به گزارش ایسنا، محمدعلی دهقاندهنوی در نشست با ساحلنشینان شهرستان تنگستان در گمرک بندر دلوار اظهار کرد: درآمد حاصل از تهلنجی باید در جهت توسعه منطقه هزینه شود تا رضایت مردم افزایش یابد و سطح رفاه آنان ارتقا پیدا کند.
وی افزود: در قانون تأکید شده که مردم نسبت به توسعه منطقه خود مسئول هستند و اکنون باید تدبیری اندیشید که چگونه میتوان مسیر قانون تهلنجی را به سمت افزایش درآمد مردم سوق داد.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به اهمیت دوگانه تجارت تهلنجی گفت: از یکسو این تجارت، حق مردم مناطق مرزی است، چراکه معیشت آنان بهصورت تاریخی به فعالیتهای مرزی وابسته بوده است.
دهقان دهنوی افزود: از سوی دیگر، در شرایط تحریمی کشور، تهلنجی میتواند نقش مهمی در تأمین نیازهای داخلی و کاهش تأثیر تحریمها ایفا کند.
معاون وزیر صمت همچنین به تفاوت نرخ حقوق ورودی در تجارت رسمی و تهلنجی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، نرخ حقوق ورودی کالاها در تجارت رسمی ۱۰ درصد و در تهلنجی صفر است و این نشان از توجه قانونگذاری به اقتصاد جامعه محلی است.
دهقان دهنوی ضمن انتقاد از روشهای پرخطر در حملونقل غیررسمی کالا، خاطرنشان کرد: فعالیتهایی مانند حمل شوتی، که به ناامنی جادهها منجر میشود، باید به شیوهای ساماندهی شود که این مناطق علاوه بر تجارت، به قطب گردشگری و تولید نیز تبدیل شوند.
دهقان دهنوی اظهار کرد: چنانچه مردم اصلاحاتی را در قانون تهلنجی ضروری میدانند، میتوانند دیدگاهها و پیشنهادهای خود را ارائه کنند تا در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی و اصلاح قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات