• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۷:۰۰
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1404010904277
  • خبرنگار : 71667

حجم فایل‌های خود را با چه روشی می‌توان به حداقل رساند؟

حجم فایل‌های خود را با چه روشی می‌توان به حداقل رساند؟

فشرده‌سازی فایل به عمل کاهش اندازه یک فایل در عین حفظ داده‌های اصلی آن گفته می‌شود که سبب می شود فایل مورد نظر فضای کمتری روی دستگاه ذخیره‌سازی اشغال کند که انتقال آن روی اینترنت یا هر طریق دیگر نیز آسان‌تر می‌شود.

به گزارش ایسنا، فشرده‌سازی فایل یا فشرده‌سازی داده ها اقدامی برای کاهش اندازه فایل با ضمن حفظ داده‌های اصلی است. انجام این کار باعث می‌شود علاوه بر این، انتقال فایل از طریق اینترنت یا موارد دیگر، فضای کمتری را در یک دستگاه ذخیره‌سازی داشته باشد. 

برای درک بهتر می توان گفت که فایل‌های فشرده، فایل‌هایی هستند که حجم آن‌ها با استفاده از تکنیک‌های خاصی کاهش‌یافته است. این کار به دلایل مختلفی انجام می‌شود، از جمله صرفه‌جویی در فضای ذخیره‌سازی و تسهیل در انتقال فایل‌ها. فشرده‌سازی می‌تواند به کاهش زمان بارگذاری و دانلود کمک کند، به‌ویژه زمانی که فایل‌های بزرگ را به اشتراک می‌گذارید.

برای فشرده‌سازی فایل‌ها، می‌توان از نرم‌افزارهایی مانند WinRAR ، 7-Zip یا WinZip استفاده کرد. این نرم‌افزارها با استفاده از الگوریتم‌های خاص، داده‌ها را به‌گونه‌ای سازمان‌دهی می‌کنند که حجم آن‌ها کاهش یابد. فشرده‌سازی فایل‌ها همچنین می‌تواند به حفظ اطلاعات در برابر آسیب و خرابی کمک کند، زیرا برخی از فرمت‌های فشرده قابلیت بازیابی داده‌ها را دارند. به‌طورکلی، فشرده‌سازی فایل‌ها یک راهکار مفید برای مدیریت بهتر داده‌ها و افزایش کارایی در استفاده از فضای ذخیره‌سازی است.

همینطور فشرده‌سازی فایل‌ها به کاربران کمک می‌کند تا حجم آن‌ها را کاهش دهند، به‌ویژه زمانی که با محدودیت‌های ارسال فایل در ایمیل یا اپلیکیشن‌های ارتباطی مواجه هستند. این کار نه‌تنها انتقال فایل‌های سنگین را آسان‌تر می‌کند بلکه در دستگاه‌هایی با فضای ذخیره‌سازی محدود نیز به بهینه‌سازی استفاده از حافظه کمک می‌کند. با فشرده‌سازی، می‌توان فایل‌ها را به‌راحتی ذخیره و به دیگران ارسال کرد. درنتیجه، فشرده‌سازی یک راهکار مؤثر برای مدیریت بهتر داده‌ها و تسهیل در اشتراک‌گذاری آن‌هاست.

برای فشرده‌سازی فایل‌ها در سیستم‌عامل‌های ویندوز و مک، نیازی به نرم‌افزارهای جانبی نیست، زیرا خود سیستم‌عامل‌ها این قابلیت را دارند. برای فشرده‌سازی و استخراج فایل‌ها در ویندوز، لازم است ابتدا به محل فایل یا پوشه‌ای که می‌خواهید فشرده کنید بروید و روی آن فایل یا پوشه کلیک راست کنید سپس از منوی بازشده، گزینه‌ "Send to" (ارسال به) را پیدا کنید و روی آن کلیک کنید و گزینه "Compressed (zipped) folder" (پوشه فشرده) را انتخاب کنید. پس از انتخاب این گزینه، ویندوز به‌طور خودکار یک فایل فشرده با پسوند.zip در همان محل ایجاد می‌کند. می‌توانید نام این فایل را تغییر دهید.

در سیستم‌عامل مک 

برای فشرده‌سازی یک فایل یا پوشه، کافی است روی آن کلیک راست کرده و گزینه Compress نام )فایل یا پوشه(  را انتخاب کنید تا فایل مورد نظر فشرده شود. برای خارج کردن از حالت فشرده نیز کافی است روی فایل فشرده کلیک راست کرده و گزینه Open را انتخاب کنید یا دو بار روی آن کلیک کنید. این کار توسط ابزار Archive Utility که به‌طور پیش‌فرض در مک وجود دارد انجام می‌شود. فایل استخراج‌شده معمولاً در همان دایرکتوری که فایل فشرده قرار دارد، ذخیره می‌شود.

فشرده‌سازی چند فایل به‌طور هم‌زمان یکی از قابلیت‌های مفید در مدیریت فایل‌هاست. برای انجام این کار، کافی است همه فایل‌هایی را که می‌خواهید فشرده کنید، باهم انتخاب کنید. سپس روی آن‌ها کلیک راست کنید و گزینه Compress (تعداد فایل‌ها) را انتخاب کنید. ادامه مراحل نیز مشابه فرآیندی است که برای فشرده‌سازی یک فایل واحد انجام می‌دهید. برای انتخاب چند فایل، می‌توانید از دکمه Command (⌘) استفاده کنید. با نگه‌داشتن این دکمه، روی هر یک از فایل‌هایی که می‌خواهید انتخاب کنید کلیک کنید. همچنین، اگر می‌خواهید یک گروه از فایل‌ها را به‌صورت پیوسته انتخاب کنید، می‌توانید از دکمه Shift استفاده کنید. با کلیک بر روی اولین فایل و سپس نگه‌داشتن Shift و کلیک بر روی آخرین فایل، تمامی فایل‌های بین آن‌ها انتخاب می‌شوند.

کاربران همچنین می‌توانند پوشه‌ها را به همین روش فشرده کنند. اگر یک پوشه را به همراه چند فایل دیگر انتخاب کنند، تمام محتویات آن پوشه نیز در فایل فشرده قرار خواهد گرفت. توصیه می‌شود تا زمانی که سیستم‌عامل ابزار داخلی دارد، هیچ ابزار جانبی را برای این کار روی دستگاه خود نصب نکنید؛ اما اگر خواستید با ابزارهای جانبی کارکنید، می‌توانید از نرم‌افزار WinRAR برای فشرده‌سازی فایل‌ها استفاده کنید. برنامه WinRAR از فرمت‌های مختلفی مانند ZIP و RAR پشتیبانی می‌کند و قابلیت‌های متنوعی نیز دارد.

سیستم عامل اندروید

در اندروید نیز می‌توان فایل‌ها را فشرده کرد. اپلیکیشن RAR، گزینه مناسبی برای فشرده‌سازی فایل‌ها در اندروید است. این ابزار نه‌تنها می‌تواند فایل‌ها را فشرده کند، بلکه امکان خارج کردن آن‌ها از حالت فشرده و همچنین رمزگذاری فایل‌ها را نیز دارد. برای استفاده از این اپلیکیشن، ابتدا آن را از گوگل پلی دانلود و نصب کنید. سپس برنامه را اجرا کنید. در مرحله بعد، فهرستی از همه فایل‌های موجود در دستگاه شما نمایش داده می‌شود. فایل موردنظر خود را از لیست انتخاب کنید و گزینه‌ای که کنار آن علامت "+" دارد را انتخاب کنید.

در مرحله بعد، نیاز دارید تا مسیر ذخیره‌سازی فایل و فرمت آن را مشخص کنید. همان‌طور که گفته شد، این اپلیکیشن امکان رمزگذاری فایل‌های فشرده را نیز دارد. اگر خواستید فایلی را رمزگذاری کنید، در همان مرحله روی گزینه "Set Password" بزنید و رمز موردنظر خود را وارد کنید. درنهایت، روی گزینه "OK" بزنید تا فایل شما فشرده و رمزگذاری شود.

برای خارج کردن فایل از حالت رمزگذاری، در لیست فولدرها، فولدر فشرده را انتخاب کنید و روی گزینه‌ای که بالای آن‌یک فلش به سمت بالا دارد بزنید. سپس روی گزینه Browse" " کلیک کرده و مسیری که می‌خواهید فایل ذخیره شود را انتخاب کنید و گزینه OK" " را انتخاب کنید. اگر فایلی که می‌خواهید از فشرده‌سازی خارج کنید رمزگذاری شده باشد، از شما رمز عبور خواسته می‌شود که باید آن را وارد کنید تا مراحل کار ادامه یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha