• دوشنبه / ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1403112921694
  • منبع : قوه قضاییه

قائم مقام معاون اجتماعی جرم قوه قضاییه:

نظارت در حوزه پیش فروش طلا باید تشدید شود

نظارت در حوزه پیش فروش طلا باید تشدید شود

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه به موضوع پیش فروش طلا اشاره کرد و گفت: باید تدابیر جدی اندیشیده شود و نظارت‌ و کنترل‌ها تشدید یابد.

به گزارش ایسنا، سیدامیر مرتضوی در جلسه استانی شورای پیشگیری از جرم گلستان با تأکید بر اهمیت مشارکت و هم‌افزایی دستگاه‌ها در پیشگیری از جرم گفت: امروز عصر مشارکت، وفاق و همدلی است و راه‌اندازی مجتمع‌های «شوق زندگی» اقدام ارزشمندی است که نمونه‌ای از مشارکت موفق در کشور محسوب می‌شود. در استان گلستان هم اقدامات ارزشمندی در قالب این مجتمع صورت گرفته است.

قائم‌مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با اشاره به طرح "محلات بیست بیست" در کشور گفت: سپاه، شهرداری، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دادگستری استان‌ها در شناسایی و اجرای برنامه در محلات پرخطر برنامه داشته و فعالیت می‌کنند و لازم است همه دستگاه‌ها در کنار هم در یک راستا به ارائه خدمات بپردازند.

وی ادامه داد: برای توفیق در امر پیشگیری باید ابتدا تحقیق و پژوهش علمی نسبت به مسائل داشته باشیم. آسیب‌ها و جرایم اولویت‌دار را شناسایی و بعد هدفمند به اجرای طرح‌های کاربردی به منظور کاهش و کنترل جرایم و آسیب‌های اجتماعی بپردازیم.

وی تاکید کرد: باید اعتقاد و باور داشته باشیم که کار در زمینه پیشگیری تکلیف است و همه دستگاه‌ها سهم خودشان را به درستی به سرانجام برسانند. 

قائم‌مقام معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه با اشاره به ضرورت تغییر رویکرد در درمان اعتیاد گفت: نباید فقط به مراکز ترک اعتیاد صرف نگهداری بسنده کنیم و با ایجاد مراکز حرفه آموزی در کنار این مراکز به توانمندسازی معتادان بهبودیافته نیز توجه داشته باشیم، زیرا نگهداری این افراد بدون ایجاد فرصت‌های شغلی و مهارت‌آموزی، نتیجه‌بخش نخواهد بود.

مرتضوی با تأکید بر نقش کارآفرینان در این مسیر گفت: کارآفرینان می‌توانند با سرمایه‌گذای در این بخش به مسئولیت اجتماعی که دارند عمل کنند.

وی در ادامه به موضوع پیش فروش طلا هم اشاره کرد و گفت: باید تدابیر جدی اندیشیده شود و باید نظارت‌ها و کنترل‌ها تشدید یابد.

قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از اجرای طرح قاضی مدرسه در کشور هم خبر داد و گفت: این طرح با هدف ارتقای آگاهی‌های عمومی و حقوقی در مدارس برای ۴ گروه هدف دانش آموزان، مربیان، مشاوران و والدین در حال اجراست که فقط در گلستان ۹۰ مدرسه تحت پوشش این طرح هستند.

وی افزود: به دنبال این هستیم که در هر مدرسه یک شورای پیشگیری در راستای مسئولیتی که مدیر دارد تشکیل شود و موضوع تربیت مربیان، مشاوران و والدین هم در دستور کار است تا با جرایم و آسیب‌های اجتماعی و مسائل روز که کودکان و نوجوانان را تهدید می‌کند، آشنا شوند و بتوانند به کاهش و کنترل این آسیب‌ها کمک کنند.

شاهد اقدامات موازی و هدر رفت منابع در پیشگیری از وقوع جرم هستیم 

محمود اسپانلو دادستان گرگان در جلسه شورای استانی پیشگیری از جرم با انتقاد از موازی‌کاری و هدر رفت منابع در حوزه آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد: اقدامات پراکنده و بدون هماهنگی سبب شده است تأثیر مطلوبی در کاهش معضلاتی مانند اعتیاد نداشته باشیم. 

وی با بیان اینکه سالانه هزینه‌های قابل توجهی در این حوزه انجام می‌شود، گفت: متأسفانه این اقدامات اغلب فاقد اثربخشی لازم هستند. برخی دستگاه‌ها گزارش می‌دهند که برای پیشگیری از اعتیاد هزینه‌های میلیاردی داشته‌اند، اما وقتی بررسی می‌کنیم، می‌بینیم که این هزینه‌ها صرف فعالیت‌هایی مانند برگزاری پیاده‌روی آگاه‌سازی یا نصب بنر شده است که تأثیری در کاهش اعتیاد ندارد. 

دادستان گرگان بر اهمیت ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌ها و جلوگیری از اقدامات پراکنده تأکید کرد و افزود: در استان گلستان مهم‌ترین اقدام ما در این زمینه، تجمیع منابع و اقدامات دستگاه‌های مختلف در حوزه آسیب‌های اجتماعی در قالب مجتمع شوق زندگی دادسرای مرکز استان است.

اسپانلو ادامه داد: در مجتمع شوق زندگی، به‌صورت محله‌محور و با تجمیع منابع و اقدامات، توانسته‌ایم تأثیر بهتری در کاهش آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم.

وی با بیان این که یکی از مشکلات اساسی، نبود اشراف نقطه‌ای به آسیب‌های اجتماعی در مناطق مختلف بود، افزود: یکی از کارهای بزرگی که در قالب مجتمع شوق زندگی اکنون در محله‌های آسیب پذیر، در حال انجام است شناسایی توانمندی‌ها و آسیب‌های اعضای همه خانوارهای این‌محلات، پلاک به پلاک است و این اشراف به ما برای برنامه ریزی و توانمندکردن این خانواده‌ها کمک می‌کند.

دادستان گرگان همچنین بر ضرورت توجه ویژه به خانواده‌های آسیب‌دیده تأکید کرد و گفت: باید به‌سرعت برای این خانواده‌ها برنامه‌های حمایتی، تدوین و اجرا کنیم و یکی از گروه‌هایی که به توجه ویژه نیاز دارند، خانواده‌های زندانیان هستند که نیازمند حمایت‌های هدفمند و مستمر هستند.

وی در پایان با تأکید بر ضرورت تغییر رویکرد در تخصیص بودجه‌های حوزه آسیب‌های اجتماعی گفت: مبالغ زیادی در این حوزه به استان‌ها تزریق می‌شود، اما به دلیل نبود برنامه‌ریزی جامع و هماهنگ، شاهد موازی‌کاری و هدررفت منابع هستیم. باید با اشراف دقیق بر مشکلات و اجرای اقدامات هدفمند، این روند را اصلاح کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha