• جمعه / ۳ اسفند ۱۴۰۳ / ۰۱:۳۵
  • دسته‌بندی: جهاد دانشگاهی
  • کد خبر: 1403120201009
  • خبرنگار : 71974

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا خبر داد

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

تولید زخم‌پوش زیستی برای بیماران دیابتی توسط رویان

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی از ساخت پوست یک‌لایه و دولایه پزشکی برای درمان زخم‌های بیماران دیابتی و افراد دچار سوختگی پوستی خبر داد.

پروانه افشاریان، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در گفت‌وگو با ایسنا، به تشریح دستاوردهای اخیر این مرکز در زمینه تولید محصولات پزشکی بازساختی پرداخت و اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین دستاوردهای امسال این مجموعه، تولید دو نوع پوست پزشکی شامل پوست یک لایه و پوست دو لایه بوده است. 

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی عنوان کرد: پس از سال‌ها تلاش، مستندات این محصولات در مردادماه امسال توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو تأیید و به لیست داروهای کشور اضافه شده است. امیدواریم با ارائه مستندات بیشتر، این محصولات به عنوان خدمات پزشکی وارد بازار شوند.

وی افزود: محصول اول، پوست یک لایه است که برای درمان سوختگی‌های درجه سه طراحی شده و در مواردی که بدن هیچ پوست سالمی برای پیوند ندارد، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول دارای ابعادی بزرگتر از یک لایه سلول پوست انسانی است.

افشاریان گفت: محصول دوم، پوست دو لایه که از کراتینوسیت‌ها و فیبروبلاست‌ها تشکیل شده، برای درمان زخم‌های عمیق مزمن طراحی شده و به عنوان یک زخم‌پوش کاملاً زیستی شناخته می‌شود. کارآزمایی‌های بالینی این محصول نیز در سال گذشته انجام شده و اکنون به لیست داروهای کشور اضافه شده است.

وی همچنین به انتقال دانش فنی به شرکت دانش‌بنیان "فناوری بنیان یاخته‌های رویان" اشاره کرد که موفق به تولید محصولی به نام "آمیکر" شدند. این زخم‌پوش از پرده نون و پرده آب دور کیست (کیسه آب جنین) تهیه شده و می‌تواند تا سه سال کاملاً زیستی باقی بماند. برخلاف محصولات قبلی که نیاز به نگهداری در دماهای منفی دارند، این زخم‌پوش می‌تواند در دمای اتاق تا سه سال نگهداری شود و در ابعاد مختلف در بازار موجود است.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی در پایان تأکید کرد که این سه فناوری جدید می‌توانند به درمان زخم‌های دیابتی و دیگر کاربردهای پزشکی کمک شایانی کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha