• دوشنبه / ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 1404011808187
  • خبرنگار : 71649

مدیر امور عشایر استان تهران اعلام کرد

بازدید ۲۰ هزار مسافر از نوروزگاه‌های عشایری/ تولید بیش از ۶۷ هزار تن محصول از سوی عشایر استان تهران در ۱۴۰۳

بازدید ۲۰ هزار مسافر از نوروزگاه‌های عشایری/ تولید بیش از ۶۷ هزار تن محصول از سوی عشایر استان تهران در ۱۴۰۳

مدیر امور عشایر استان تهران از استقبال بیش از ۲۰ هزار نفری مسافران از نوروزگاه‌های عشایری در تعطیلات نوروزی خبر داد.

فرشید ذبیحی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که به منظور استراحت و ارائه خدمات به مسافران نوروزی امسال نیز همچون سال گذشته حدود ۱۰ سیاه چادر عشایری در قالب نوروزگاه‌های عشایری در نقاط مختلف استان تهران برپا شد، اظهار کرد: در این نورزوگاه ها ضمن اینکه مسافران بهاری در داخل سیاه چادرها استراحت می‌کردند، با پخت نان و آش محلی جامعه عشایری از آنها پذیرایی می‌شد.

وی ادامه داد: معرفی و سبک زندگی عشایر و همچنین عرضه گیاهان دارویی و سایر محصولات لبنی از دیگر برنامه‌ها در نوروزگاههای عشایری بود.

ذبیحی یادآور شد: این نوروزگاه های عشایری در عوارضی تهران - قم و همچنین جاده شریف آباد به سمت مشهد مقدس و همچنین شهرهای فیروزکوه، پاکدشت و پیشوا برپا شد که استقبال مردم و مسافران نوروزی از نوروزگاه های عشایری قابل قبول بود.

وی اضافه کرد: به حرمت ماه مبارک رمضان بیشتر برنامه‌های نوروزگاه های عشایری از اذان مغرب تا پاسی از شب ادامه داشت و مردم به هنگام افطار مهمان سفره افطاری عشایر نیز بودند.

مدیر امور عشایر استان تهران با بیان اینکه ۱۴ هزار و ۳۱۵ هزار نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی می‌کنند، عنوان کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.

وی ادامه داد: عشایر این استان قشلاق را در جنوب‌ شرقی تهران و در شهرستان‌های ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستان‌های دماوند و فیروزکوه مستقر می‌شوند. جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استان‌های کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه در مناطق عشایری استان تهران سکونت پیدا کردند.

ذبیحی افزود: این جامعه تولیدکننده در سال گذشته بیش از ۶۷ هزار تن انواع محصولات لبنی، پروتئینی، دامی و کشاورزی را تولید کردند. عشایر استان تهران با داشتن ۷۰۰ هزار رأس دام سبک، از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز هستند.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha