علی لقمانی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای مرحله اول طرح کالابرگ الکترونیکی در استان گیلان از اسفند ۱۴۰۳ به صورت همزمان در سراسر کشور، اظهار کرد: افراد مشمول نسبت به استفاده و خرید از فروشگاه های متصل به طرح کالابرگ اقدام کردند.
وی با بیان اینکه اعتبار مرحله دوم طرح نیز از ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ به حساب سرپرستان خانوار نهادهای حمایتی(کمیته امداد و بهزیستی) واریز شده است، افزود: این اعتبار پس از یک هفته برای دهک های اول تا سوم شارژ شده و طی روزهای آتی نیز، اعتبار برای دهک های چهارم تا هفتم تخصیص داده می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان ادامه داد: یارانه بگیران دهکهای درآمدی اول تا هفتم میتوانند به صورت کاملا رایگان تا سقف اعتبار خانوار خود نسبت به خرید هر یک از اقلام مشول طرح (۱۱ گروه کالایی) اقدام کنند و سهم پرداختی خانوار برای تامین این سبد، صفر در نظر گرفته شده است. اعتبار مذکور به کد ملی سرپرست خانوار در سه مرحله تخصیص می یابد.
لقمانی استفاده از کالابرگ الکترونیکی را کاملا اختیاری دانست و افزود: استفاده از اعتبار کالابرگ از طریق تمامی کارت های بانکی به نام سرپرست خانوار است؛ البته برای انجام هر تراکنش خرید در فروشگاههای طرف قرارداد طرح، حداقل ۵۰۰۰ تومان از سوی خریدار باید پرداخت شود.
وی با بیان اینکه مشمولان میتوانند خریدهای خود را در چند نوبت انجام دهند و نیازی به استفاده از کل اعتبار در یک مرحله نیست، اضافه کرد: اعتبار طرح کالابرگ الکترونیکی تا پایان خرداد سال جاری قابل استفاده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان ۷۶۵ هزار و ۴۵۹ خانوار معادل یک میلیون و ۹۰۸ هزار و ۲۷۱ نفر از جمعیت استان را مشمول استفاده از کالابرگ دانست و بیان کرد: ۲۰۲ هزار و ۶۶ خانوار غیرمشمول داریم.
وی یادآور شد: به منظور تسهیل در فرایند آگاهی از موجودی اعتبار طرح کالابرگ، علاوه بر کد دستوری #۱۴۶۳*۵۰۰* و برنامه «شما»، میزان موجودی از طریق سرشماره V.Refah برای سرپرستان خانوار پیامک میشود.
لقمانی از غیر فعال سازی ترمینالهای متخلف خبر داد و افزود: افزایش صوری وزن کالا و دریافت اعتبار کالابرگی بالاتر از میزان واقعی فروش و حذف پرداخت نقدی مشتریان، اجبار مشتریان به خرید تمامی اعتبار کالابرگ در یک مرحله، ثبت فروشهای صوری اقلام کالابرگ، پرداخت وجه نقد به ازای کسر مبلغی از اعتبار کالابرگ، کم فروشی، اجبار به خرید نشان تجاری خاص یا کالای خاص و... تخلف محسوب می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه اعتراض به تخلفات فروشگاه ها نظیر کم فروشی، گران فروشی، خرید اجباری کالا و... باید از طریق تماس تلفنی با سامانه ۱۲۴ پیگیری شود، گفت: تعداد ترمینال های فعال استان گیلان، ۶۲۶۴ مورد و غیرفعال ۳۱۲۵ مورد است.
وی اضافه کرد: اعتبار مصرف شده در استان از آغاز طرح تا ۶ فروردین سال جاری، هفت هزار و ۶۳۵ میلیارد و ۴۴۳ میلیون و ۷۸۹ هزار و ۴۴۱ ریال است و ۷۰۹ هزار و ۳۱۷ خانوار، ۸۱۰ هزار و ۵۴۰ تراکنش انجام دادند.
لقمانی با اشاره به غیر فعال بودن سه دهستان(اشکور علیا و شوییل در رودسر و آلیان در فومن) در طرح کالابرگ به واسطه مشکلات زیرساختی و عدم تمایل فروشندگان و...، خاطرنشان کرد: فروشگاه های خرد و زنجیره ای طرف قرارداد طرح هستند.
انتهای پیام
نظرات