خلیل موحدی محصل امروز ۱۸ فروردین، در نطق پیش از دستور یکصدوچهلوهشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر مشهد اظهار کرد: هدف ما باید این باشد که مردم در تصمیمگیریهای مربوط به شهرشان نقش پررنگتری داشته باشند و بتوانند مسائل را به صورت بومی حل کنند. این رویکرد، نتایج بهتری به همراه خواهد داشت. این نعمت الهی در دوران توسعه سیاسی نظام اسلامی در دهه ۷۰ آغاز شد و اکنون در دهه سوم تجربه خود قرار دارد و با وجود فراز و نشیبها، آثار مثبتی داشته است.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: برای اینکه شورا بتواند نقش واقعی خود را ایفا کند، باید محورهای اصلی حرکت خود را مشخص و تثبیت کند. اعضای شورا، مغز متفکر شهر و محل تصمیمسازی هستتند. هر جا نقصی در حیطه مسئولیت خود مشاهده کردیم، قبل از هر کسی، باید خودمان را مورد سوال قرار دهیم. باید بررسی کنیم که آیا اشتباهاتی از جانب ما یا پیشینیان ما رخ داده که منجر به آثار منفی در مدیریت شهری و زندگی مردم شده است؟
وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری موفق، چند لازمه اساسی دارد گفت: ارزیابی منصفانه مدیران یکی از این ملزومات است، لذا باید هم نقاط قوت و هم نقاط ضعف مدیران را در کنار هم دید و مردم نیز باید این احساس را داشته باشند که نمایندگانشان در شورا، علاوه بر انتقاد و توجه به نواقص، قدردان کارهای خوب نیز هستند. این ویژگی در این دوره شورا وجود دارد و رئیس شورا نیز به برخی از این اتفاقات مثبت اشاره کردند.
موحدی اضافه کرد: مبانی درست در نقد و راهبری نیز مورد تأکید است، اگر مبانی ما نادرست باشد، هم منحرف میشویم و هم باعث وهن شورا و کوچک شدن جایگاه آن در اذهان عمومی میشویم. اگر به مسائل کوچک، پیش پا افتاده، غیرقانونی یا غیرمرتبط با شورا اهمیت دهیم و آنها را بزرگ کنیم، اولین ضربه را به مدیریت شهری زدهایم. در این صورت، رسانههایی که با پول کار میکنند نیز فرصت را غنیمت شمرده و با بزرگنمایی چند برابری، باعث ایجاد موضع منفی در جامعه نسبت به ما میشوند و در نتیجه، دیگر حرف درست و جهتگیری صحیح ما شنیده نخواهد شد.
وی اضافه کرد: به همین دلیل، از ابتدای ورودم به شورا، بر برگزاری مستمر جلسات ۱۵نفره تاکید کردهام، این جلسات باید بر مبانی اساسی و ریشهای شهر تمرکز داشته باشند، نه مسائل کوچک و بیارزش یا مسائلی که به شورا مربوط نیست و دستگاههای دیگری مسئول رسیدگی به آنها هستند.
هر روز باید طرح و برنامه جدید داشته باشیم
عضو شورای اسلامی شهر مشهد بیان کرد: امروز با وجود کارهای خوبی که انجام شده، دهها مسئله در شهر وجود دارد. مصوبهای که امروز تصویب شد، نشان از شجاعت این شورا دارد که پای قرارداد ۱۰ همتی برای یک زیرساخت اساسی شهر ایستاده است، جا دارد از کمیسیون، شورا و شهرداری تشکر شود. اما وقتی مسائل سخیف در رسانهها مطرح و بزرگنمایی میشوند، این کارهای بزرگ دیده نمیشوند.
وی عنوان کرد: تاکید بر بیان کارهای خوب به معنای توقف نیست. نباید تصور کنیم که چون کارهای مثبتی انجام شده، دیگر نیازی به تلاش نیست. بلکه هر روز باید طرح و برنامه جدید داشته باشیم، عملکرد خود را ارزیابی کنیم و طرحهای نو و موثر را برای خدمت به مردم ارائه دهیم و از دستگاههای اجرایی بخواهیم که قانون را اجرا کنند.
موحدی اظهار کرد: با وجود کارهای خوبی که انجام شده است، هنوز نواقص زیادی در مدیریت شهری وجود دارد. به عنوان مثال، معاونت اقتصادی شهرداری با ۱۵۰ نیرو و هزینههای بالایی که دارد، در طول یک و نیم سال گذشته چند بسته اقتصادی مفید و قابل توجه به شورا ارائه کرده است؟
وی افزود: رسانه شهرداری نزدیک به ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد، اما گاهی اوقات نمیتواند عملکردهای خود شهرداری را به خوبی منعکس کند؛ روابط عمومی شهرداری با حدود ۳۰۰ نیرو، آیا توانسته است پیام شورا و شهرداری را به درستی به مردم برساند؟ این نشان از وجود مشکل دارد.
عضو شورای اسلامی شهر مشهد گفت: امروز لایحه درخواست تخفیف برای پرداخت فیشهای عوارض قبل از سال را داشتیم. سوال من این است که چرا با وجود اینکه در سال گذشته ۱۳۰ درصد از درآمدها محقق شده، باز هم در پیشبینی درآمدها دچار اشتباه شدهایم؟ معاونت برنامهریزی با ۲۷۰ نیرو چه میکند؟ چرا وقتی در کمیسیون تلفیق و در سطح شورا به شهرداری پیشنهاد میکنیم که برای جلوگیری از آسیب به مناطق جنوبی شهر، به جای فروش پروانه، به دنبال کسب درآمدهای بیشتر باشد، مقاومت میکنند؟
وی بیان کرد: شهرداری توانمندی که بهرهبرداری از قطار شهری را برعهده دارد، با وجود ۲۵۲ باب مغازه در بهترین موقعیت شهر، تنها ۱۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان درآمد داشته است، یعنی هر مغازه به طور متوسط پنج میلیون تومان درآمد داشته است! چه کسی باید این موضوع را مدیریت کند؟ دهها مورد مشابه دیگر نیز در شهرداری وجود دارد. شهرداری مشهد که در حوزه عمران پیشرو بوده است، امروز برای نظارت بر پروژهها باید با شرکتهای خصوصی قرارداد ببندد. چرا با وجود این همه نیروی متخصص در شهرداری نباید بهترین سندیکای خدمات فنی را در کشور داشته باشیم؟ چرا باید صدها میلیارد تومان به سازمان عمران کمک کنیم تا بتواند حقوق نیروهای خود را پرداخت کند؟ اگر مبانی ما غلط باشد و به مسائل حاشیهای و انحرافی بپردازیم، خودمان راه را برای کسانی که حرمت ما را میشکنند، باز میکنیم.
اداره شهر با روزمرگی و بدون تحول، امکانپذیر نیست
موحدی گفت: فرصت عضویت در شورای شهر، فرصتی مغتنم است و باید با همکاری و همدلی، اتفاقات خوبی را رقم بزنیم. دلهای دوستان به هم نزدیک است. اگر عدهای به دنبال طرح استیضاح باشند، این حق قانونی آنهاست، اما مهم این است که ما چه هدفی از این کار داریم. من نیز در این زمینه حرفهایی دارم و اگر خواستههای ما محقق نشود، با کسی تعارف نداریم. ضمن احترام به افراد، مصالح مردم را فدای آبروی کسی نمیکنیم.
وی افزود: کسی که مسئولیت اجرایی شهر را برعهده میگیرد، باید توانمند، پرقدرت، مجاهد و تحولخواه باشد. اداره شهر با روزمرگی و بدون تحول، امکانپذیر نیست. باید با قدرت و جرأت، مشکلات را شناسایی و برای رفع آنها تلاش کنیم. در همین جا، اعتراف میکنم و به شهرداری و شهردار هشدار میدهم که در پیگیری موضوعات مختلف، آن جدیت و حلاوتی که باید، دیده نمیشود. اگر این روند ادامه پیدا کند، باید به فکر چاره بود.
انتهای پیام
نظرات