به گزارش ایسنا، برخی اخبار امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شدهاند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند
پژوهشگران آمریکایی با افزودن دیاکسید کربن به یک ماده ماسهمانند توانستند آن را از آب دریا استخراج کنند و برای ساخت بتن پایدارتر مورد استفاده قرار دهند.
راز جذب تماشاگران به دنیای بازیهای ویدیویی رقابتی
ورزشهای الکترونیکی که در واقع رقابتهای سازمانیافته بازیهای ویدیویی هستند، در سالهای اخیر به پدیدهای جهانی تبدیل شدهاند و میلیونها نفر را به تماشای خود جذب کردهاند. این ورزشها که ترکیبی از مهارتهای ذهنی و فیزیکی را میطلبند، حالا صنعتی بزرگ و پرطرفدار را شکل دادهاند که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
ورود ۲۵ ماهواره ایرانی به مدار لئو/ایران در آستانه پرتاب ماهواره مخابراتی به مدار ژئو تا سال ۱۴۰۵
رئیس سازمان فضایی ایران، دستیابی به مدار ژئو (۳۶ هزار کیلومتری سطح زمین) را یکی از اهداف بلندمدت برنامهریزی شده برای صنعت فضایی کشور برشمرد و با اشاره به موفقیتهای اخیر در تثبیت پرتابگرهای لایه لئو و پروژههای انتقال مداری، از آغاز پرتابهای جدید در سالهای آتی و ادامه تلاشها برای توسعه پرتابگرهای سنگین و بلوکهای انتقال مداری خبر داد.
دانشجویان با نحوه راهاندازی تیمهای استارتآپی آشنا میشوند
به منظور آشنایی دانشجویان، کارگاه و دوره آموزشی تخصصی در زمینه نحوه راهاندازی تیمهای استارتآپی در حوزه کشاورزی برگزار میشود.
این قارچ حاوی تلخترین ماده شناخته شده برای بشر است
«قارچ طاقچهای تلخ»(The bitter bracket fungus) نام نوعی قارچ است که حاوی ترکیبات تلخ ناشناختهای است. این طعم تلخ به قدری وحشتناک است که کنجکاوی دانشمندان را برانگیخته است.
یک شهاب سنگ باستانی آخرین زمان جاری بودن آب در مریخ را فاش کرد
آیا تا به حال در مریخ آب وجود داشته است؟ دانشمندان آخرین زمان عبور آب از میان صخرههای مریخ را با دقت بی سابقهای مشخص کردهاند و آن تنها ۷۴۲ میلیون سال پیش بوده است. این کشف که از تکهای از مریخ که به زمین افتاده است به دست آمده، نشان میدهد که همسایه آسمانی ما بیش از آنچه قبلا تصور میشد، آب مایع را در خود حفظ کرده است.
ارائه ۴ همت تسهیلات از سوی صندوق نوآوری به دانشبنیانهای مستقر در پارک پردیس
رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از افزایش خط اعتباری صندوق پژوهش و فناوری «توسعه فناوریهای نوین» پارک فناوری پردیس به ۳۵۰ میلیارد تومان و رونمایی از بسته حمایتی سال ۱۴۰۴ صندوق نوآوری و شکوفایی طی چند روز آینده خبر داد.
نمیتوانیم حجم زیادی از دانشجویان خارجی را در دانشگاه علامه طباطبایی پذیرش کنیم
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به حجم بالای پذیرش دانشجوی خارجی در این دانشگاه، گفت: در یک رشته بیش از ۶۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه پذیرش شدند که این روش قابل قبول نیست و باید شیوههای سابق اصلاح شود.
فرصت ۱۹۰هزار میلیاردی برای صنایع ایران در حوزه نانوکامپوزیتها
بازار نانوکامپوزیتها در ایران با ارزش تخمینی ۱۹۰۰۰۰ میلیارد ریال، فرصتی بزرگ برای تحول صنعتی ایجاد کرده؛ چرا که نانو کامپوزیتها سهم ۸۹ درصدی و نانو آمیزهها سهم ۱۱ درصدی از بازار را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس نظرسنجی که چندی پیش از میان کارمندان دانشگاه کمبریج انجام شد، تنها یک چهارم آنها از نحوه برخورد افراد بخش خود با آزار و اذیت و قلدری رضایت داشتند.
عکسی با جزئیات بیسابقه از مرکز کهکشان راه شیری
عکس روز ناسا که با تلسکوپ «مرکات» ثبت شده است، مرکز کهکشان راه شیری را با جزئیات بیسابقه به نمایش میگذارد.
لغو ویزا این بار برای دانشجویان هاروارد
بر اساس ایمیلی که دفتر بینالمللی دانشگاه هاروارد به دانشجویان بینالمللی ارسال کرده، ویزای دانشجویی سه دانشجوی هاروارد و دو فارغالتحصیل اخیر در بحبوحه تلاش دولت ترامپ برای اخراج دانشجویان بینالمللی درگیر در اعتراضات طرفدار فلسطین لغو شده است.
تقویت و جذب هیاتهای تجاری و استارتآپهای خارجی با انعقاد تفاهمنامه دو جانبه
با انعقاد تفاهمنامهای میان نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۵ و اندیشکده دیپلماسی هیاتهای تجاری و استارتآپهای خارجی جذب و تقویت میشوند.
کشف دو گونه جدید دایناسور از یک فسیل ۱۲۵ میلیون ساله
دانشمندان در چین موفق به کشف دو گونه دایناسور جدید شدهاند که در معده یکی از آنها بقایایی از پستانداران باستانی مشاهده میشود. این کشف تنوع اکوسیستم ۱۲۵ میلیون سالهای را که دایناسورها از آن سرچشمه گرفته بودند، وسیعتر کرد.
راه حل جدید «اوپنایآی» برای کاهش استفاده مخرب از مدلهای هوش مصنوعی
دسترسی به مدلهای هوش مصنوعی آینده «اوپنایآی» ممکن است نیازمند یک شناسه تأییدشده باشد.
ثبت بیش از ۲۱ هزار گزارش علمی در سامانه زمینشناسی کشور
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور وظیفه اصلی سازمان زمینشناسی را تولید دادههای پایه دانست و گفت: در سال گذشته حدود ۲۱ هزار و ۴۰۰ رکود گزارش در پایگاه دادهها ثبت شد و دو کار جدید در سامانه ایجاد کردیم یکی مدیریت زمینشناسی دریایی به ویژه دریای خلیجفارس و دیگری سامانه فرا سرزمینی است که مربوط به مطالعات زمینشناسی فرازمینی است که اطلاعات موجود از کشورهای مختلف مثل آفریقا و کشورهای عضو اکو و... به صورت نقشه یا گزارش در آن ثبت شده است.
«هوش اپل» به طور محدود به اپلواچ میرسد
کارشناس شرکت اپل، مارک گورمن (Mark Gurman)، میگوید که ساعت هوشمند اپل، هوش مصنوعی مخصوص به خود را دریافت نخواهد کرد، اما قابلیتهای مفیدی را دریافت میکند که توسط هوش مصنوعی پشتیبانی میشوند.
هدست «ویژن پرو» با قابلیت اتصال به «مک» عرضه میشود
گزارشها حاکی از آن هستند که نسخه جدید هدست «ویژن پرو» با قابلیت اتصال به «مک» عرضه خواهد شد تا دسترسی به برنامههای «اپل» را فراهم کند.
ارائه مدل جدیدی از دانشگاههای نوآور و کارآفرین نسل آینده
محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پس از ۵ سال کار تحقیقاتی و گردآوری نظرات از صنایع مختلف مدل جدیدی از مدیریت راهبردی دانشگاههای نوآور و کارآفرین ارائه دادند که نتایج این کار در Journal of the Knowledge Economy به چاپ رسیده است.
تولید کود کشاورزی از ضایعات صنعتی در دانشگاه تهران
پژوهشگران دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران موفق شدند از ضایعات صنعتی، نوعی کود مناسب خاکهای آهکی ایران تولید کنند.
آغاز مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی
مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی صبح امروز با حضور دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی آغاز شد.
مشاهده «باران کوانتومی» برای اولین بار
محققان موفق شدند رفتار مایع در گاز فوق سرد را شناسایی کنند و برای اولین بار شاهد پدیده «باران کوانتومی» باشند.
جهاد دانشگاهی با تغییر دولتها متوقف نشد، بلکه رشد کرد
رئیس پیشین جهاد دانشگاهی گفت: مسیر جهاد دانشگاهی حتی با تغییر مدیران، بهصورت سلسلهوار و مستمر ادامه یافته و این نشان از برنامهمحوری و هویت منسجم این نهاد دارد.
ابلاغ مصوبه انتخاب رئیس جهاددانشگاهی توسط رئیس جمهور
همزمان با برگزاری مراسم تکریم و معارفه رؤسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی، حکم رئیس جمهور برای ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص تایید انتخاب دکتر علی منتظری به عنوان رئیس جهاد دانشگاهی توسط دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور اعطا شد.
جهاددانشگاهی باشگاه سیاسی و بنگاه اقتصادی نیست و درهای آن به روی همه دلسوزان آن باز است
رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه درهای این نهاد به روی دانشجویان باز میشود، گفت: تقویت فعالیتهای فرهنگی به عنوان پیشران امور علمی و تحقیقاتی و ایجاد چند سازمان علمی جدید از اولویتها در دوره جدید است.
این بازوی رباتیک، ماهوارهها را در مدار زمین تعمیر میکند
یک شرکت لهستانی، بازوی رباتیک جدیدی را ابداع کرده است که میتواند به خودکارسازی فرآیند بررسی و تعمیر ماهوارهها در مدار زمین کمک کند.
پایش ریزگرد و احیای دریاچه ارومیه با تصاویر «خیام»/ پلتفرم خدمات سنجشی راهاندازی میشود
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد از فناوریهای ساخت ماهواره در کشور تولید میشود، گفت: در سال جاری پلتفرم مادر ارائه خدمات سنجشی راهاندازی میشود.
تلاش استرالیاییها برای کاهش جذب دانشجوی خارجی
دانشگاههای استرالیا تعهد به ائتلافی را که اخیرا علنی شد و بر مبنای کاهش بیشتر تعداد دانشجویان بینالمللی و افزایش هزینههای ویزای دانشجویی بود، محکوم کردند.
صادرات ملزومات بیمارستانی ایرانی به ترکیه و عراق
یک شرکت دانشبنیان با تولید یک محصول پرکاربرد بیمارستانی توانسته سهم بسیاری از بازار این محصول را از آن خود کند و همزمان از ارزبری قابل توجهی از کشور جلوگیری کند.
تایید یک داروی جدید برای مقابله با سرطان پستان در بریتانیا
مقامات بریتانیایی اعلام کردهاند که داروی جدیدی که به کاهش سرعت گسترش یک نوع لاعلاج از سرطان پستان کمک میکند، برای استفاده از سوی سازمان بهداشت ملی بریتانیا تایید شده است.
تراشههای کممصرف که با سرعت نور پردازش میکنند
میکروتراشههایی که در آنها نور به کمک برق آمده تا توان محاسباتی کامپیوترها را افزایش دهند، حالا قدمی بلندتر از گذشته برداشتهاند. پژوهشهای جدید نشان میدهند که این تراشههای نوری میتوانند سرعت و کارایی سیستمها را بالا ببرند و همزمان مصرف انرژی را کاهش دهند.
پیشرفت هوش مصنوعی در بازسازی حرکات ۳ بُعدی بدن انسان
ابزار هوش مصنوعی دانشمندان چینی حرکات واقعی انسان را به شکل سهبُعدی تولید و ویرایش میکند.
ساخت رباتهای مولکولی درون سلولهای زنده
دانشمندان به دنبال تبدیل مدارهای جابجایی رشته دیانای(DNA) به ماشینهای سلولی هستند. این تحقیقات میتواند دری را به روی نسل جدیدی از «رباتهای مولکولی» باز کند که مستقیماً با محیطهای سلولی در ارتباط است.
درخواست وزارت علوم از آکادمیهای جهان برای حمایت از شهروندان غزه
وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حمایت از مردم مظلوم غزه و در بزرگداشت مقام دانشجوی یمنی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بیانیهای منتشر کرد.
دندان انسان برای اولین بار در آزمایشگاه رشد داده شد
گروهی از دانشمندان کینگز کالج لندن برای اولین بار موفق به رشد دندانهای انسان در آزمایشگاه شدند و امیدوارند که این پیشرفت، مراقبتهای دهان و دندان را متحول کند.
انتهای پیام
نظرات