• یکشنبه / ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404011707844
  • خبرنگار : 50604

امضای تفاهم‌نامه‌ در راستای کاهش چالش‌های حقوقی در گردشگری گلستان

امضای تفاهم‌نامه‌ در راستای کاهش چالش‌های حقوقی در گردشگری گلستان

ایسنا/گلستان مرکز حل اختلاف استان گلستان و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در راستای ترویج فرهنگ صلح و سازش، تفاهم‌نامه‌ امضاء کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی گلستان، این تفاهم‌نامه روز یکشنبه ۱۷ فروردین‌ماه ۱۴۰۴ به امضای فریدون فعالی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گلستان و احمد جعفری معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری و رئیس مرکز حل اختلاف استان گلستان رسید.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی گلستان با اشاره به اهمیت این تفاهم‌نامه گفت: این ظرفیت شورای حل اختلاف و مراجعه به داوری می‌تواند کمک بسیار خوبی در راستای حل‌وفصل برخی موضوعات اختلافی و شکایات از تأسیسات گردشگری باشد.

فریدون فعالی افزود: با استفاده از ظرفیت‌های داوری و سازش می‌توانیم برخی قراردادهای مرتبط با اداره‌کل را به داوری ارجاع دهیم و از این طریق به کاهش تنش‌ها در حوزه گردشگری کمک کنیم.

معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری و رئیس مرکز حل اختلاف استان گلستان نیز در این مراسم بیان کرد: در تلاشیم با همکاری دستگاه‌های اجرایی، هیئت‌های سازشی و شورای حل اختلاف تخصصی ایجاد کنیم و در همین چارچوب، برخی دعاوی که قابلیت سازش دارند را در مرکز حل اختلاف و سایر دستگاه‌ها بررسی کنیم.

احمد جعفری با اشاره به مزیت داوری نسبت به رسیدگی قضایی تصریح کرد: پرونده دعاوی در داوری سریع‌تر، با دقت بیشتر و هزینه کمتر نسبت به دادگاه رسیدگی می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم در هیئت‌های سازشی و داوری با اداره‌کل میراث‌ فرهنگی همکاری کنیم تا چنانچه دعاوی میان زیرمجموعه‌ها و جوامع هدف این اداره‌ کل ایجاد شده و با کمک شورای حل اختلاف رسیدگی و بررسی شود.

این تفاهم‌نامه در راستای اجرای برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی و سند تحول قضایی با هدف بهره‌گیری از ظرفیت‌های دستگاه‌ها برای ترویج فرهنگ صلح و سازش، کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی، استفاده از نهادهای جایگزین رسیدگی قضایی و حمایت حقوقی از اقشار مختلف جامعه به امضا رسید.

اهداف تفاهم‌نامه شامل حمایت حقوقی و قضایی و توانمندسازی جامعه هدف با رویکرد کاهش آسیب‌های اجتماعی، حل اختلافات از طریق ظرفیت‌های جایگزین مانند شورای حل اختلاف تخصصی، هیئت‌های سازشی و داوران حرفه‌ای، و ترویج فرهنگ صلح و سازش در میان اقشار مختلف است.

استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و گردشگری برای شناسایی و ثبت آثار فرهنگی مرتبط با صلح و سازش، درج شرط داوری را در قراردادهای اداره‌کل، ایجاد هیئت‌های صلح در اداره‌کل و مراکز گردشگری، شناسایی افراد فعال فرهنگی در اقوام مختلف برای جذب به ستاد صبر، معرفی ظرفیت داوری و میانجی‌گری به جامعه هدف، و مشارکت در برنامه‌های فرهنگی و آموزشی مشترک با محوریت صلح و سازش از مهم‌ترین تعهدات اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان در این تفاهم‌نامه است.

ایجاد هیئت‌های صلح و شورای حل اختلاف تخصصی در حوزه میراث‌ فرهنگی، برگزاری دوره‌های آموزشی برای اعضای هیئت صلح و استفاده از داوران حرفه‌ای و میانجی‌گران مجوزدار برای ارائه خدمات به جامعه هدف، خرید تولیدات صنایع‌ دستی استان در راستای حمایت از تولید ملی، اجرای برنامه‌های آموزشی و فرهنگی مشترک از طریق عروسک صلح و ارائه خدمات داوری با تعرفه تخفیفی ۱۰ درصدی برای طرفین دعوی از مهم‌ترین تعهدات مرکز حل اختلاف استان گلستان در این تفاهم‌نامه همکاری مشترک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha