به گزارش ایسنا، سردار محمد قنبری در نشست خبری پلیس آگاهی که صبح امروز در ستاد این پلیس برگزار شد، گفت: سال ۱۴۰۳ سال پرکاری برای ما بود و همکارانم تلاش های زیادی انجام دادند تا هم امنیت عینی را فراهم کنیم و هم بتوانیم با برخورد با مجرمان احساس امنیت را در جامعه گسترش دهیم و معتقدم در این امر موفق بودیم.
وی افزود: بسیاری از جرائم مانند سرقت، قتل، آدم ربایی، گروگانگیری، پیدا شدن گمشدگان، جعل و کلاهبرداری در حوزه پلیس ماست و با ایجاد مرکز رصد فضای مجازی، در اینترنت نیز همکاران من مجرمان را تحت نظر دارند.
رئیس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: ما همه تلاش خود را میکنیم که برای مردم احساس آرامش ایجاد کنیم، اما مجرمان باید از نام پلیس واهمه داشته باشند و بدانند اگر جرمی را انجام دهند، برخورد قاطع ما را می بینند.
سردار قنبری درباره اقدامات جدید این پلیس نیز گفت: در اقدامات فیزیکی ساختار گشت پلیس آگاهی ایجاد شد و در سراسر کشور کارآگاهان زبده ما شبانه روزی محل های جرم خیز را رصد می کنند و به دنبال مجرمان هستند که در این مدت تعداد زیادی را در حین انجام جرم دستگیر کردند و سال گذشته ۴ هزار خودروی سرقتی را در تعقیب و گریزها شناسایی و کشف کردند.
تهیه بانک ژنتیکی مجرمان؛ سریع مجرمان شناسایی و دستگیر می شوند
وی افزود: همچنین از سال گذشته، کنترل هوشمند سارقان سابقه دار که بیش از ۴ فقره سرقت و محکومیت کیفری دارند بر اساس دستورالعمل قوه قضائیه با پابند الکترونیک تحت نظر پلیس آگاهی هستند. یعنی این افراد اگر به محل های جرمخیز نزدیک شوند به آنها هشدار می دهیم. حتی اگر افرادی بتوانند سرقت انجام دهند نیز سریعا دستگیر می شوند و امسال این طرح نیز گسترش خواهد یافت. سال گذشته ۵ هزار سارق بر همین اسای دستگیر شدند.
اقدامات پلیس برای افزایش سرعت کشف جرم
رئیس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: در مرکز تشخیص هویت، صحنه جرم عامل دستگیری سارق است اقدامات زیادی انجام دادیم تا سرعت کشف جرم افزایش پیدا کند. به عنوان مثال توسعه بانک ژنتیک از جمله این اقدامات است. امروزه همه نمونه های ژنتیکی را از صحنه جرم برداشت کرده و با بانک خود تطبیق می دهیم. سال گذشته این طرح اجرا شد و امسال نیز توسعه پیدا می کند. با این نمونه های بیولوژی، خیلی سریع مجرمان شناسایی و دستگیر می شوند.
سردار قنبری گفت: همچنین برای کشف و برداشت اثرانگشت نیز پیشرفت های بسیاری داشتیم و در صحنه جرم اثرانگشت ها سریعا برداشت می شود و به صورت سیستمی در همان صحنه جرم، هویت صاحب اثرانگشت کشف می شود. بر همین اساس با انجام این اقدامات ما با قاطعیت به کشف جرم نزدیک می شویم
سه بعدی سازی صحنه های جرم، در دستور کار پلیس آگاهی
راهاندازی سامانه تطبیق صوت در پلیس
امکان اشتراک صحنه جرم برای همه کارآگاهان سراسر کشور
وی افزود: همچنین سه بعدی سازی صحنه های جرم، در دستور کار قرار دارد و سال گذشته در تهران به صورت آزمایشی اجرا شد. ما می توانیم در یک زمان، صحنه جرم را برای همه کارآگاهان سراسر کشور به اشتراک بگذاریم. همچنین در این مرکز تمرکز زدایی کردیم یعنی قبلا همه نمونه ها باید به مرکز می آمد اما الان همه استان ها آزمایشگاه دارند و سیستم های مجهز مثل سیستم تطبیق گلوله و اسلحه داریم. علاوه بر این سامانه تطبیق صوت نیز روز گذشته اجرایی شد.
کاهش ۱۸ درصد سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف جرم در سال گذشته
سردار قنبری گفت: همه این اقدامات انجام شده تا بتوانیم جرم سرقت را کنترل کنیم. دو سال پیش افزایش سرقت داشتیم اما با انجام این اقدامات کم کم میزان سرقت ها کاهش یافت. سال گذشته در مجموع ۱۸ درصد کاهش سرقت و افزایش ۸ درصدی کشف جرم داشتیم.
کشف و دستگیری ۸۰ درصد سرقت های تعطیلات نوروزی
وی افزود: همچنین ۸۰ درصد سرقت هایی که در طول تعطیلات امسال نوروز نیز اتفاق افتاد کشف شد و سارقان دستگیر شدند.
این رییس پلیس اظهار کرد: سال گذشته اقدام دیگری نیز انجام شد و طی آن وقتی چند سارق تجمع می کردند به آنها پیام می دادیم که بدانند تحت نظر هستند و اقدام مجرمانه انجام ندهند بر همین اساس سال گذشته ۱۶ هزار پیام به سارقان ارسال شد و این مسائل باعث کاهش سرقت ها می شود.
سال گذشته ۲۳۰ خودروی نو به سرقت رفت
سردار قنبری درباره سرقت خودرو گفت: در سال ۱۴۰۰ بیش از یک میلیون خودرو تحویل مردم شد اما ۴ هزار دستگاه به سرقت رفته بود که این آمار زیاد بود اما سال ۱۴۰۳، بیش از یک میلیون و نیم خودرو تحویل مردم شده بود که سارقان توانسته بودند تنها ۲۳۰ خودرو به سرقت ببرند و ما در تلاشیم که این رقم نیز تک رقمی شود.
وی افزود: بر اساس مصوبه شورای امنیت کشور، پایان کار ساختمان ها باید با نظر پلیس انجام شود. همچنین خودروسازان نیز نیازمند تأییدیه ما هستند وگرنه خودروها شماره نشده و فروخته نمی شوند.
۹۸ درصد پرونده قتل ها به نتیجه رسیده است
رییس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: پرونده های جنایی تعدادشان نسبت به سرقت ها کم است اما هم برای مردم آزاردهنده است و هم وقت زیادی از کارآگاهان ما می گیرد. بر همین اساس پلیس در جرائم جنایی به بلوغ کامل رسیده است. یعنی ۹۵ درصد جرائم در همان سال وقوع کشف می شوند و بر همین اساس ۹۸ درصد قتل های ۱۴۰۳، کشف شده و قاتل دستگیر شده است. همچنین آدم ربایی نیز بیش از ۹۰ درصد است که اکثرا انگیزه های آنها شخصی و انتقام جویی است. علاوه بر این ۹۸ درصد افراد فقدانی نیز سرنوشتشان مشخص شده است.
سردار قنبری گفت: کلاهبرداری یعنی همان که فرد با دست خود مال خود را از دست می دهد که در این راستا نیز ۸۵ درصد پرونده ها به نتیجه رسیده است.
وی افزود: سال گذشته نهضت علمی در پلیس اگاهی ایجاد شد که امسال ۷۰ درصد آن به نتیجه رسید. ما در تلاشیم زودتر یا خیلی فوری در سرقت به صحنه جرم برسیم.
رییس پلیس آگاهی فراجا ادامه داد: در مرکز مشاوره کارآگاهی، پرونده های قبلی که هنوز به نتیجه نرسیده اند، مجددا بررسی می کنند و از حدود ۳۰ پرونده سال گذشته، حدود ۸۵ درصد به نتیجه رسیده است. علاوه بر این، پروندههای رسوبی نیز مورد بررسی مجدد ما قرار گرفتهاند.
سردار قنبری گفت: سال گذشته رشته کارشناسی کشف علمی جرم و انجمن علمی کارآگاهی، مرکز روانشناسی جرم نیز در پلیس آگاهی ایجاد شد و در تلاشیم به جرم خیلی علمی تر و دقیق تر نگاه کنیم.
انتهای پیام
نظرات