به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی گلستان، این تفاهمنامه روز یکشنبه ۱۷ فروردینماه ۱۴۰۴ به امضای فریدون فعالی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان و احمد جعفری معاون قضایی رئیسکل دادگستری و رئیس مرکز حل اختلاف استان گلستان رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان با اشاره به اهمیت این تفاهمنامه گفت: این ظرفیت شورای حل اختلاف و مراجعه به داوری میتواند کمک بسیار خوبی در راستای حلوفصل برخی موضوعات اختلافی و شکایات از تأسیسات گردشگری باشد.
فریدون فعالی افزود: با استفاده از ظرفیتهای داوری و سازش میتوانیم برخی قراردادهای مرتبط با ادارهکل را به داوری ارجاع دهیم و از این طریق به کاهش تنشها در حوزه گردشگری کمک کنیم.
معاون قضایی رئیسکل دادگستری و رئیس مرکز حل اختلاف استان گلستان نیز در این مراسم بیان کرد: در تلاشیم با همکاری دستگاههای اجرایی، هیئتهای سازشی و شورای حل اختلاف تخصصی ایجاد کنیم و در همین چارچوب، برخی دعاوی که قابلیت سازش دارند را در مرکز حل اختلاف و سایر دستگاهها بررسی کنیم.
احمد جعفری با اشاره به مزیت داوری نسبت به رسیدگی قضایی تصریح کرد: پرونده دعاوی در داوری سریعتر، با دقت بیشتر و هزینه کمتر نسبت به دادگاه رسیدگی میشود.
وی خاطرنشان کرد: آمادگی داریم در هیئتهای سازشی و داوری با ادارهکل میراث فرهنگی همکاری کنیم تا چنانچه دعاوی میان زیرمجموعهها و جوامع هدف این اداره کل ایجاد شده و با کمک شورای حل اختلاف رسیدگی و بررسی شود.
این تفاهمنامه در راستای اجرای برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی و سند تحول قضایی با هدف بهرهگیری از ظرفیتهای دستگاهها برای ترویج فرهنگ صلح و سازش، کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی، استفاده از نهادهای جایگزین رسیدگی قضایی و حمایت حقوقی از اقشار مختلف جامعه به امضا رسید.
اهداف تفاهمنامه شامل حمایت حقوقی و قضایی و توانمندسازی جامعه هدف با رویکرد کاهش آسیبهای اجتماعی، حل اختلافات از طریق ظرفیتهای جایگزین مانند شورای حل اختلاف تخصصی، هیئتهای سازشی و داوران حرفهای، و ترویج فرهنگ صلح و سازش در میان اقشار مختلف است.
استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و گردشگری برای شناسایی و ثبت آثار فرهنگی مرتبط با صلح و سازش، درج شرط داوری را در قراردادهای ادارهکل، ایجاد هیئتهای صلح در ادارهکل و مراکز گردشگری، شناسایی افراد فعال فرهنگی در اقوام مختلف برای جذب به ستاد صبر، معرفی ظرفیت داوری و میانجیگری به جامعه هدف، و مشارکت در برنامههای فرهنگی و آموزشی مشترک با محوریت صلح و سازش از مهمترین تعهدات ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان در این تفاهمنامه است.
ایجاد هیئتهای صلح و شورای حل اختلاف تخصصی در حوزه میراث فرهنگی، برگزاری دورههای آموزشی برای اعضای هیئت صلح و استفاده از داوران حرفهای و میانجیگران مجوزدار برای ارائه خدمات به جامعه هدف، خرید تولیدات صنایع دستی استان در راستای حمایت از تولید ملی، اجرای برنامههای آموزشی و فرهنگی مشترک از طریق عروسک صلح و ارائه خدمات داوری با تعرفه تخفیفی ۱۰ درصدی برای طرفین دعوی از مهمترین تعهدات مرکز حل اختلاف استان گلستان در این تفاهمنامه همکاری مشترک است.
انتهای پیام
نظرات