به گزارش ایسنا، حسین عبده تبریزی - اقتصاددان - امروز (یکشنبه) در همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی اظهار کرد: امروز برخی چالشها از جمله تورم و تحریم اقتصادی به نااطمینانی در اقتصاد ایران منجر شده که فقط یکی از پیامدهای آن خروج تدریجی سرمایه از کشور شود. علاوه بر این، هنوز اقتصاد بازار را به معنای واقعی آن به رسمیت نشناختهایم.
وی در تشریح اینکه در کشور ما صنعت لیزینگ بیشتر به سمت لیزینگهای مصرفی سوق پیدا کرده است، گفت: نبود زیرساختهای قانونی و مالی برای لیزینگ داراییهای بزرگ، قوانین و مقررات ناکارآمد و عدم شفافیت در حقوق مالکیت، ریسکهای اقتصادی و تورم بالا، عدم حمایت شبکه بانکی از لیزینگهای غیر مصرفی، تمرکز شبکه بانکی بر پرداخت وامهای کوتاه مدت و سریع الوصول، نبود بازارهای ثانویه برای داراییهای بزرگ، فرهنگ مالی کم و عدم شناخت کافی از صنعت لیزینگ و در نهایت بی ثباتی اقتصادی و نوسانات نرخ ارز، تامین مالی لیزینگهای بزرگ را با چالش روبرو کرده و باعث شده جامعه بیشتر به سمت لیزینگ مصرفی سوق پیدا کند.
کاهش قدرت خرید، تولید را به شدت تحت تاثیر قرار داده است
در بخش دیگری از این همایش، محمدصادق مفتح - جانشین وزیر صمت در امور بازرگانی - نیز گفت: یکی از مشکلات امروز ما در بحث تولید در کشور، موضوع گرانی قیمتها و کاهش قدرت خرید مردم است که به شدت در تولید اثر منفی گذاشته است. از طرف دیگر در بخش صادرات، گام بزرگی نمیتوان برداشت و در نهایت نگاه به تولید و عرضه در داخل معطوف شده است که متاسفانه با کاهش قدرت پول ملی و افزایش قیمتها، فضای سختی برای تولید ایجاد شده است.
وی اظهار کرد: تا امروز بنگاههای لیزینگ در کشور در بازارهای محدودی به ویژه خودرو فعال بودند که باید به سمت گسترش در بازارهای دیگر حرکت کنند و وزارت صمت تلاش میشود حوزههای صنعت لیزینگ را برای توسعه تولید در کشور و رونق بنگاههای تولیدی تسهیل کنیم.
انتهای پیام
نظرات