• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1404012513084
  • خبرنگار : 71415

مدیر وزارت خارجه آمریکا که آژانس توسعه بین‌المللی را تعطیل کرد، استعفا داد

مدیر وزارت خارجه آمریکا که  آژانس توسعه بین‌المللی را تعطیل کرد، استعفا داد

در جدیدترین تغییر و تحول در دولت ایالات متحده، مقام منصوب شده از سوی دونالد ترامپ که نقش مهمی در برچیده شدن سازمان دولتی اصلی مدیریت کننده کمک‌های خارجی این کشور داشت از سمت خود استعفا داد.

به گزارش ایسنا، یک مقام آمریکایی گفت «پیت موروکو»، از مقام‌های بلندپایه دولت «دونالد ترامپ» که نقشی مهم در روند برچیدن آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا ایفا کرد از سمت خود در وزارت امور خارجه استعفا داد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، در دولت فعلی ایالات متحده تقریبا تمامی کارمندان آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا اخراج شده‌اند. این اخراج‌ها در ضمن تلاش‌های مناقشه‌برانگیز وزارت بهره‌وری در این دولت برای کاستن از بودجه و بروکراسی سازمان‌های دولتی فدرال از جمله با اخراج تعداد زیادی از کارمندان رخ داده‌اند؛‌ وزارتخانه‌ای که تحت کنترل «ایلان ماسک»، متحد و مشاور دونالد ترامپ و کارآفرین میلیاردر آمریکایی قرار دارد و او هدف وزارتخانه خود را مقابله با اتلاف هزینه‌ها ذکر کرده است.

یک مقام ارشد دولت ایالات متحده که نامش را فاش نساخت، گفت: «پیت موروکو برای این ماموریت بزرگ که هر یک دلار پول خرج شده برای کمک‌های خارجی را مورد بررسی‌های جامع قرار دهد به وزارت امور خارجه آمد. او این وظیفه تاریخی را انجام داد و سواستفاده‌های فاحش از دلارهای مالیات‌دهندگان آمریکایی را بر ملا کرد. ما همگی انتظار داریم که اتفاقات مثبتی برای پیت در ماموریت بعدی او رخ دهند.»

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفتند موروکو که به عنوان مدیر کمک‌های خارجی در وزارت امور خارجه آمریکا خدمت کرده، احتمالا برای استعفا تحت فشار قرار گرفته بود اما آنها توضیحات بیشتری در این خصوص ندادند.

رویترز نوشت که به گفته یک منبع مطلع و همچنین طبق محتوای یک دعوتنامه، پیت موروکو روز پنجشنبه یک «نشست گفت‌وشنود» را در وزارت امور خارجه با حدود ۲۴ کارشناس با موضوع بررسی آینده کمک‌های خارجی ایالات متحده و جویا شدن نظرات و ایده‌ها برگزار کرده بود. همچنین موروکو زمانی که کمتر از یک ماه قبل به وزارت امور خارجه برگشت در یک ایمیل درون سازمانی نوشت: «من قصد دارم به پست خود تحت عنوان مدیر کمک‌های خارجی بازگردم تا ارزش را به مردم آمریکا برگردانم.»

«برایان شاتس»، سناتور دموکرات از هاوایی اظهار کرد: «موروکو در طول تصدی سمت خود آشوب را به آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا آورد و سیاست‌های بی ملاحظه و غیرقانونی را به وزارت امور خارجه آورد و سیاست‌ خارجی دیرینه آمریکا را برچید.»

شاتس در بیانیه خود نوشت: «اقدامات موروکو باعث محروم شدن میلیون‌ها نفر از مردم در سراسر جهان از کمک‌های نجات‌بخش و به خطر افتادن اعتبار ایالات متحده نزد شرکایش شد. اما با خروج او از این سمت همچنان پرسش‌هایی جدی درباره تاثیری که پشت سر او باقی مانده مطرح هستند.»

اقدامات دولت دونالد ترامپ برای برچیدن آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا جنجال و اعتراضات زیادی را از جمله از سوی حزب دموکرات برانگیخت. ترامپ گفته بود که آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده مملو از تقلب بود و «دیوانه‌های چپ افراطی» آن را اداره می‌کردند. ایلان ماسک نیز این وزارتخانه را متهم کرده بود به این که تبدیل به یک «سازمان تبهکار» شده است.

دولت ترامپ روز سه‌شنبه گذشته دست کم ۶ مورد از برنامه‌های کمک‌های خارجی ایالات متحده با موضوع کمک‌های غذایی اضطراری که اخیرا لغو شده بودند را به حالت اول برگرداند.

به گزارش رویترز، این رویگردانی سریع دولت ترامپ از تصمیماتی که تنها چند روز قبل برای لغو این برنامه‌ها گرفت نشان دهنده ماهیت شتاب‌زده تصمیماتی که ترامپ برای کاهش کمک‌های خارجی ایالات متحده اتخاذ کرده است.

در ضمن این تصمیمات شتاب‌زده، این دولت برنامه‌هایی را قطع کرد، دوباره از سر گرفت و بعد بار دیگر قطع کرد و باعث آشوب در عملیات‌های بشردوستانه بین‌المللی شد.

رسانه‌ دیلی میل گزارش داد پیت موروکو که توانست تا ۸۳ درصد از کل برنامه‌های کمک‌های خارجی ایالات متحده را کاهش دهد و علاوه بر مدیر کمک‌های خارجی، به عنوان رئیس بنیاد اینتر آمریکن نیز منصوب شد، با «مارکو روبیو»، وزیر امور خارجه دولت ترامپ، دچار جدال و اختلاف شده بود.

یک مقام دولتی دیگر نیز گفته که موروکو با اختیار خودش استعفا نداده بلکه هفته پیش از تصمیم وزارت امور خارجه برای برکناری خود مطلع شده است.

طبق گزارش وال استریت ژورنال، او و روبیو افکار متضادی بر سر مدیریت کاهش کمک‌های خارجی آمریکا داشتند و موروکو در طول فرآیند ۹۰ روزه تجدید نظر در برنامه‌های کمک‌های خارجی ایالات متحده، عمدتا حامی کاهش‌های شدیدتر و گسترده‌تر بود در حالی که روبیو می‌خواسته برخی از برنامه‌های کمکی حیاتی حفظ شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha