• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1404012311601
  • خبرنگار : 50294

پارکینسون، اختلال مزمن مغزی با علائم متنوع و درمان‌های نوین

پارکینسون، اختلال مزمن مغزی با علائم متنوع و درمان‌های نوین

ایسنا/کردستان متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات در کردستان به بررسی بیماری پارکینسون پرداخت و آن را یک اختلال مزمن مغزی عنوان کرد.

لقمان بارانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این اختلال ناشی از تخریب سلول‌های تولیدکننده دوپامین در مغز، به تدریج بر کیفیت زندگی مبتلایان اثر می‌گذارد و نیازمند آگاهی عمومی و شناخت دقیق علائم است.

بارانی عنوان کرد: این بیماری ناشی از تخریب سلول‌های تولیدکننده دوپامین در هسته‌های قاعده مغز است و به تدریج کیفیت زندگی مبتلایان را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: علت دقیق بروز بیماری پارکینسون هنوز به‌طور کامل شناسایی نشده است، اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد این اختلال می‌تواند بازتابی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باشد.

بارانی افزود: در مغز انسان، ناحیه‌ای به نام «جسم سیاه» وجود دارد که مسئول تولید دوپامین است که در افراد مبتلا به پارکینسون، این سلول‌ها به‌تدریج شروع به مردن کرده و سطح دوپامین به شدت کاهش می‌یابد.

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: علائم بیماری پارکینسون بسیار متنوع است و می‌تواند شامل لرزش اندام‌ها و سر، کندی حرکات، ناپایداری در ایستادن، اختلالات روانی و خم شدن به سمت جلو باشد.

وی ادامه داد: همچنین نشانه‌های اولیه این بیماری ممکن است شامل کاهش حس بویایی، یبوست، تغییر در دست‌خط و تغییر در صدا باشد.

بارانی اشاره کرد: علائم حرکتی بیماری شامل لرزش، کندی حرکت، سفتی در عضلات و مشکلات تعادل است و از دیگر عوارض این اختلال می‌توان به درماتیت سبورئیک و افزایش خطر ابتلا به ملانوما اشاره کرد. همچنین، اختلالاتی نظیر افسردگی، توهم و مشکلات توجه نیز از دیگر نشانه‌های این بیماری به شمار می‌روند.

وی همچنین تأکید کرد که درمان بیماری پارکینسون عمدتاً با استفاده از داروهای دوپامینرژیک انجام می‌شود و در موارد خاص، ممکن است بیمار کاندید جراحی DBS (تحریک عمقی مغز) شود.

به گفته دکتر بارانی، آگاهی عمومی از بیماری پارکینسون و شناخت دقیق علائم آن به مدیریت بهتر این بیماری بسیار کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha