دکتر عمران علیمحمدی در نشست بررسی و تبیین برنامههای عملیاتی سال ۱۴۰۴ حوزه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، با تقدیر از اجرای ۱۰۰ درصدی برنامههای مصوب معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در سال قبل، اظهار کرد: بررسیهای ما در حوزه معاونت فناوری اطلاعات و برنامهریزی دادگستری استان حکایت از آن دارد که برنامههای مصوب در سال قبل، بهطور دقیق اجرا شده و کاهش ۳۸ درصدی جرایم برتر استان تابعی از برنامهریزیهای صحیح و اجرای برنامههای مستند در سال گذشته و قابل تقدیر است.
وی افزود: هدف از برگزاری این نشست تبیین و تشریح اقدامات سال ۱۴۰۴ و برنامهریزی به منظور اجرای کامل و دقیق آنها و مستندسازی اقدامات است و اجرای آنها که از ابتدای امسال آغاز شده باید بهطور منظم استمرار یابد.
رئیس کل دادگستری استان استان ایلام تشریح کرد: توانمندسازی حقوقی و قضایی دانشآموزان، اولیا و مربیان مدارس که از طریق طرح «قاضی در مدرسه» و اجرای طرح «هر مسجد یک حقوقدان» میتواند در کنترل و کاهش وقوع جرایم، دعاوی و آسیبها موثر باشد و افزایش گستره آموزش دانشآموزان و ارتقا کمی و کیفی برنامههای مصوب در این زمینه و توسعه حضور حقوقدانان استان در مساجد روستاها با انعقاد تفاهم نامه با سازمان تبلیغات اسلامی و امور مساجد این سازمان مورد تاکید است، همچنین افزایش برگزاری نشست با نهادهای مردمی فعال و سمنها بهصورت فصلی در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قرار گیرد.
وی افزود: رصد و پایش عملکرد دستگاههای مسئول در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین کماکان با دقت پیگیری شود و اقدامات سال گذشته که منجر به کسب رتبه برتر استان در این زمینه شد، میتواند کاهش جرایم مرتبط با حوزه زمین را در پی داشته است.
رئیس کل دادگستری استان گفت: سال گذشته جلسات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان با نظم خاصی در مرکز استان برگزار امسال نیز علاوه بر برگزاری جلسات شورای پیشگیری استان، جلسات متناظر بهصورت فصلی در تمامی شهرستانهای استان تشکیل شود.
علیمحمدی گفت: سال گذشته در اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، جلسات کمیته راهبری به طور منظم برگزار، مشاوران املاک به سامانه کاتب متصل و بازرسیها و آموزشهای مورد نیاز انجام شد و این روند باید در سال جاری نیز ادامه داشته باشد.
وی گفت: وجود قریب به یک هزار دانشجوی کشور عراق در دانشگاهها و مراکز علمی استان یک مزیت به شمار رفته و تعاملات فرهنگی حاصل از این حضور برای استان مفید است و به همین علت معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با همکاری روسای حوزههای قضایی و دادستانهای عمومی و انقلاب استان باید بهمنظور کاهش آسیبهای مداخلات امنیتی و انتظامی کاهنده جرائم و تخلفات احتمالی نسبت به اجرای راهکارهای پیشگیرانه اقدام و بر حسن اجرای قوانین مربوط به اتباع بیگانه مراقبت شود.
این مسئول گفت: آمارها نشان میدهد وقوع طلاق در استان در سال گذشته با ۲۰ درصد کاهش همراه بوده و تلاشهای خوبی برای ارتقا مهارتهای زوجین متقاضی طلاق انجام شده هر چند با وضعیت مطلوب فاصله وجود دارد و لازم است علاوه بر اقدامات موثر گذشته و برنامههای مصوب، هیئت صلح تخصصی خانواده در سطح حوزههای قضایی استان تشکیل شود.
رئیسکل دادگستری استان گفت: در راستای پیشگیری از استخراج غیرمجاز رمز ارز در استان کمیتهای با حضور دادستان مرکز استان، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، نیروی انتظامی و مدیرعامل شرکت توزیع و تولید نیروی برق استان برای نظارت و مراقبت بر استخراج رمز ارز و جلوگیری از استخراج غیرمجاز تشکیل و جلسات کمیته بهصورت فصلی برگزار شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی دادگستری استان ایلام، علیمحمدی ادامه داد: آسیبهای محلات حاشیهنشین و اتخاذ تدابیر پیشگیرانه برای رفع آسیبهای موجود اولویت ما در سال جاری است و بههمین منظور کمیته مشترکی برای تحقق این اقدام با حضور دستگاههای اجرایی مرتبط نظیر بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی، ادارهکل امور اجتماعی استانداری و با حضور اساتید گروه روانشناسی و جامعهشناسی دانشگاههای استان و سازمانهای مردمنهاد تشکیل شود.
انتهای پیام
نظرات