• چهارشنبه / ۱ اسفند ۱۴۰۳ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1403120100213
  • خبرنگار : 71443

درخواست گروه‌های مدنی برای توقف ارسال جنگنده‌های اف‌-۳۵ به رژیم صهیونیستی

درخواست گروه‌های مدنی برای توقف ارسال جنگنده‌های اف‌-۳۵ به رژیم صهیونیستی

بیش از ۲۰۰ سازمان و گروه در سراسر جهان از کشورهای دخیل در تولید جنگنده‌های اف-۳۵ خواستند تا ارسال آنها را به رژیم صهیونیستی متوقف کنند، چراکه این دولت‌ها در جلوگیری از استفاده از هواپیماها برای نقض قوانین بین‌المللی شکست خورده‌اند.

به گزارش ایسنا، در حالی‌که جنگ غزه به پانصدمین روز خود رسیده است، ۲۳۲ سازمان جامعه مدنی روز دوشنبه نامه‌ای خطاب به دولت‌های استرالیا، کانادا، دانمارک، ایتالیا، هلند، نروژ، آمریکا و انگلیس ارسال کردند و در آن، خواستار توقف ارسال جت‌های جنگنده اف-۳۵ به رژیم صهیونیستی شدند.

گروه‌های امضاکننده این نامه اغلب از کشورهای سازنده اف-۳۵ها و همچنین بلژیک، اردن، لبنان، سوئیس، ایرلند، هند و جاهای دیگر هستند که در میان آنها نام موسسات خیریه و سازمان‌های غیردولتی برجسته مانند دیده‌بان حقوق بشر، عفو بین‌الملل و آکسفام به چشم می‌خورد.

در این نامه که توسط «کارزار علیه تجارت تسلیحات» (CAAT) هماهنگ شده، آمده است: «۱۵ ماه گذشته با وضوح ویرانگری نشان داد که اسرائیل متعهد به تبعیت از قوانین بین‌المللی نیست. شرکای برنامه اف-۳۵ به طور جداگانه و جمعی نتوانسته‌اند از استفاده از این جت‌ها برای ارتکاب نقض جدی قوانین بین‌المللی توسط اسرائیل جلوگیری کنند.»

در ادامه این نامه آمده است: «دولت‌ها یا تمایلی به رعایت تعهدات حقوقی بین‌المللی خود نداشته‌اند یا ادعا کرده‌اند که ساختار برنامه تولید اف-۳۵ به این معنی است که امکان اعمال کنترل‌های تسلیحاتی برای هیچ کاربر نهایی وجود ندارد که کل برنامه را با قوانین بین‌المللی ناسازگار می‌کند.»

به نوشته روزنامه گاردین، این هواپیماهای جنگنده توسط یک کنسرسیوم جهانی به رهبری «لاکهید مارتین» غول نظامی آمریکا ساخته می‌شود. شرکت‌های انگلیسی ۱۵ درصد قطعات را به‌عنوان بخشی از یک توافق بین‌المللی با سایرین، از جمله تل‌آویو تامین می‌کنند.

به همین دلیل، دولت انگلیس در حال حاضر با اقدامات قانونی در مورد مجوزهای تسلیحاتی موجود به رژیم صهیونیستی که شامل اجزای جت‌های جنگنده اف-۳۵ و اتهامات مربوط به همدستی با جنایات جنگی است، مواجه است. اقدامات قانونی مشابهی درباره صادرات تسلیحات به اراضی اشغالی در ایالات متحده، هلند، دانمارک، کانادا و استرالیا نیز انجام شده است.

در جریان جنگ غزه که در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، بیش از ۴۸ هزار فلسطینی به شهادت رسیدند و برخی از محققان تخمین می‌زنند که تعداد شهدا ۴۰ درصد بیشتر از آمار وزارت بهداشت فلسطین است. همچنین بر اساس گزارش «مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل»، اکثر جمعیت غزه به اجبار آواره شده‌اند و ۶۹ درصد زیرساخت‌های آن نیز بر اثر بمباران‌های صهیونیست‌ها آسیب دیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha