• یکشنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۳۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404011004517
  • خبرنگار : 30147

منطقه شکارممنوع ژرف؛ بهترین زیستگاه برای زندگی و تکثیر گونه‌های جانوری

منطقه شکارممنوع ژرف؛ بهترین زیستگاه برای زندگی و تکثیر گونه‌های جانوری

ایسنا/خراسان رضوی  رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست زاوه با بیان اینکه منطقه شکارممنوع ژرف در خراسان رضوی، به عنوان یکی از مناطق غنی از تنوع زیستی، محل زیست گونه‌های ارزشمند جانوری و گیاهی است که در اکوسیستم‌های مختلف این منطقه زندگی می‌کنند، گفت: این منطقه به دلیل ویژگی‌های خاص جغرافیایی و اقلیمی خود، شرایط مناسبی را برای زندگی و تکثیر گونه‌های جانوری فراهم می‌آورد.

محمد مظلوم‌پناه در گفت و گو با ایسنا از پلنگ، قوچ و میش، کل و بز، انواع پرندگان شکاری و ... به عنوان گونه‌های ارزشمند جانوری در منطقه ژرف نام برد و افزود: منطقه شکارممنوع ژرف، علاوه بر ارزش‌های زیست‌محیطی، می‌تواند به عنوان یک مقصد گردشگری طبیعی و اکوتوریسم مطرح شود که به جذب گردشگران و افزایش آگاهی عمومی در مورد حفاظت از محیط‌زیست کمک می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: منطقه شکارممنوع ژرف نه تنها یک ذخیره‌گاه طبیعی است، بلکه باید به عنوان یک منبع ارزشمند برای حفظ تنوع زیستی و آموزش نسل‌های آینده در زمینه اهمیت حفظ محیط‌زیست شناخته شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست زاوه با اشاره به اینکه منطقه شکارممنوع ژرف در شهرستان زاوه، یکی از نقاط حساس و استراتژیک کشور در زمینه حفاظت از حیات وحش و تنوع زیستی است، تصریح کرد: اهمیت منطقه ژرف نه تنها به خاطر تنوع زیستی آن، بلکه به دلیل نقش آن در تعادل اکوسیستم و حفظ چرخه طبیعی نیز بسیار بالاست.

وی در ادامه با بیان اینکه در ایام تعطیلات نوروز، با توجه به افزایش فعالیت‌های گردشگری و احتمال افزایش شکارچیان غیرمجاز، گشت‌های شبانه‌روزی در این منطقه به منظور نظارت و حفاظت از حیات وحش به شدت افزایش یافته است، افزود: در یکی از گشت‌های اخیر در منطقه تحت مدیریت (شکارممنوع ژرف شهرستان زاوه) آثار و علائم شکار غیرمجاز یک رأس قوچ وحشی مشاهده شد که پس از رصد اطلاعاتی مشخص شد شخصی که در محل مورد نظر کشاورزی نیز دارد به همراه یک شکارچی سابقه‌دار دیگر از شهرستان‌های همجوار اقدام به شکار و انتقال لاشه به شهرستان تربت‌حیدریه کرده است.

مظلوم‌پناه بیان کرد: پس از هماهنگی با رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست تربت‌حیدریه و بازرسی منزل فرد مورد نظر آثار و اجزای شکار غیرمجاز یک رأس قوچ وحشی و همچنین یک قبضه سلاح برنو غیرمجاز به همراه ۱۷ عدد پوکه و سه تیر فشنگ مربوطه و همچنین یک قبضه سلاح ساچمه زنی تک لول کشف و ضبط شد.

وی با اشاره به اینکه متهم به یک ۱.۵ حبس تعزیری در شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهرستان زاوه محکوم شد، افزود: جلوگیری شکار غیرمجاز نیازمند همکاری گسترده میان نهادهای دولتی، سازمان‌های غیردولتی و جامعه محلی است تا بتوان به بهترین شکل ممکن از این منابع طبیعی و ارزشمند حفاظت کرد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست زاوه نقش محیط‌بانان در منطقه شکارممنوع ژرف شهرستان زاوه، به عنوان مدافعان حیات وحش و منابع طبیعی را بسیار حیاتی و اساسی در حفاظت از اکوسیستم و تنوع زیستی این منطقه دانست و افزود: محیط‌بانان با وظایف متعددی که بر عهده دارند، نقش کلیدی در جلوگیری از شکار غیرمجاز، حفاظت از محیط‌زیست و آموزش جوامع محلی ایفا می‌کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha