به گزارش ایسنا، امید کوشکی درباره این صنعت صادرات به آفریقا گفت: آفریقا در حوزه کامپاند بیش از ۳ میلیارد دلار واردات دارد که بخش زیادی از چین و هند و ترکیه انجام میشود، در حالی که شرایط قیمتی ایران بسیار مناسبتر از این کشورهاست.
وی با بیان اینکه اگر ما بتوانیم ۱۰ درصد بازار آفریقا را بدست آوریم، حدود ۳۰۰ میلیون دلار ارزآوری خواهیم داشت، گفت: مقاصد صادرات کامپاند آسیای میانه، افغانستان، عراق و ترکیه است، ۵۰ درصد محصولات به آسیای میانه شامل ازبکستان، تاجیکستان، قزاقستان و آذربایجان و ۵۰ درصد نیز به دیگر کشورهای مذکور ارسال می شود.
او با بیان اینکه ناترازی انرژی یکی از چالشهای اصلی ماست، اظهار کرد: امیدواریم فعالان حوزه صنعت برق کمک کنند واحدهای کوچک در شهرکهای صنعتی غیر از انرژی که از شبکه برق دریافت میکنند؛ انرژی مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه ما از چند سال گذشته به این نتیجه رسیدیم که باتوجه به ظرفیت ایجاد شده، مشتریان داخلی محصولات پلیمری پاسخگو نیستند و رقابت نیز سختتر می شود، افزود: بنابراین تنها راه اینکه محصول را صادر کنیم.
رییس هیات مدیره انجمن پلیمر با بیان اینکه نباید فقط به بازار همسایه فکر کنیم، گفت: اکنون یک بازار بکر در آفریقا وجود دارد که روی آن کار می کنیم.
وی با بیان اینکه با توجه به شرایط انقباضی که بانک مرکزی ایجاد کرده، بحث فاینانس و خرید بورسی ما محدود شده از سوی دیگر قیمتها افزایش یافته و نیاز سرمایه در گردش ما بالاتر رفته است گفت: یکی از مواردی که درگیریم، ورود ماشین آلات است که وزارت صمت یک مسیر سختی را طراحی کرده بود که سعی کردیم بگونه ای شرایط تسهیل شود.
کوشکی ادامه داد: برای بازگشت به چرخه ظروف و کالاهای پلاستیکی به چرخه حتما باید یک مسیر کامپاندی طی شود، ما به دانشی دست یافتیم که مواد بازیافت مثل مواد نو مورد استفاده قرار گیرد حتی برای تولید بطریهای پت استفاده می شود.
وی با اشاره به چالشهای قطعی برق در حوزه صادرات اظهار کرد: به عنوان مثال سه سال پیاپی بدنبال مشتری بودیم اما به دلیل قطعی برق منحر به عدم النفع و عدمامکان صادرات شد. عملا شرایط به گونه ای است که امکان انعقاد قرارداد پیوسته را نداریم زیرا اطمینان نداریم که بتوانیممواد مورد نیاز را سر موعد تامین کنیم.
همچنین مهدی خراسانی، رییس کمیسیون بازرگانی انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران با بیان اینکه در حال حاضر صنعت پلیمر نیز متاثر از شرایط اقتصادی کشور است، اظهار کرد: تغییرات قیمت ارز، ناترازی انرژی جز مسائل مطرح در این کنفرانس است و هدف این است که مسائل اساسی که صنعت را تحت تاثیر قرار داده است را مورد توجه قرار دهیم و برای آن راهکار پیدا کنیم.
وی با بیان اینکه شرایط تولید بهگونهای است که نمیتواند هزینهها را پاسخ دهد، اظهار کرد: طبیعتا در شرایط فعلی که هزینه تولید بالاست اگر زیرساخت فراهم نشود نمیتواند پاسخگو باشد.
رییس کمیسیون بازرگانی انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران افزود: باید تدابیری در ردههای بالاست اندیشیده شود در این کنفرانس نیز به دنبال راهکار هستیم که در شرایط ناترازی بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
خراسانی با اشاره به میزان تولید صنعت گفت: ظرفیت ۵ میلیون تن وجود دارد نیاز داخل حدود یک میلیون تن است و بعد از تامین نیاز داخل میتوان روی صادرات حساب کرد.
وی افزود: ظرفیتهای تولید بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش داشته اگر برای این موضوع راهکاری اندیشیده نشود با چالشهای زیادی مواجه خواهیم بود.
رییس کمیسیون بازرگانی انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزه های پلیمری ایران با بیان اینکه اگر بخواهیم میزان صادرات را طی چهار سال گذشته ارزیابی کنیم باید بگوییم که صادرات این صنعت افزایشی بوده است، گفت: بحث چالش انرژی امسال بسیار جدی شد البته از سال گذشته نیز وجود داشت و اگر وضعیت ناترازی انرژی به همین صورت بماند قطعا جهت برعکس خواهد شد.
خراسانی افزود: علاوه بر این باید بتوانیم ارزش افزوده صنعت را ارتقاء دهیم تا اگر تناژ صادراتی کاهش مییابد بتوانیم با ارزش افزوده این موضوع را جبران کنیم یعنی با تولید محصولات با کیفیتتر چالشها را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه اگر میخواهیم فضا را تغییر دهیم باید بازار را توسعه دهیم، گفت: این صنعت این توان را دارد اما اکثرا روی محصولات با تناژ بالا متمرکز شدهاند و ناترازی انرژی و قیمت ارز مانع ایجاد میکند و اکنون این نیاز احساس میشود که به سمت صادرات محصولات با ارزش افزوده بالاتر برویم.
رییس کمیسیون بازرگانی انجمن تولیدکنندگان مستربچ و آمیزههای پلیمری ایران با اشاره به نقش افایتیاف در توسعه این صنعت گفت: قطعا این موضوع اثرات مثبتی خواهد داشت، اکنون به خیلی از کشورها نمیتوانیم صادرات داشته باشیم چرا که شرط آنها واریز پول به حساب است و ما چنین شرایطی را نداریم و باید حسابهایی را از خارج ایران معرفی کنیم که این موضوع ایجاد هزینه میکند و قدرت رقابت را کاهش میدهد.
به گفته خراسانی باید برای این موضوع چاره اندیشی شود و قطعا با بهبود وضعیت تولید و شرایط اقتصادی و عضویت اف ای تی اف درصد خوب و قابل توجهی به ما اضافه خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات