• دوشنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۱۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1404012513400
  • خبرنگار : 50176

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان:

تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ آب لرستان ۸۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ آب لرستان ۸۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: تکمیل ۱۵ ایستگاه پمپاژ آب در استان به هشت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد، در حالی که اعتبار مصوب سازمان جهاد کشاورزی برای تمام زیرمجموعه‌ی حوزه بخش عمرانی کشاورزی استان در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.

سید عماد شاهرخی امروز ۲۵ فروردین ماه در جلسه با معاونین این سازمان، بیان کرد: فرمانداران در کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستانی به موضوع تامین اعتبار استانی تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ و همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی توجه ویژه داشته باشند.

وی اظهار کرد: براساس آمار بلندمدت سازمان هواشناسی، لرستان از استان‌های پرباران کشور بوده که میانگین ۱۱ درصد آب‌های سطحی کشور در آن جاری است.

شاهرخی افزود: در راستای تحقق چشم‌انداز آبی کشور و استفاده بهینه از منابع آبی موجود، جمع‌آوری و مدیریت آب‌های‌ سطحی و رواناب‌های ناشی از بارندگی و استفاده در بخش کشاورزی در شرایطی که امروزه با منابع آبی محدود مواجه هستیم، احداث و تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ یک راهکار مناسب است.

وی با اشاره به اهمیت تکمیل ایستگاه‌های پمپاژ در بخش کشاورزی، اضافه کرد: یکی از مزیت‌های این امر این است که با وجود منابع محدود آبی، موجب کاهش چشمگیر مصرف آب، افزایش راندمان و همچنین آبی شدن اراضی دیم می‌شود.

رئیس سازمان جهاد سازمان جهاد کشاورزی با بیان این‌که بخش زیادی از آب مورد نیاز در شبکه‌های آبیاری و زهکشی با پمپاژ آب از رودخانه تامین می‌شود، بیان کرد: ایستگاه‌های پمپاژ در بخش کشاورزی در نقش تسهیل تامین آب مورد نیاز از طریق منابع آبی در دسترس ظاهر می‌شوند.

او گفت: تاکنون هشت ایستگاه پمپاژ در لرستان به بهره‌برداری رسیده که سه هزار هکتار از اراضی استان را تحت پوشش قرار می‌دهند و طبق برآورد سازمان موجب افزایش ۱۵ هزار تُن به ظرفیت تولیدات است.

وی ادامه داد: ایستگاه‌های پمپاژ تکمیل‌نشده‌ای در استان وجود دارد که زمان‌بر شدن اتمام و بهره‌برداری از این پروژه‌ها به دلایلی چون سیل، کمبود اعتبار، مباحث حقوقی و قانونی، تامین برق، مشکلات محلی و اجتماعی و ... باز می‌گردد.

شاهرخی تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ درصد اعتبارات ایستگاه‌های پمپاژ از محل اعتبارات طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای استانی تامین می‌شود؛ ضمنا برای دریافت اعتبار از محل ردیف دیگر اعتبارات، مکاتبات و رایزنی لازم با مقام عالی وزارت انجام شده است.

وی تاکید کرد: از راهکارهای برون‌رفت از این چالش استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تکمیل ایستگاه‌ها و تامین اعتبارات کافی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به پروژه‌های در اولویت اجرا، گفت: سه ایستگاه پمپاژ در برنامه اجرایی این سازمان قرار دارند که ایستگاه پمپاژ دیلاوند به بسیج واگذار شده و مراحل واگذاری دو ایستگاه پمپاژ دیگر در حال بررسی است.

شاهرخی عنوان کرد: از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای تحقق تدابیر مقام معظم رهبری و گسترش عدالت اجتماعی، محرومیت‌زدایی، دستیابی به امنیت غذایی، افزایش بهره‌وری و حفظ منابع آبی در بخش کشاورزی، توافق‌نامه‌ی منعقد شده فی‌مابین سازمان جهاد کشاورزی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) است.

وی افزود: براساس قرارداد مذکور ۱۶.۶۵۷ هزار میلیارد ریال برای انجام طرح‌های کوچک تامین آب اعم از ایستگاه‌های پمپاژ، استخرهایی تنظیم آب، آب‌بندان و ... در نظر گرفته شده است، چنانچه مبلغ یادشده تامین شود قطعا ایستگاه‌های پمپاژ متعددی به بهره‌برداری خواهند رسید.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: می‌طلبد فرمانداران در کمیته‌های برنامه‌ریزی شهرستان به این موضوع توجه ویژه داشته باشند و ضمن اولویت‌بندی در سال ۱۴۰۴ برای ایستگاه‌های پمپاژ تامین اعتبار خوبی در نظر گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha