• شنبه / ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۴۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1404012311895
  • منبع : شرکت ملی گاز ایران

آغاز فرآیند تسویه حساب گواهی‌های صرفه‌جویی گاز

آغاز فرآیند تسویه حساب گواهی‌های صرفه‌جویی گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران از ثبت قیمت بی‌سابقه برای گواهی‌های صرفه‌جویی گاز در سال ۱۴۰۳ و آغاز فرآیند تسویه این گواهی‌ها در صورت‌حساب مشترکان خبر داد؛ اقدامی که تحولی مهم در بازار بهینه‌سازی انرژی کشور به‌شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، سعید توکلی با تأکید بر تحویل گاز به خریداران و دارندگان گواهی‌های صرفه‌جویی در دوره اوج مصرف سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: این ابتکار عمل که در نقاط چالش‌برانگیز خطوط شبکه گاز محقق شد، سنگ بنایی اطمینان‌بخش و ثبات‌آفرین در بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست بوده و به‌مثابه محرکی کارآمد در ارتقای شاخص‌های بهره‌وری نظام انرژی کشور، ایفای نقش می‌کند.

وی با اشاره به فروش ۵۰ میلیون مترمکعب گواهی صرفه‌جویی در دوره اوج مصرف پارسال افزود: حصول قیمت بی‌سابقه ۱۲۸ هزار ریال برای هر مترمکعب گواهی صرفه‌جویی گازطبیعی در ۱۴۰۳، گواه روشنی بر اقبال گسترده فعالان اقتصادی و عزم راسخ سرمایه‌گذاران در عرصه بهینه‌سازی انرژی است.

معاون وزیر نفت از صدور قریب به ۸۴۰ میلیون مترمکعب گواهی صرفه‌جویی گازطبیعی در دوره غیراوج مصرف خبر داد و تصریح کرد: این گواهی‌ها در چارچوب پروژه‌های بهینه‌سازی ذیل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر به سرمایه‌گذاران اعطا شده است.

به گفته توکلی، برجسته‌ترین این پروژه‌ها شامل طرح توسعه ناوگان حمل‌ونقل مسافری ریلی کلان‌شهرهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز به ارزش ۱۸,۰۰۰ میلیارد ریال (معادل ۳۵۹.۴ میلیون مترمکعب)، پروژه توسعه حمل‌ونقل ترکیبی بار و مسافر ریلی به ارزش ۶,۶۰۰ میلیارد ریال (معادل ۱۳۱.۷ میلیون مترمکعب) و طرح حمایتی تولید خودروهای دوگانه‌سوز به ارزش ۱۷,۴۰۰ میلیارد ریال (معادل ۳۴۸.۴ میلیون مترمکعب) می‌شود. حجم کل تخصیص‌یافته بالغ بر ۴.۲ هزار میلیارد تومان (معادل ۸۴۰ میلیون مترمکعب) برای ۲۶ شرکت سرمایه‌گذار است.

وی با اشاره به آغاز فرآیند تسویه حساب گواهی‌های صرفه‌جویی در صورت‌حساب مشترکان بیان کرد: این رویداد مهم، سند گویایی بر اهتمام جدی شرکت ملی گاز ایران به توسعه بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست است. بهینه‌سازی مصرف در بخش صنعت، نه‌تنها گامی استوار در مسیر کاهش شکاف عرضه و تقاضای گاز طبیعی به‌شمار می‌رود، بلکه ضامن تداوم چرخه تولید در اوج مصرف زمستانی نیز خواهد بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، اقدام‌های این شرکت در حوزه بهینه‌سازی و مدیریت مصرف را در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» دانست و گفت: بی‌تردید، به‌کارگیری سازوکار بازار بهینه‌سازی به‌عنوان ابزاری راهبردی، سهمی بی‌بدیل در محقق ساختن این آرمان‌های ملی داشته و بسترساز رشد پایدار و ارتقای بهره‌وری در عرصه صنعت و تولید است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha