• شنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۸:۲۶
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404013016375
  • خبرنگار : 51036

چگونه انگیزه‌ کنکوری‌ها در ایام پایانی افزایش یابد؟

چگونه انگیزه‌ کنکوری‌ها در ایام پایانی افزایش یابد؟

ایسنا/چهارمحال و بختیاری یک روانشناس کودک و نوجوان گفت: شیوه درست مطالعه، برنامه تحصیلی مناسب و انتظار منطقی از بچه‌ها، انگیزه تحصیلی در افراد کنکوری را افزایش می‌دهد.

مهرداد رضاپور در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: استرس امتحان در همه فرزندان یک امر طبیعی است، اما ممکن است در گروهی که از لحاظ درسی ضعیف هستند، استرس اندکی کمتر باشد چون انگیزه‌های رقابتی در آن‌ها کمتر است.

وی افزود: اگر خانواده و یا معلم از دانش‌آموزی انتظارات بالایی داشته باشند همین موضوع می‌تواند زمینه‌ساز استرس زیاد برای آن فرد باشد.

رضاپور در رابطه با انتظار خانواده‌ها از فرزندان در دوران کنکور، گفت: بهتر است خانواده‌ها در این دوران با توجه به توانمندی درسی فرزندانشان یک انتظار منطقی از آن‌ها داشته باشند و این درست نیست که آن‌ها را نگران گرفتن نمره‌های عالی کنند و یا اینکه رقابت‌های بسیار بدی را همچون مقایسه با همکلاسی برای آنان ایجاد کنیم.

وی درهمین رابطه گفت: ما به‌عنوان والدین در مرحله اول باید بدانیم که نباید فرزندمان را با دیگران مقایسه کنیم زیرا توانمندی افراد متفاوت است و همچنین در دوران کنکور بهتر است فضایی آرام را برای آن‌ها ایجاد کنیم تا با خواب کافی و محیطی به دور از حاشیه استرس بچه‌ها کاهش یابد.

این روانشناس کودک و نوجوان به خواب کافی اشاره کرد و گفت: خواب کافی و مناسب، مسئله بسیار مهمی‌است، زیرا اگر مغز افراد در دوران کنکور استراحت کافی نداشته باشد عملاً نمی‌توانند آمادگی خوبی برای به خاطر سپردن نکات و بازدهی بالا در امتحان را داشته‌باشند.

وی ادامه داد: موضوع مهم دیگر این‌است که هر چه به زمان کنکور نزدیک می‌شویم خانواده‌ها نباید دائماً یادآوری کنند که زمان این موضوع که نوعی امتحان بوده، نزدیک است زیرا این کار تنها استرس را افزایش می‌دهد. بلکه باید یک آزادی به فرزند بدهیم تا بتواند دراین مدت زمان کم، برنامه‌ریزی مناسب درسی داشته باشد زیرا این موضوع در کاهش استرس تاثیر بسزایی دارد.

وی بیان کرد: در زمان امتحان نباید به فرزندان فشار وارد کرد که بخواهند غرق کتاب شوند زیرا این بازدهی کافی ندارد، همچنین تغییرعادت‌ها در مدت زمان یک ماهه باقی مانده تا کنکور، کار مناسبی نیست چون اگر قرار بود تغییری ایجاد شود باید در دوران یک سال تحصیلی اتفاق می‌افتاد نه یک ماه باقی مانده تا زمان کنکور.

رضاپور در رابطه با روز کنکور، گفت: در این روز، خانواده‌ها باید موقع بیدار شدن فرزندشان را با آرامش  بیدار کنند و نباید تا لحظه آخر از آن‌ها بخواهند مطالعه داشته باشند و همچنین باید بدانند پرسیدن مکرر سوال‌های درسی پیش از امتحان باعث تشدید استرس می‌شود.

وی با بیان اینکه لازم است نکاتی را افراد کنکوری رعایت کنند، تصریح کرد: باید شیوه مناسب امتحان دادن را یادبگیرند زیرا این شیوه تاثیر خوبی در روند امتحان دارد و آن‌ها باید از قبل، توزیع زمان‌بندی امتحان را آموزش ببینند تا با مشکل مواجه نشوند، همچنین این افراد بهتراست سوالات سخت را رها کرده و به سوالاتی که تسلط کافی دارند جواب مناسب دهند و بعد ازآن به سراغ سوالات زمان‌بر بروند که این شیوه باعث می‌شود زمان حفظ و استرس هم کنترل شود.

رضا پور در پایان توصیه کرد: بهتر است بعد از شروع امتحان، افراد کنکوری به همه سوالات نگاه نیندازند و بجای این‌کار از همان سوال اول شروع و به ترتیب پیش روند و در نهایت بعد از رسیدن به سوال آخر نگاه کلی به سوالات بیندازند، زیرا روشی غیر از این صرفا استرس را افزایش می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha