• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012513114
  • خبرنگار : 50972

صالحی امیری:

دولت باید از تصدی‌گری فاصله بگیرد و سیاست‌گذار باشد

دولت باید از تصدی‌گری فاصله بگیرد و سیاست‌گذار باشد
عکس از آرشیو

ایسنا/خراسان رضوی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: دولت باید بپذیرد که از اجرای مستقیم در حوزه گردشگری فاصله بگیرد و نقش سیاست‌گذار، حمایت‌گر و ناظر را ایفا کند و بخش خصوصی پیشران باشد.

سیدرضا صالحی‌امیری امروز ۲۵ فروردین ماه، طی سفر یک روزه خود به خراسان رضوی با حضور در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی مشهد، اظهار کرد:  باور من این است که مقام معظم رهبری امسال بر مهم‌ترین و اساسی‌ترین چالش نظام تأکید کردند و آن، رویکرد مردم‌محور به جای دولت‌محوری در اقتصاد است.

وی ادامه داد: دولت باید بپذیرد که ادامه این مسیر نه ممکن است، نه عقلانی و نه به مصلحت زیرا که دولت باید از اجرای مستقیم فاصله بگیرد و نقش سیاست‌گذار، حمایت‌گر و ناظر را ایفا کند؛ در حالی‌ که بخش خصوصی باید پیشران توسعه باشد.

صالحی‌امیری خاطرنشان کرد: ما به عنوان دولتمردان وظیفه داریم در سراسر کشور این سیاست کلان را اجرایی کنیم. از نخستین روز حضورم، اعلام کردم که نیمی از زمان کاری‌ام را صرف تسهیل سرمایه‌گذاری و توسعه زیرساخت‌ها خواهم کرد.

وی افزود: بلافاصله معاونت سرمایه‌گذاری را تشکیل دادیم و سال گذشته توانستیم با همراهی دولت و نظام، چند مانع اساسی در مسیر سرمایه‌گذاری را رفع کنیم. این تازه آغاز راهی است که می‌تواند مسیر نجات کشور باشد.

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: بدون سرمایه و سرمایه‌گذار توسعه محقق نخواهد شد. از آقای مظفری، توکلی‌زاده، آقای کبیر و سایر عزیزانی که در این سالن حاضر هستند یا صدای ما را می‌شنوند، درخواست می‌کنم که با جدیت این سیاست را پیگیری کنند.

وی تصریح کرد: رئیس‌جمهور محترم در تمامی جلسات دولت، بدون استثنا بر واگذاری پروژه‌ها و طرح‌ها به بخش خصوصی تأکید داشته‌اند و این تصمیم به‌عنوان سیاست قطعی دولت اعلام شده است.

صالحی‌امیری افزود: خوشبختانه در خراسان رضوی، استانداری دلسوز، صادق و کاردان در رأس مدیریت قرار گرفته است. من در جلسات هیئت دولت از انتخاب دکتر مظفری دفاع کرده‌ام و او را یکی از بهترین گزینه‌ها از نظر اقتصادی و فرهنگی می‌دانم.

وی گفت: آینده توسعه خراسان رضوی را بسیار روشن می‌بینم و باور دارم که اکنون تیم مدیریتی توانمندی در این استان شکل گرفته و انسجام و وفاق خوبی در مسیر توسعه به وجود آمده است.

مشهد نقطه آغاز تحول گردشگری خواهد بود

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اظهار کرد: دولت باید از سیاست‌زدگی در روابط منطقه‌ای فاصله بگیرد و با کنار گذاشتن خط‌کشی‌های سیاسی، مسیر توسعه را انتخاب کند؛ این یک شعار نیست، بلکه مبتنی بر یک باور عمیق است.

وی ادامه داد: تشکل‌های صنفی و مدیران مشهدی، در دولت همراه شده‌اند تا از سرمایه‌گذاری حمایت کنند و چالش‌های منطقه را برطرف سازند. رئیس‌جمهور نیز در همین ایام ماه مبارک رمضان، تماس‌های تلفنی با سران کشورهای منطقه داشتند و رسماً سیاست همدلی، همکاری و مقابله با دخالت دشمنان خارج از منطقه را اعلام کردند.

صالحی‌امیری خاطرنشان کرد: در آینده نزدیک مشهد میزبان موج بزرگی از مسافران کشورهای همسایه خواهد بود. این اراده قطعی دولت و رئیس‌جمهور است و اکنون در حال تحقق است. شخص رئیس‌جمهور و وزارت اقتصاد در ارتباط مستقیم با مقامات کشورهای همسایه از جمله نخست‌وزیر آذربایجان، ازبکستان، پاکستان، ارمنستان و مصر هستند تا ظرفیت‌های اقتصادی و گردشگری توسعه یابد.

وی افزود: در هفته‌های آینده به مصر سفر خواهیم کرد. بازسازی روابط با کشورهای اسلامی مانند اندونزی و مالزی نیز با محوریت گردشگری مذهبی در دستور کار است. علاقه‌مندان اهل‌بیت در این کشورها تمایل دارند به مشهد سفر کنند و ما باید مسیر این تجربه را تسهیل کنیم. مشهد باید نقطه آغاز تحول گردشگری ایران باشد.

ظرفیت اقامتی خراسان رضوی باید چند برابر شود

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: امروز در خراسان رضوی، ۱۴۳۰ مرکز اقامتی داریم اما این ظرفیت باید چند برابر شود. فعالان حوزه هتل‌داری می‌دانند که سرمایه‌گذاری در این بخش با سختی‌های زیادی همراه است، اما کسانی که در زیرساخت‌های گردشگری سرمایه‌گذاری کردند، نگاهی نو به آینده دارند.

وی اظهار کرد: گزارش‌های دریافتی از کشورهای امارات، مصر و دیگر نقاط جهان نشان می‌دهد که همه در حال آماده‌سازی زیرساخت‌ها برای جذب گردشگر هستند. امارات برنامه‌ریزی کرده در ۵ سال آینده زیرساخت‌های گردشگری خود را ۲ برابر کند. ما نیز باید پیش از جذب سرمایه‌گذاری خارجی، سرمایه‌گذاری داخلی را فعال کنیم.

اراده دولت امروز بر تعامل سازنده با منطقه استوار است

صالحی‌امیری تاکید کرد: تعامل فعال با همسایگان باید به رفع چالش‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی منجر شود. این پیام روشنی از پیروزی عقلانیت بر خشونت و جهالت است. امروز اراده دولت و نظام بر تعامل سازنده با منطقه استوار است.

وی گفت: آنچه وزیر امور خارجه در دولت مطرح کرد، مذاکره برای تأمین منافع ملی است. این یک ضرورت عقلانی است که با مجوز نظام و در چارچوب اراده حاکمیت در حال انجام است. دولت مسیر توسعه، گفت‌وگو و تعامل منطقه‌ای را با قدرت دنبال می‌کند.

اشتغال مردم رسالت ما است

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اشتغال مردم رسالت ماست و این رسالت تنها با اعتمادسازی و جلب رضایت مردم محقق می‌شود. تحقق این هدف نیازمند بهبود معیشت، اشتغال، سلامت، آموزش و سبک زندگی مردم است.

وی اضافه کرد: ما نمی‌توانیم مدعی نمایندگی ملت باشیم در حالی که هنوز عده‌ای گرسنه‌اند. شعار دائمی آقای پزشکیان «توزیع عادلانه» با تأکید ویژه بر فرودستان است. هر جلسه دولت ایشان بر این اصل متمرکز است که مبادا در این کشور عده‌ای از امکانات بی‌نصیب بمانند.

صالحی امیری گفت: استراتژی دولت، پاسخگویی به مردم است. ملت تولیدکننده، سرمایه‌گذار و صاحب‌حق هستند و دولت جز خدمت هیچ شأنی برای خود قائل نیست.

ایران جزو ۳ کشور اول جهان است

وی خاطرنشان کرد: در حوزه گردشگری اتفاقات خوبی رخ داده است. گردشگری ۳ مفهوم دارد: جذابیت، تسهیل و امنیت که در زمینه جذابیت، ایران جزو ۳ کشور اول جهان است و اگر فرصت اثبات بود، تأکید می‌کردم که ما می‌توانیم رتبه اول جهان را داشته باشیم. ایران دارای بیش از یک میلیون اثر شناخته شده، ۴۳ هزار اثر ثبت‌شده ملی و ۲۸ اثر ثبت جهانی یونسکو است. ایران چهارفصل با انواع آب‌وهوا، همه ظرفیت‌های لازم برای توسعه گردشگری را دارد.

صالحی‌امیری اظهار کرد: اولویت نخست ما گردشگری داخلی است؛ یعنی ایجاد بستری امن و آسان برای سفر حداقل یک‌ بار در سال برای مردم. نوروز امسال ۳۶ میلیون و ۸۱۹ هزار نفر در کشور سفر کردند که شامل ۱۱ میلیون خانوار می‌شود. حدود ۴۰ درصد مردم از محل زندگی خود به شهرهای دیگر سفر کردند. خراسان رضوی نیز با ایجاد رضایتمندی در میان مسافران، عملکرد قابل قبولی داشته است.

باید سالانه ۱۵ میلیون گردشگر خارجی به ایران سفر کنند

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صایع‌دستی گفت: سال گذشته ۱۰۰ هزار گردشگر خارجی به ایران آمدند. این عدد باید به ۱۵ میلیون نفر در سال افزایش یابد. لازمه رسیدن به این هدف، توسعه زیرساخت‌ها در استان‌هایی مانند خراسان است.

وی تأکید کرد: در مشهد باید همه ظرفیت‌های گردشگری خراسان دیده شود. خراسان یک ملت در قالب یک استان است. انواع گردشگری در این خطه امکان‌پذیر است. از این رو تصمیم گرفته شد اختیارات وزارتخانه به استانداران تفویض شود. از جانب وزیر، به آقای مظفری اعلام کردم که همه اختیارات در استان در اختیار ایشان است تا بتوانند بی‌واسطه و مستقل تصمیم بگیرند.

دیپلماسی گردشگری فعال شده است

وی ادامه داد: دیپلماسی گردشگری فعال شده است. هفته گذشته ۱۷۰۰ مهمان خارجی و ۲۰ وزیر در تهران حضور یافتند. تمامی هتل‌های تهران پر شده‌اند و این یعنی که علی‌رغم تلاش رسانه‌های غرب برای ایران‌هراسی، ناکام مانده‌اند.

صالحی‌امیری گفت: ایران زیبا باید به جهانیان معرفی شود. یک اقدام غیرعقلانی می‌تواند هزاران گردشگر را از سفر منصرف کند. همه ما باید منافع مردم را مقدم بر منافع فردی و جناحی بدانیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: در ۶ ماه گذشته، مشوق‌هایی برای بخش گردشگری فراهم شد. از جمله این اقدامات، معافیت خدمات گردشگری از مالیات، کاهش تعرفه برق برای مراکز اقامتی و معافیت‌های گمرکی برای واردات تجهیزات هتل‌داری، ترانسفر و اقامتگاه‌ها بوده است. همچنین برخی پروژه‌های سرمایه‌گذاری در استان‌ها، از جمله در خراسان، با پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد در حال اجراست که سه مقوله آن نیز در دست بررسی برای دریافت تسهیلات بانکی است.

صادرات نیم‌ میلیارد دلاری صنایع‌دستی

صالحی‌امیری اظهار کرد: در سال گذشته حدود ۲۲۴ میلیون یورو صادرات صنایع‌دستی ثبت شده و افزون بر آن، ۲۵۰ میلیون یورو صادرات به صورت چمدانی صورت گرفته است. یعنی در مجموع نیم میلیارد دلار صادرات صنایع‌دستی از کشور انجام شده که هدف‌گذاری ما در برنامه هفتم، رسیدن به یک میلیارد دلار است.

وی ادامه داد: در حال حاضر برای سازماندهی هنرمندان و تولیدکنندگان صنایع دستی سامانه‌ای طراحی شده که ۵۷۰ هزار نفر در آن ثبت‌نام شده‌اند که از این تعداد ۳۴ هزار نفر در منازل خود مشغول فعالیت هستند و ۸۰ درصد این فعالان را زنان تشکیل می‌دهند. صنایع‌دستی نه‌ تنها یک فعالیت اقتصادی، بلکه سبک زندگی اسلامی‌ـ ‌ایرانی است که در کنار خانواده و فرزندان با خلاقیت و هنر همراه شده است.

صالحی‌امیری اظهار کرد: سیستان‌وبلوچستان به ‌ویژه شهر زاهدان ظرفیت‌های چشمگیری دارد. در منطقه شیرآباد، بانویی توانسته ۶۰۰ نفر را در همان محله مشغول به کار کند و سوزن‌دوزی را فعال کرده است، به ‌طوری که محصولات آن به ایتالیا نیز صادر می‌شود. یکی از تولیدات این بانوی کارآفرین، به قیمت ۳۰۰۰ یورو در خارج از کشور به فروش رسیده است.

وی تأکید کرد: سه مشکل اصلی در حوزه صنایع‌دستی وجود دارد؛ نخست ساماندهی و سازماندهی فعالان این حوزه است؛ دوم نبود فضای کافی برای تولید و سوم، بازاریابی داخلی است. بسیاری از تولیدکنندگان در زنجیره عرضه سهمی ندارند و از مصرف سودی نمی‌برند. باید با کاهش واسطه‌ها، سهم بیشتری از سود به تولیدکنندگان اختصاص یابد.

وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: خوشبختانه برای حمایت از این بخش، طرح «هر شهر یک خانه صنایع‌دستی» را در دستور کار قرار داده‌ایم. در خراسان رضوی نیز صادرات قابل توجهی در حوزه صنایع‌دستی وجود دارد. با همکاری وزارت صمت، مرکز بزرگی برای عرضه مستقیم این محصولات در مشهد فعال خواهیم کرد تا تولیدکنندگان بدون واسطه، تولیدات خود را به فروش برسانند. حتی در حوزه سنگ‌های قیمتی نیز هماهنگی‌هایی انجام شده تا فعالان این عرصه با مشکل مواجه نشوند و مسیر صادرات برای آنان هموار شود.

شایان ذکر است که طی این جلسه، وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به صراحت تفویض اختیارات بخش گردشگری را به استاندار خراسان‌رضوی ابلاغ کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha