• سه‌شنبه / ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1404011909165
  • خبرنگار : 51001

راه‌های جذب و ماندگاری گردشگران در شهر جهانی گردو

راه‌های جذب و ماندگاری گردشگران در شهر جهانی گردو

ایسنا/همدان شهرستان تویسرکان با برخورداری از اقلیم، آب و هوا و طبیعتی دلپذیر و روح افزا و بیش از ۲۶۱ اثر تاریخی، فرهنگی و جاذبه گردشگری، یکی از بهترین مقاصد گردشگری در ایام مختلف سال در استان همدان و حتی غرب کشور است.

تویسرکان، شهر جهانی گردو و شهر ملی مبل و منبت گلریز علاوه بر ظرفیت‌های طبیعی و تاریخی از مواهب بی نظیر محصول باغی گردو با کیفیتی در سطح بین‌المللی و همچنین صنایع دستی جذاب و ریشه‌دار مانند صنایع مبل و منبت، بهره می‌برد که جذابیت گردشگری در این شهر و شهرستان را مضاعف می‌کند.

در سال‌های اخیر، زیرساخت‌های گردشگری، رفاهی، اقامتی و پذیرایی در شهرستان تویسرکان توسعه یافته و روند بهتری نسبت به سال‌های گذشته داشته، اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد و تویسرکان ظرفیت جذب بیشتر گردشگران در ایام مختلف سال را دارد.

فرماندار تویسرکان با اشاره به اینکه بخشی از میهمانان و مسافرانی که در ایام مختلف سال به تویسرکان می‌آیند در واقع تویسرکانی‌هایی هستند که در سال‌های قبل از دیار و زادگاه خود مهاجرت کرده‌اند، گفت: بخش دیگری از گردشگرانی به تویسرکان را به عنوان مقصد سفر خود بر می‌گزینند، تویسرکانی نیستند و جذابیت‌ها و ظرفیت‌های متنوع شهرستان آنها را به سوی خود می‌کشد.

سید مجید شماعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، افزود: گرچه حضور هر دو دسته از مسافران و میهمانان در شهرستان تویسرکان به پویایی اقتصاد و بهبود رونق اقتصادی در شهرستان کمک می‌کنند، اما باید تلاش بیشتری انجام دهیم تا میزان گردشگران با اصالتی غیر بومی که در تویسرکان اقامت می‌کنند افزایش محسوس و چشمگیر داشته باشد.

وی تاکید کرد: در واقع میزان ماندگاری گردشگران در یک منطقه و شهرستان از شاخص‌های ارزیابی میزان گردشگرپذیری آن شهرستان و منطقه است که با افزایش کمی و کیفی زیر ساخت‌های گردشگری، رفاهی و اقامتی رشد می‌کند.

شماعی تصریح کرد: شهرستان تویسرکان از چند ظرفیت کم نظیر مانند بارگاه مطهر حیقوق نبی(ع) به عنوان یک پیامبر مطرح الهی، محصول جهانی گردو، کاروانسرای ثبت جهانی شده فرسفج و صنایع منحصر به فرد مبل و منبت در کشور برخوردار است که اکثر نقاط دیگر ایران به این شکل از آنها برخوردار نیستند و باید از این ظرفیت‌ها بهره‌وری حداکثری برای جذب گردشگران ایجاد شود.

وی توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی، خانه‌های مسافر و مراکز پذیرایی در شهرستان تویسرکان را رو به گسترش دانست و اضافه کرد: ایجاد و توسعه تفرجگاه‌ها و دریاچه مادر نیز از دیگر عواملی هستند که به جذب و ماندگاری بیشتر گردشگران در شهرستان کمک می‌کنند.

فرماندار تویسرکان بر اهمیت سامان دهی و باز کردن جاده تویسرکان به همدان از مسیر گنجنامه در همه ایام سال تاکید کرد و متذکر شد: باید با تدابیر نوآورانه بتوانیم بخشی از گردشگرانی که به همدان می آیند با سامان دهی جاده تویسرکان به همدان از مسیر گنجنامه، حضور و اقامت در تویسرکان را هم در برنامه خود قرار دهند.

توسعه اقامتگاه‌های گردشگری در تویسرکان

اسحاق ترکاشوند، رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تویسرکان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: توسعه اقامتگاه‌های گردشگری شامل اقامتگاه های بوم گردی و مجموعه های اقامتی و پذیرایی با هدف جذب بیشتر گردشگران به شهرستان تویسرکان مانند سال های اخیر تداوم دارد.

وی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا افزود: تلاش شده است و می شود تا از بخش های جنبی مانند محصول گردو و صنایع مبل و منبت شهرستان تویسرکان برای جذب بیشتر گردشگران به این شهرستان بهره وری بیشتری ایجاد شود، اما این موضوع هنوز هم جای کار بسیاری دارد.

وی برگزاری جشنواره ها و رویدادهای فرهنگی، هنری و ورزشی را از دیگر راهکارهای افزایش گردشگرانی دانست که تویسرکان را به عنوان مقصد گردشگری خود انتخاب می کنند و اضافه کرد: هنوز آنچنان که باید و شاید از ظرفیت منحصر به فرد بارگاه حیقوق نبی(ع) برای جذب بیشتر گردشگران و بهبود فضای کسب و کار در تویسرکان استفاده نشده است که نیاز به تعامل و هم افزایی چندین دستگاه مختلف اجرایی دارد و تنها منحصر به فعالیت میراث فرهنگی نیست.

ترکاشوند ادامه داد: علاوه بر توسعه زیرساخت‌های گردشگری و رفاهی، فعالیت‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای و معرفی ظرفیت‌های تویسرکان به سراسر ایران زمین و حتی خارج از کشور نیز باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی استعداد شهرستان تویسرکان در دو بخش گردشگری مذهبی و گردشگری طبیعت را کم‌نظیر توصیف کرد و افزود: برخورداری از بارگاه حیقوق نبی (ع)، منطقه حفاظت‌شده خانگرمز با گونه‌های متنوع و متعدد جانوری و گیاهی، قله کوبری به عنوان مرتفع‌ترین قله و بام استان همدان و مناطق نمونه گردشگری و طبیعت جذاب و مسحور کننده از مهمترین عوامل شکل‌گیری این استعداد به حساب می‌آیند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha