• پنجشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: هوش مصنوعی
  • کد خبر: 1404012815737
  • خبرنگار : 71589

گزارش پلتفرم «دیزر»

۱۸ درصد از آهنگ‌های بارگذاری شده در پلتفرم‌ ما ساخته هوش مصنوعی است

۱۸ درصد از آهنگ‌های بارگذاری شده در پلتفرم‌ ما ساخته هوش مصنوعی است

پلتفرم دیزر(Deezer) گزارش داده است که ۱۸ درصد از موسیقی‌هایی که هر روز در آن بارگذاری می‌شوند، توسط هوش مصنوعی تولید شده‌اند.

به گزارش ایسنا، پلتفرم دیزر(Deezer) که یک جایگزین برای پلتفرم مشهور اسپاتیفای(Spotify) است که در سال ۲۰۱۶ در ایالات متحده راه‌اندازی شد، گزارش کرده است که روزانه ۲۰ هزار آهنگ کاملاً تولید شده توسط هوش مصنوعی به سرویس موسیقی آن اضافه می‌شود که بیش از ۱۸ درصد از کل محتوای بارگذاری شده روزانه در آن را تشکیل می‌دهد.

این شرکت به همین دلیل، ابزاری را برای برچسب زدن روی موسیقی‌هایی که توسط هوش مصنوعی ساخته شده‌اند، معرفی کرده است.

«دیزر» نیز مانند سایر سرویس‌های پخش، روش‌هایی را برای هنرمندان مستقل ارائه می‌کند تا موسیقی خود را بدون نیاز به عضویت و قرارداد با یک شرکت ضبط و پخش موسیقی، بارگذاری کنند. در حالی که این کار، برخی از موانع را کاهش می‌دهد، راه را برای موسیقی‌هایی که توسط اشخاص حقیقی ساخته نمی‌شوند، باز گذاشته است.

به همین دلیل، همانطور که گفته شد، «دیزر» ابزاری را برای شناسایی و برچسب‌گذاری محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی در ژانویه ۲۰۲۵ معرفی کرد. در آن زمان، موسیقی‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی تنها ۱۰ درصد از بارگذاری‌ها را تشکیل می‌داد.

این ابزار مفید است، اما تا زمانی که اتفاق نظر در مورد اینکه آیا آهنگ‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی باید در وهله اول اجازه وجود و ورود داشته باشند یا خیر.

شرکت‌های توسعه دهنده هوش مصنوعی ادعا می‌کنند که استفاده از هوش مصنوعی برای آموزش روی کتاب‌ها، فیلم‌ها و موسیقی‌های موجود، استفاده منصفانه از اینترنت تلقی می‌شود، اما بسیاری از افراد احساس متفاوتی دارند.

استارت‌آپ‌های تولید موسیقی توسط هوش مصنوعی مانند سونو(Suno) و یودیو(Udio) در سال ۲۰۲۴ با شکایت شرکت‌های ضبط و پخش موسیقی به دلیل نقض حق نشر مواجه شدند و هنرمندان درباره «آموزش هوش مصنوعی بدون مجوز» صحبت کردند، اما هنوز هیچ حکم قانونی وجود ندارد که استاندارد قانونی جدیدی را تعیین کند.

گفتنی است که پلتفرم «دیزر» در مقابله با هجوم محتوای تولید شده توسط هوش مصنوعی تنها نیست. «اسپاتیفای» نیز همین مشکل را دارد.

مشترکان این سرویس‌ها ده‌ها نمونه از آهنگ‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی را در لیست‌های پخش هفتگی محبوب آنها برجسته کرده‌اند، در حالی که این پلتفرم‌ها برخی از آهنگ‌های ناقض حق نشر را با شکایت هنرمندان حذف کرده‌اند.

گوستاو سودرستروم(Gustav Söderström)، رئیس اسپاتیفای در یک مصاحبه در نوامبر ۲۰۲۴ گفت: اگر سازندگان از این فناوری‌ها استفاده می‌کنند؛ جایی که موسیقی را به روشی قانونی می‌سازند که ما پخش می‌کنیم و مردم به آنها گوش می‌دهند و موفق هستند، باید به مردم اجازه دهیم به آنها گوش دهند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha