• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404012513107
  • خبرنگار : 50123

اکثر مناطق دیم‌خیز چهارمحال و بختیاری درگیر آلودگی سن گندم است

اکثر مناطق دیم‌خیز چهارمحال و بختیاری درگیر آلودگی سن گندم است

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: اکثر مناطق دیم‌خیز استان درگیر آلودگی سن گندم هستند، یعنی بیشتر مزارع گندم شهرستان شهرکرد اعم از دیمی و آبی درگیر این آفت شده‌اند.

فرشید شبانی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه حمله آفت سن گندم از ۲۰ اسفند در مزارع گرمسیری شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری آغاز  شده است، اظهارکرد: مبارزه با این آفت از ۱۰ فروردین از شهرستان لردگان آغاز و سپس در ۱۷۱۴ هکتار از مزارع استان و تا ۲۳ فروردین ادامه داشت.

مدیر حفظ نباتات سازمان چهارمحال و بختیاری با بیان‌ اینکه از جمله خسارات  آفت سن گندم می‌توان به کمی و کیفی بودن آن اشاره کرد، گفت: در حوزه خسارات کمی، بیشتر اوایل فصل و ریزش آفات از مناطق کوهستانی شروع می‌شود که شامل نیش زدن قسمت بالایی برگ‌ها و زیر جوانه مرکزی است، همچنین این مساله باعث خشک شدن آن و نیش زدگی باعث لوله‌ای شدن گیاه و جلوگیری از رشد آن ‌خواهد شد، اما خسارت در این مرحله آن‌چنان زیان‌بار نیست.

وی در ادامه افزود: خسارت سن گندم در مرحله بعد شامل خسارات کیفی است، زمانی‌که دانه گندم تشکیل شده از شیره دانه تغذیه می‌کند و با ترشح بزاقشان باعث تحلیل رفتن گلوتن دانه‌ها و در نتیجه از بین رفتن خاصیت گندم می‌شود که بیشترین خسارت در این مرحله است.

شبانی خاطرنشان کرد: اکثر مناطق دیم‌خیز چهارمحال و بختیاری درگیر آلودگی سن گندم هستند، یعنی بیشتر مزارع  گندم شهرستان شهرکرد اعم از دیمی و آبی درگیر این آفت شده‌اند، اما شدت آلودگی در مناطق مختلف متفاوت است، چه بسا بیشترین درگیری در شهرستان‌های خانمیرزا و در منطقه اروند و در شهرستان کوهرنگ این آفت هنوز مشاهده نشده است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با توضیح اینکه علاوه بر مزارع گندم، در مزارع جو نیز احتمال درگیری آفت سن وجود دارد، بیان کرد: در این مزارع با خسارت کمتری رو به رو هستیم و با پرواز کردن این آفت از سمت مزارع جو می‌تواند باعث خسارت زدن به مزارع گندم نیز شود.

وی در پایان گفت: بارش‌هایی که تاکنون در چهار محال و بختیاری اتفاق افتاده، باعث تلفات آن‌چنانی در مزارع نشده است که تگرگ و بارندگی‌های شدید و سیلابی‌ از جمله راه‌هایی هستند که می‌تواند از شدت گرفتن آفت سن جلوگیری کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha