• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۲۵
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404012311577
  • خبرنگار : 71498

تغییر ساعات کاری ادارات، راهکاری موثر در مدیریت مصرف برق

تغییر ساعات کاری ادارات، راهکاری موثر در مدیریت مصرف برق

رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران با بیان اینکه بازگشت اختیار تغییر ساعات کاری ادارات به دولت می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در کنترل مصرف برق در فصل تابستان داشته باشد، گفت: یکی از مؤثرترین ابزارهای مدیریت پیک بار، تغییر ساعات فعالیت نهادهای دولتی و عمومی است.

حمیدرضا صالحی در گفت‌وگو با ایسنا، در بسیاری از کشورها، دولت‌ها با در اختیار داشتن چنین ابزاری، در ماه‌های گرم سال به‌صورت منعطف ساعات کاری را تنظیم می‌کنند تا مصرف انرژی در ساعات اوج کاهش یابد. در کشور ما نیز این الگو در سال‌های گذشته تجربه شده و نتایج مثبتی به همراه داشته است، اظهار کرد:  بازگشت اختیار تغییر ساعات کاری ادارات به دولت می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در کنترل مصرف برق در فصل تابستان داشته باشد،.

وی افزود: یکی از مؤثرترین ابزارهای مدیریت پیک بار، تغییر ساعات فعالیت نهادهای دولتی و عمومی است. در بسیاری از کشورها، دولت‌ها با در اختیار داشتن چنین ابزاری، در ماه‌های گرم سال به‌صورت منعطف ساعات کاری را تنظیم می‌کنند تا مصرف انرژی در ساعات اوج کاهش یابد. در کشور ما نیز این الگو در سال‌های گذشته تجربه شده و نتایج مثبتی به همراه داشته است.

این کارشناس حوزه صنعت برق با بیان اینکه اوج مصرف برقدر زمان پیک و و حدود چهار بعدازظهر رخ می‌دهد، گفت: در این ساعات، همزمانی استفاده گسترده از تجهیزات سرمایشی در ادارات، منازل و واحدهای تجاری، فشار مضاعفی به شبکه وارد می‌کند. اما اگر ساعت شروع به کار ادارات به ساعات اولیه صبح منتقل شود و پایان فعالیت آن‌ها پیش از شروع پیک مصرف باشد، سهم قابل‌توجهی از بار سرمایشی از شبکه حذف خواهد شد. این اقدام می‌تواند به‌تنهایی چند هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد.

صالحی با بیان اینکه این تصمیم به افزایش پایداری شبکه برق منجر خواهد شد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر با رشد تقاضا، ظرفیت تولید نیروگاه‌ها به تنهایی پاسخگوی نیاز در برخی روزهای تابستان نیست و ناچار به اعمال برنامه‌های مدیریت مصرف می‌شویم. اما با ابزارهایی مانند تغییر ساعات کاری، می‌توان از بروز شرایط بحرانی جلوگیری کرد. این اقدام در واقع نوعی مدیریت پیشگیرانه و کم‌هزینه برای عبور از پیک مصرف تابستانی است.

وی با تأکید بر اینکه چنین سیاست‌هایی علاوه‌بر بخش تولید، برای مردم نیز مزایای قابل‌توجهی دارد، گفت: وقتی شبکه دچار ناپایداری نشود، خاموشی‌های ناگهانی کاهش می‌یابد و کیفیت برق بهبود پیدا می‌کند. همچنین کاهش نیاز به تولید در ساعات اوج، باعث کاهش مصرف سوخت، کاهش آلایندگی محیط‌زیستی و کاهش هزینه‌های تولید انرژی می‌شود. بنابراین این تصمیم نه‌تنها از نظر فنی قابل دفاع است، بلکه از نظر اقتصادی و زیست‌محیطی نیز توجیه دارد.

رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران با بیان اینکه اگر بخواهیم دولت پاسخگو باشد، باید اختیار لازم در این زمینه را در اختیار داشته باشد، گفت: در مسائل این چنینی تجربه دنیا و خودمان در گذشته نشان از این دارد که اظهار نظرهای غیرکارشناسی و عوامانه نباید مورد توجه مسوولان ارشد و تصمیم‌گیر قرار گیرد.

صالحی با اشاره به اهمیت ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های اجرایی افزود: اجرای موفق این سیاست نیازمند همراهی همه دستگاه‌ها و همچنین اطلاع‌رسانی مؤثر به کارکنان و مردم است. تغییر ساعات کاری باید به‌گونه‌ای انجام شود که اختلالی در خدمات عمومی به وجود نیاید و همه نهادها بر اساس یک برنامه‌ی واحد و منسجم عمل کنند. تجربه سال‌های گذشته نشان داده هرگاه این تغییر با برنامه‌ریزی درست انجام شده، نتیجه مثبت بوده است.

وی با بیان اینکه تمرکز تصمیم‌گیری در این حوزه در اختیار دولت، باعث چابکی و انعطاف‌پذیری بیشتر می‌شود، گفت: اگر اختیار تغییر ساعات در اختیار نهادهای مختلف باشد، امکان هماهنگی و اجرای یکپارچه وجود ندارد. اما وقتی دولت تصمیم‌گیر نهایی باشد، می‌تواند با بررسی وضعیت اقلیمی، بار شبکه و سایر شرایط، تصمیمی مبتنی بر داده‌ها و منافع ملی اتخاذ کند.

رئیس هیات مدیره فدراسیون صادرات انرژی و صنایع وابسته ایران با تأکید بر اینکه باید نگاه جامع‌تری به مقوله‌ی مصرف انرژی داشت، تصریح کرد: تغییر ساعات کاری ادارات فقط یکی از ابزارهای مدیریت مصرف است، اما همین ابزار اگر در زمان درست و با هدف درست به کار گرفته شود، تأثیر بسزایی در عبور ایمن از تابستان خواهد داشت. باید با نگاهی واقع‌بینانه و علمی، همه ابزارهای مدیریت انرژی را در اختیار دولت قرار داد تا بتواند در موقعیت‌های حساس، بهترین تصمیم را برای منافع ملی بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۱:۳۷

پس چه کسی از متضرر شدن سلامتی کارمندان دفاع میکند!

avatar
دیروز ۲۳:۲۱

بهترین راه حل کاهش ساعت کاری است و طبق تجربه موفق کشورهای پیشرفته بهترین زمان کاری ساعت ۸ تا ۱۴ می باشد. متاسفانه در ایران بدون مطالعه علمی و در نظر نگرفتن سلامت کارمندان تایم کار رو می‌ذارن ۶ صبح یعنی کارمند باید چهار صبح از خواب بیدار بشه

avatar
دیروز ۲۳:۲۵

از تجربیات تمام دنيا در کاهش‌ ساعات کاری و مزایای آن استفاده کند.

avatar
دیروز ۲۳:۳۵

با احترام خدمت شما تصمیم بسیار درست و به جایی هست متاسفانه تاثیر مثبت خودش رو به صورت کامل مخصوصاً در شهر تهران نداره

avatar
دیروز ۲۳:۴۵

بیشتر کشورهای دنیا با توجه به تغییر فصل ساعت رسمی را جابجا می کنند ، هم زمان خواب شبانه مردم کم نمیشه هم از خنکی صبحگاهی استفاده می کنند و در مصرف برق صرفه جویی میشه

avatar
دیروز ۲۳:۵۴

ساعت 7 صبح تا 13 عصر و روزهای پنجشنبه تعطیل بهترین پیشنهاد برای صرفه جویی در برق