• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۰۵:۰۰
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1404013016891
  • خبرنگار : 50072

هند به سمت چین رفت

هند به سمت چین رفت

جنگ تجاری ترامپ هند را به سمت روابط گرمتر با چین سوق داده است.

به گزارش ایسنا، بهبود روابط هند با چین وسعت دیپلماسی این کشور را گسترش می‌دهد، هرچند به گفته کارشناسان، هیچ تغییر اساسی در مواضع متضاد دو کشور در مورد موضوعات کلیدی را نشان نمی‌دهد.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از تحلیلگران گزارش کرد، تعرفه‌های آمریکا هند را وادار می‌کند تا دوباره روابط خود را با رقیب دیرینه‌اش، چین تقویت کند، رقیبی که دهلی نو با آن بر سر مرز نامشخص هیمالیا اختلاف دارد.

پانکاج ساران، معاون سابق مشاور امنیت ملی هند گفت: این روابط فضای بیشتری به ما برای مانور استراتژیک و انعطاف‌پذیری در برخورد با دولت آمریکا می‌دهد، نه اینکه در بن‌بست قرار بگیریم. ما خواهان بازگرداندن صلح در منطقه هستیم و ممکن است اکنون زمان خوبی برای آن باشد.

تحلیلگران دیگر بر این باورند که دهلی نو نزدیکی خود با پکن را فرصتی برای کنار آمدن با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا می‌داند.

بهبود روابط با چین وسعت دیپلماسی هند را گسترش می‌دهد، اما به گفته کارشناسان، هیچ تغییر اساسی در مواضع متضاد دو کشور در مورد موضوعات کلیدی را نشان نمی دهد. دهه‌ها عدم وجود مرز مشخص بین هند و چین در هیمالیا (کشورها با یک خط کنترل واقعی از هم جدا شده‌اند) منبع تنش بوده است.  

هند، با نیروی کار عظیم خود، مدت طولانی در تلاش است تا وارد تجارت تولیدی چین شود، اما کارخانه‌های آن آماده این ورود نیستند. در ۱۰ سال گذشته نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند هدفی را دنبال کرده است که نامش را «ساخت هند» گذاشته است.

دولت به شرکت‌های تولیدکننده کالا در بخش‌های استراتژیک، با بودجه بیش از ۲۶ میلیارد دلار، مشوق‌هایی پرداخته و تلاش کرده است تا سرمایه‌گذاری‌های خارجی را به نام کاهش وابستگی هند به واردات چین جذب کند. یکی از اهداف آن ایجاد ۱۰۰ میلیون شغل جدید تولیدی تا سال ۲۰۲۲ بود. با این حال، نقش تولید در هند طی یک دهه، نسبت به خدمات و کشاورزی، از ۱۵ درصد به کمتر از ۱۳ درصد کاهش یافته است.

در دوم آوریل، ترامپ از وضع تعرفه بر محصولات ۱۸۵ کشور و منطقه خبر داد. تعرفه‌های جهانی ۱۰درصدی در پنجم آوریل به اجرا درآمدند و تعرفه‌های خاص در ۹ آوریل اعلام شد. روسیه در فهرست این کشورها نیست، اما هند تعرفه ۲۶ درصد دریافت کرد.

خبرگزاری تاس گزارش کرد، در ۹ آوریل، ترامپ گفت که افزایش تعرفه‌ها را برای ۷۵ کشوری که تمایل به مذاکره نشان داده‌اند به مدت ۹۰ روز به حالت تعلیق در می‌آورد و تعرفه واردات ۱۰ درصد برای آنها اعمال می‌شود. رهبر آمریکا گفت که آماده بحث در مورد تعرفه‌ها است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
دیروز ۱۲:۴۵

امریکا با این کارش مشتریاایشرا دور واقتصاد امریکا رانمیشه سراین ملتها کلاه گذاشت گذشت ناتوان میکند

avatar

آمدهای سرخ قوی بود، ترامپ و سناتورهای احمق آمریکا آنرا قدرتمند تر کردند ... !؟

avatar
دیروز ۱۷:۲۰

دوران نکبت و فلاکت آمریکای جنایتکار کلید خورده خدا لعنتشان کنه اینقدر بدبختی برای دنیا به ارمغان آوردند لعنت بر تمامی مکاتب من در آوردی بشریت کم عقل و جاهل لعنت بر لیبرالیسم، امپریالیسم، سوسیالیسم و تمام چرندیات من در آوردی بشر مادی کم عقل و خرد.