• چهارشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ / ۲۱:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1404012715360
  • خبرنگار : 50663

معاون امور بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران:

آینده اقتصادی کشور در گرو صادرات است

آینده اقتصادی کشور در گرو صادرات است

ایسنا/خراسان رضوی معاون امور بین‌الملل اتاق بازرگانی ایران، با تاکید بر اینکه آینده اقتصادی کشور در گرو صادرات است، افزود: اگر می‌خواهیم پاینده بمانیم و فرزندان ما در یک اقتصاد رقابتی، پیشرو و آزاد زندگی کنند، باید صادرات را در اولویت قرار دهیم.

 حامد عسکری شامگاه چهارشنبه ۲۷ فروردین‌، در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان که در محل سالن شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: در هر کشوری اگر می‌خواهید وضعیت اقتصادی آن را بسنجید، نیازی به ورود به جزئیات پیچیده نیست؛ فقط کافیست صادرات را بررسی کنید. صادرات ضربان قلب اقتصاد است و اگر این ضربان بزند، یعنی اقتصاد زنده است.

وی ادامه داد: صادرات تنها یک خروجی اقتصادی نیست بلکه پیامی به جهان است مبنی بر اینکه ما توانمند و رقابت‌پذیر هستیم. بدون صادرات، حتی امید به توسعه نیز از بین می‌رود. اگر تولید صرفاً برای مصرف داخلی طراحی شود، نتیجه آن انباشت کالا، ایجاد رانت و عقب‌ماندگی تکنولوژیک خواهد بود.

عسکری با تاکید بر اینکه آینده اقتصادی کشور در گرو صادرات است، افزود: اگر می‌خواهیم پاینده بمانیم و فرزندان ما در یک اقتصاد رقابتی، پیشرو و آزاد زندگی کنند، باید یک شعار در ذهن همه ما نقش ببندد: «یا مرگ یا صادرات»! 

آینده اقتصادی کشور در گرو صادرات است

رکورد ۱۰ ساله صادرات استان شکسته شد 

امیررضا رجبی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در ابن مراسم،  با اشاره به ثبت بیشترین میزان صادرات استان طی یک دهه اخیر، گفت: در سال ۱۴۰۳ بالغ بر دو میلیارد و ۲۵۱ میلیون دلار صادرات از استان انجام شد که نشان از روند پایدار و رو به رشد صادرات دارد.

وی اظهار کرد: خوشحالیم که روند رو به رشد صادرات استان از سال ۱۴۰۳ همچنان پایدار مانده است. از حمایت‌های استاندار سخت‌کوش استان در حوزه توسعه فعالیت‌های صنعت، معدن و تجارت قدردانی می‌کنیم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ میزان صادرات استان به دو میلیارد و ۲۵۱ میلیون دلار رسید؛ عددی که بیشترین میزان صادرات در ۱۰ سال گذشته محسوب می‌شود. این رقم با تلاش فعالان اقتصادی و همراهی مسئولان به‌دست آمده است.

رجبی با اشاره به کیفیت صادرات خراسان رضوی گفت: صادرات ما دارای ارزش افزوده بالاتری نسبت به میانگین کشور است و بدون احتساب صادرات پتروشیمی، ۷ درصد صادرات کل کشور متعلق به استان ما است.

وی افزود: کشورهایی که رشد مثبت ارزشی داشتند، به مقاصد صادراتی استان افزوده شدند. همچنان افغانستان مقصد نخست صادرات ماست و صنعت، ۴۹ درصد حجم صادرات استان را شامل می‌شود.

رئیس صمت خراسان رضوی همچنین گفت: باید در حوزه‌هایی مثل صادرات فرش تلاش بیشتری داشته باشیم. صادرات استان عمدتاً بر پایه صنایع و محصولات کشاورزی است و در برنامه داریم صادرات لوازم یدکی خودرو و تجهیزات ماشین‌آلات صنعتی را نیز افزایش دهیم. هدف‌گذاری استان طبق برنامه هفتم توسعه، ۲۳ درصد بوده که برای تحقق این هدف نیاز به همراهی همه‌جانبه نیاز داریم.

رشد ۳۳ درصدی صادرات خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳

 در ادامه کاظم شیردل، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی، با اشاره به عملکرد صادرکنندگان در سال گذشته، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ صادرات استان با وجود تمام مشکلات با رشد ۱۹ درصدی همراه بود و این رقم با همت صادرکنندگان، مدیران استان و تشکل‌های بخش خصوصی، در سال ۱۴۰۳ به ۳۳ درصد رشد رسید.

شیردل ادامه داد: این رشد حاصل همراهی بی‌نظیر فعالان اقتصادی با وجود تمام محدودیت‌هاست. خداراشکر که یک‌سال دیگر در کنار صادرکنندگان بودیم و با تداوم این همکاری‌ها، خوش‌بین هستیم که در سال جاری به رشد ۵۰ درصدی صادرات برسیم.

وی تاکید کرد: نقش مدیران استانی و تشکل‌های بخش خصوصی در تحقق این دستاوردها انکارناپذیر است و امیدواریم این مسیر با قوت ادامه یابد.

آینده اقتصادی کشور در گرو صادرات است

صادرات ایران نیازمند حمایت‌های ویژه

محمدحسین روشنک، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی مشهد نیر در این جلسه اظهار کرد: همیشه از صادرکنندگان به عنوان بهترین فعالان اقتصادی که ارز و پول به کشور می‌آورند یاد می‌کنم. این عزیزان با وجود تمام سختی‌ها، در مسیر صادرات ایستادگی کردند.

وی ادامه داد: اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی خراسان رضوی امروز در این مراسم حضور پیدا کردند تا تاکید کنند صادرات استان باید در مسیر خود تقویت شود. اما متأسفانه صادرکنندگان خراسان رضوی دو سال‌ونیم است که جایزه‌های صادراتی خود را طلب دارند و مجبورند با درخواست و پیگیری مداوم آن را دریافت کنند. همان‌طور که دولت طلب خود را از صادرکنندگان می‌گیرد، این هم حق قانونی ماست.

روشنک گفت: حوزه تجارت در کشور مظلوم واقع شده و متولی مشخصی ندارد. اقداماتی سیاسی در مورد چند وزارتخانه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته که باعث شده همه آنها از وضعیت موجود گله‌مند باشند.

وی افزود: آمار مربوط به تسهیلات صادراتی باید به اتاق بازرگانی ارائه شود تا مشخص شود آیا واقعا حمایتی صورت گرفته یا خیر؟ انتظار ما این است که دولت در قبال صادرکنندگان مسئولانه‌تر عمل کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha