود: بیشتر در مناطق شرقی مازندران با کمبود آب و کاهش حجم سفرههای زیرزمینی مواجه هستیم. البته خوشبختانه سد گلورد امسال به طور کامل بهرهبرداری میشود. با توجه به تکمیل عملیات ساخت پل زیرقوسی، دریچههای سد بسته شد و امیدواریم که امسال با آبگیری کامل این سد بخشی از مشکلات تامین آب شرق مازندران برطرف شود.
مدیرعامل شرکت اب منطقهای مازندران با اشاره به وجود بیش از ۱۲۰ رشته رودخانه به طول مجموع هفت هزار کیلومتر در مازندران تصریح کرد: چالش مهم ما که برای مقابله با آن به همراهی نیروی انتظامی نیاز داریم، در زمینه رودخانههای مازندران است. تعداد رودخانههای زیاد از یک سو نعمت است و از طرفی هم در زمان حوادث ممکن است آسیبرسان باشد.
وی یکی از مسائل این شرکت را در بخش رودخانهها، صیانت از بستر و حریم این شریانها دانست که جزو انفال محسوب میشود، یادآور شد: برداشت غیرمجاز مصالح رودخانهای هم از چالشهای جدی ما در مازندران است که در سراسر استان با آن مواجه هستیم.
داوودیان افزود: از طرفی هم به دلیل قیمت بالای زمین شاهد تصرف حریم و بستر رودخانه هستیم که مشکلات زیادی را برای حفاظت از رودخانهها ایجاد میکند. این تصرفات هم دستاندازی در بیتالمال است و هم در زمان حوادث خسارات را افزایش میدهد.
وی صدور برخی رایهای متناقض از سوی دستگاه قضا در زمینه تصرف حریم و بستر رودخانهها را یکی از چالشهای جدی آب منطقهای مازندران برای حفاظت از رودخانهها برشمرد و گفت: یکی از این موارد در جاده چالوس رقم خورده بود که رای دستگاه قضایی به نفع متصرف صادر شد و سال گذشته در سیل جاده چالوس منجر به فوت هموطنان شد. متاسفانه در همان نقطه که شاهد وقوع سیل بودیم اکنون مالک آن واحد پذیرایی ساختمان جدید و بزرگتری ساخته است.
تشکیل شعبه اختصاصی قضایی برای رسیدگی به منابع آبی استان
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به تعدد موارد تصرف حریم و بستر رودخانهها اظهار کرد: به دستگاه قضایی پیشنهاد کردیم که شعبه اختصاصی مربوط به منابع آبی استان با حضور قاضی متخصص دایر شود تا شاهد صدور رایهای مناسب و درست باشیم.
داوودیان با اشاره به ضرورت حفاظت و تامین امنیت کامل سازهها و تاسیسات آبی استان و محیطهای پیرامونی آنها خواستار افزایش همراهی نیروی انتظامی استان در این زمینه شد و گفت: برای حفاظت از محیط این سازهها به ویژه سدهای بزرگ استان که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند به حضور ماموران نیروی انتظامی نیاز داریم. این موضوع در سد شهید رجایی انجام شد، اما برای سد آیتالله صالحی مازندرانی(البرز) و سد میجران رامسر نیز نیازمند همراهی و حضور ماموران فراجا هستیم تا حفاظت به شکل کامل انجام شود.
آمادگی فراجا برای همکاری با آب منطقهای
سردار حسن مفخمی فرمانده انتظامی مازندران نیز در این دیدار ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با شرکت آب منطقهای در زمینه برخورد با متخلفان و تامین امنیت سازهها و تاسیسات آبی مورد نظر این شرکت، اظهار کرد: ما چه در حوزه برداشت از آبهای زیرزمینی و چه در زمینه برداشتهای غیرمجاز برای برخورد با متخلفان به همکاری واحد حقوقی شرکت آب منطقهای نیاز داریم.
وی افزود: برای تامین امنیت سازههای مورد نظر شرکت آب منطقهای نیز آماده هرگونه همکاری هستیم تا در قالب تفاهمنامههای مدون و با تعریف خدمات مورد انتظار امنیت کامل را تامین کنیم.
فرمانده انتظامی مازندران خاطرنشان کرد: همکاران ما در نیروی انتظامی استان روزانه به طور میانگین ۲۷۰ ماموریت انجام میدهند که حجم بالای کار ماموران فراجا در این استان را نشان میدهد. در چنین شرایطی همکاری با دستگاهها نیازمند تعیین نکات مورد تقاضا و تعریف ساختار است که حاضریم با تمام توان و ظرفیت این همکاری را انجام دهیم.
انتهای پیام
نظرات