• چهارشنبه / ۲۱ آبان ۱۴۰۴ / ۱۷:۳۸
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1404082113598
  • خبرنگار : 51040

کاهش ۱۶ متری سطح آب‌های زیرزمینی گلستان در ۲ دهه گذشته

کاهش ۱۶ متری سطح آب‌های زیرزمینی گلستان در ۲ دهه گذشته

ایسنا/گلستان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با اشاره به وضعیت بحرانی منابع آبی گفت: در دو دهه اخیر سطح آب‌های زیرزمینی استان حدود ۱۶ متر کاهش یافته و این مسئله ارائه خدمات آبرسانی را با محدودیت‌های جدی مواجه کرده است.

ابوالفضل رحیمی در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: سطح آب‌های زیرزمینی استان به‌طور میانگین حدود ۱۶ متر افت کرده که این کاهش شدید، دست ما را به‌عنوان متولی و توزیع‌کننده آب در ارائه خدمات مطلوب به شهرها و روستاها به‌شدت بسته است.

وی با اشاره به وضعیت بحرانی چاه‌های استان گفت: در حال حاضر ۷۸۰ حلقه چاه آب شور در استان وجود دارد که در تابستان گذشته به دلیل ناترازی منابع و مصرف، ناچار به استفاده مجدد از برخی از آن‌ها در حداکثر ظرفیت شدیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان اضافه کرد: شهر گرگان چهار خط ورودی آب دارد که از چهار جهت مختلف تأمین می‌شود، اما در پیک مصرف تابستان با فشار زیادی روبه‌رو بودیم.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه در دیگر شهرهای استان نیز شرایط مشابهی وجود دارد و  برخی از این شهرها با خطوط انتقالی به طول ۳۰ تا ۶۰ کیلومتر تامین آب می‌شوند، گفت: محدوده آبی استان نیز بسیار محدود است و عملاً همه زیرساخت‌های صنعتی، کشاورزی و سکونتی در پهنه‌ای به عرض حدود پنج تا شش کیلومتر در حاشیه جاده امام رضا (ع) متمرکز شده‌اند که فشار زیادی بر منابع آبی وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه نیاز فوری به تزریق منابع مالی داریم تا این قرارداد فعال شود و پروژه‌ها از حالت رکود خارج شوند، گفت: برای جبران عقب‌ماندگی‌ها قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شد، اما به دلیل کمبود نقدینگی، اجرای تعهدات عملیاتی ممکن نشد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با اشاره به تصمیم دولت برای نوسازی چاه‌های آب شور در استان گفت: در تابستان گذشته بارها با قطعی برق در چاه‌های اصلی مواجه شدیم که مشکلات جدی در تأمین آب شهرهای بزرگ به‌ویژه گرگان ایجاد کرد به همین دلیل مقرر شده بود منابع مالی لازم برای بازسازی و تجهیز چاه‌های آب شور تخصیص یابد، اما تاکنون عملیاتی نشده است که این موضوع از مهم‌ترین نیازهای استان برای عبور از بحران کم‌آبی در سال‌های آینده است.

رحیمی با تأکید اینکه حل مشکل کم‌آبی در گلستان مستلزم تصمیم قاطع و تامین مالی فوری در حوزه آب و فاضلاب است، بیان کرد: بدون حمایت دولت و تخصیص اعتبارات لازم، امکان مدیریت پایدار منابع آب در استان وجود نخواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha