• سه‌شنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404012614181
  • خبرنگار : 50072

نخست‌وزیر ژاپن:

به آمریکا باج نمی‌دهیم و برای توافق تعرفه‌ای عجله نداریم

به آمریکا باج نمی‌دهیم و برای توافق تعرفه‌ای عجله نداریم

شیگرو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن گفت: کشورش قصد ندارد امتیازات بزرگی به آمریکا بدهد و برای دستیابی به توافق در مذاکرات آتی با دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در مورد تعرفه‌ها، عجله نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، ژاپن، متحد دیرینه آمریکا، با تعرفه‌های ۲۴ درصدی ترامپ ضربه خورده است، اگرچه این تعرفه‌ها، مانند بسیاری از تعرفه‌های متقابل گسترده ترامپ، به مدت ۹۰ روز متوقف شده است، اما نرخ جهانی ۱۰ درصد و عوارض ۲۵ درصدی برای خودروها، باقی مانده که برای صادرات ژاپن مشکل آفرین است. آمریکا، بزرگترین مقصد صادرات ژاپن است و محموله‌های صادراتی خودرو، تقریبا ۲۸ درصد از صادرات ژاپن را تشکیل می‌دهند.

مذاکرات تجاری دو کشور، روز پنجشنبه در واشنگتن آغاز خواهد شد و انتظار می‌رود این مذاکرات، تعرفه‌ها، موانع غیرتعرفه‌ای و نرخ ارز را پوشش دهد.

ایشیبا در مجلس پارلمان ژاپن گفت: من معتقد نیستم که باید امتیازات بزرگی به آمریکا برای پایان دادن سریع مذاکرات بدهیم. تعرفه‌های آمریکا احتمالا از طریق کانال‌های مختلف بر اقتصاد جهانی و ژاپن فشار نزولی وارد خواهد کرد.

ترامپ، ژاپن را علاوه بر مازاد تجاری بزرگ با آمریکا، همچنین به حفظ عمدی ین ضعیف متهم کرده و انتظار می‌رود که توکیو برای تقویت ارز خود تحت فشار قرار گیرد؛ هر چند افت اخیر قیمت دلار، ارزش ین را تقویت کرده است. منابع قبلا نیز گفته بودند که در این مذاکرات عملکرد بانک مرکزی ژاپن در سرعت کم افزایش هزینه‌های استقراض مورد انتقاد قرار گیرد.

کاتسونوبو کاتو، وزیر دارایی ژاپن گفت: هر دو کشور این دیدگاه را دارند که نوسانات بیش از حد بازار اثرات نامطلوبی بر اقتصاد خواهد گذاشت. هر گونه بحث در مورد ین ممکن است شامل سیاست پولی شود و تصمیم بانک مرکزی را در مورد اینکه چقدر زود و تا چه اندازه باید نرخ‌های بهره را افزایش دهد، پیچیده کند.

آکیرا اوتانی، اقتصاددان ارشد سابق بانک مرکزی ژاپن و مدیرعامل «گلدمن ساکس» ژاپن گفت: اگر نرخ برابری ین، به ۱۳۰ ین در برابر دلار آمریکا نزدیک شود، بانک مرکزی ممکن است افزایش نرخ بهره را متوقف کند و برعکس، کاهش نرخ برابری ین به زیر ۱۶۰ ین، می‌تواند زمان افزایش نرخ بهره را جلو انداخته یا تسریع کند.

خبرگزاری رویترز گزارش کرد، ژاپن در طول تاریخ به دنبال جلوگیری از افزایش ارزش بیش از حد پول خود بوده است، زیرا ین قوی به اقتصاد متکی به صادرات آسیب می‌رساند، اما ین ضعیف نیز در سال‌های اخیر به دردسر بزرگ‌تر تبدیل شده، زیرا هزینه‌های واردات را افزایش داده و به هزینه‌های مصرف‌کننده آسیب رسانده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha