فرشته گلمحمدی در گفتوگو با ایسنا، از برگزاری کارگاه آموزشی سرشاخهکاری و پیوند گردو برای باغدران خبر داد و اظهار کرد: سرشاخهکاری عملیاتی است که روی درختان محلی که دارای ارقام زودرس و حساس به سرمازدگی بهاره هستند، انجام میشود.
وی با بیان اینکه سرمازدگی دیررس بهاره هر ساله در منطقه یکی از مشکلات جدی برای درختان، بهویژه درختان گردو است، افزود: این پدیده موجب آسیب جدی به درختان شده و کشاورزان نمیتوانند محصولی برداشت کنند که در نهایت به ضرر آنان تمام میشود.
گلمحمدی ادامه داد: با اجرای سرشاخهکاری، رقم درختان تغییر داده میشود. در این روش از ارقام دیربرگ مانند چندلر و فرانکت استفاده میشود که علاوه بر دیربرگ بودن، زودبارده هستند، کیفیت محصول بالاتری دارند، ارتفاع درختان کمتر است و عملیات برداشت نیز آسانتر خواهد بود.
او با بیان اینکه مهمترین مزیت این ارقام، دیربرگ بودن آنهاست که مانع از آسیبپذیری در برابر سرمای دیررس بهاره میشود، افزود: امیدواریم در آینده کشاورزان بیشتری به اجرای عملیات سرشاخهکاری روی آورند و ارقام محلی را با ارقام دیربرگ جایگزین کنند.
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی خرمدره خاطرنشان کرد: سطح باغات گردو در این شهرستان بیش از ۷۰۰ هکتار است و اکثریت این باغات دارای ارقام محلی هستند.
انتهای پیام
نظرات