لقمان بارانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: این اختلال ناشی از تخریب سلولهای تولیدکننده دوپامین در مغز، به تدریج بر کیفیت زندگی مبتلایان اثر میگذارد و نیازمند آگاهی عمومی و شناخت دقیق علائم است.
بارانی عنوان کرد: این بیماری ناشی از تخریب سلولهای تولیدکننده دوپامین در هستههای قاعده مغز است و به تدریج کیفیت زندگی مبتلایان را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی بیان کرد: علت دقیق بروز بیماری پارکینسون هنوز بهطور کامل شناسایی نشده است، اما شواهدی وجود دارد که نشان میدهد این اختلال میتواند بازتابی از ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باشد.
بارانی افزود: در مغز انسان، ناحیهای به نام «جسم سیاه» وجود دارد که مسئول تولید دوپامین است که در افراد مبتلا به پارکینسون، این سلولها بهتدریج شروع به مردن کرده و سطح دوپامین به شدت کاهش مییابد.
این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: علائم بیماری پارکینسون بسیار متنوع است و میتواند شامل لرزش اندامها و سر، کندی حرکات، ناپایداری در ایستادن، اختلالات روانی و خم شدن به سمت جلو باشد.
وی ادامه داد: همچنین نشانههای اولیه این بیماری ممکن است شامل کاهش حس بویایی، یبوست، تغییر در دستخط و تغییر در صدا باشد.
بارانی اشاره کرد: علائم حرکتی بیماری شامل لرزش، کندی حرکت، سفتی در عضلات و مشکلات تعادل است و از دیگر عوارض این اختلال میتوان به درماتیت سبورئیک و افزایش خطر ابتلا به ملانوما اشاره کرد. همچنین، اختلالاتی نظیر افسردگی، توهم و مشکلات توجه نیز از دیگر نشانههای این بیماری به شمار میروند.
وی همچنین تأکید کرد که درمان بیماری پارکینسون عمدتاً با استفاده از داروهای دوپامینرژیک انجام میشود و در موارد خاص، ممکن است بیمار کاندید جراحی DBS (تحریک عمقی مغز) شود.
به گفته دکتر بارانی، آگاهی عمومی از بیماری پارکینسون و شناخت دقیق علائم آن به مدیریت بهتر این بیماری بسیار کمک خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات