عباس حیدری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به طور کلی ۱۸۵ رشته در مقطع تحصیلی در دورههای تکمیلی همچون تخصصی، فوق تخصصی و فلوشیپ در دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارائه میشود. در سایر دانشکدهها نیز مقاطع دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد دایر هستند.
مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: در تحصیلات تکمیلی ۵۰ رشته کارشناسی ارشد، ۴۰ رشته دکتری حرفهای، حدود ۳۶ رشته تخصصی، ۲۳ رشته فوق تخصص و ۳۶ رشته فلوشیپ و در مجموع ۱۸۵ رشته در این مقطع تحصیلی وجود دارد.
وی با بیان اینکه به عنوان یک سیاست کلی در سند توسعه آمایش قرار نیست همه دانشگاهها، تمام رشتهها را داشته باشند، ادامه داد: البته این موضوع همیشه به طور دقیق رعایت نمیشود و بسیاری از دانشگاهها تمایل دارند که تمامی رشتهها را ارائه دهند؛ اما به طور کلی هر دانشگاه باید متناسب با نیازهای منطقه خود توسعه پیدا کند.
حیدری افزود: برخی از رشتهها مراحلی دارند که باید نیازهای ضروری را تامین کنند تا مجوز دانشگاهها صادر شود. دانشگاه علوم پزشکی مشهد اکثر رشتهها را دارد و جزو پنج یا ۶ دانشگاه قوی کشور محسوب میشود.
مدیر تحصیلات تکمیلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برخی از رشتهها متقاضیان کمتری دارند که یکی از دلایل آن مسائل اقتصادی است، گفت: گاهی اوقات در برخی رشتههای فوق تخصصی همچون کودکان، بیهوشی، هوشبری و طب اوژانس داوطلبان زیادی وجود ندارند و نمیتوان گفت که این موضوع همیشگی است.
پیشرفت تکنولوژی باعث کاهش علاقه به رشته جراحی قلب شده است
وی افزود: برای مثال جراحی قلب در گذشته بسیار پرطرفدار بود، اما امروزه متقاضی چندانی ندارد. زیرا در گذشته برای تعویض دریچه قلب نیاز به جراحی گسترده بود، اما امروزه این کار با دستگاههای پیشرفته انجام میشود؛ بنابراین با پیشرفت تکنولوژی نیاز به برخی از رشتهها کاهش مییابد.
حیدری گفت: با توجه به اینکه تحصیلات تکمیلی در مشهد در حال انجام است، اخذ مجوز برای ادامه تحصیل با مشکل مواجه نخواهد بود و با اجرای این برنامه جدید دیگر نیازی به معطل ماندن برای آزمون تخصصی نیست. خوشبختانه نیاز منطقه و کشور به تخصصهای مختلف در نظر گرفته میشود.
در ادامه حسن قوامی، مدیر امور آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در رشتههایی مانند بیهوشی، طب اورژانس و اطفال که در سال گذشته تعداد پذیرفتهشدگان آن کم بود، وزارت بهداشت سیاستی را اتخاذ کرد که بر اساس آن دانشجویان از دوره کارورزی به طور مستقیم وارد این رشتهها شوند. خوشبختانه از سال گذشته تقریباً این رشتهها تکمیل شدهاند و تعداد زیادی متقاضی پیدا کردهاند و مشکلات تا حدودی حل شده است.
انتهای پیام
نظرات