• یکشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ / ۱۲:۱۲
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1404013117481
  • خبرنگار : 50123

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان:

احکام صادره برای مدیریت پسماند در چهارمحال و بختیاری بازدارنده نیست

احکام صادره برای مدیریت پسماند در چهارمحال و بختیاری بازدارنده نیست

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری گفت: آنچه به مدیریت پسماند در استان کمک می‌کند اجرای طرح تفکیک از مبدأ و احداث کارخانه کمپوست و بازیافت است و هیچ اقدام دیگری به این موضوع کمک نخواهد کرد، گرچه احکامی که صادر شده بازدارنده نبوده است.

محسن کریمی امروز ۳۱ فروردین در نشست با خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۲۲ آوریل روز زمین پاک نامگذاری شده است، اظهار کرد: شعار جهانی این روز «توان ما، زمین ما» با تمرکز بر انرژی‌های تجدید پذیر نامگذاری شده و شعار ملی سازمان حفاظت محیط زیست«انرژی پاک، زمین پاک» نامگذاری شده است که اداره کل حفاظت محیط زیست استان در این راستا برنامه‌هایی از جمله افتتاح چندین پروژه تصفیه فاضلاب صنایع، افتتاح چند پروژه نیروگاه خورشیدی و راه‌اندازی سیستم پایش آنلاین پساب خروجی صنایع بزرگ را در دستور کار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری افزود: پویش پاکسازی رگ‌های زمین با هدف پاکسازی منابع آب چشمه‌ها و قنوات در سطح استان از جمله پویش‌هایی است که برای این هفته در نظر گرفته شده است، همچنین اجرای برنامه‌های فرهنگی در سطح مدارس و جوامع محلی از دیگر برنامه‌هاست.

عدم مدیریت پسماند و پساب بزرگترین چالش استان

کریمی با بیان اینکه یکی از بزرگترین چالش‌های استان عدم مدیریت پسماند و پساب است، تصریح کرد: متاسفانه علی رغم تشکیل پرونده‌های متعدد قضایی برای شهرداران، دهیاران و متولیان امر در بحث پسماند، تاکنون موفق به اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا و راه‌اندازی کارخانه کمپوست و بازیافت نشدیم، گرچه سازمان حفاظت محیط زیست طبق ماده ۲۳ مدیریت پسماند یک دستگاه نظارتی بوده و شهرداران، دهیاران و بخشداران مجری مدیریت پسماند هستند، اما آنچه به مدیریت پسماند در استان کمک می‌کند اجرای طرح تفکیک زباله از مبدا و احداث کارخانه کمپوست و بازیافت است و هیچ اقدام دیگری به این موضوع کمک نخواهد کرد.

وی با بیان اینکه متاسفانه در بحث مدیریت پسماند احکامی که صادر شده بازدارنده نبوده است، تصریح کرد: از طرفی مراکز دفن پسماند یک راهکار نادرست و غیر اصولی برای مدیریت پسماند است، چرا که منجر به آلودگی آب، خاک و از بین رفتن سیما و منظر و انتشار بوی نامطبوع خواهد شد، امید است با همکاری دستگاه قضا و مجموعه وزارت کشور طی سال‌های ۱۴۰۴ ۱۴۰۵ با نظارت جدی‌تر بحث پسماند را برطرف کنیم.

کریمی به عدم مدیریت فاضلاب بهداشتی و فاضلاب صنعتی اشاره کرد و گفت: در راستای مدیریت فاضلاب شهری و روستایی، شرکت آبفا چندین مرتبه طرح دعوی شد و به مراجع قضایی معرفی شدند، می‌توان گفت حدود ۶۷ درصد استان از لحاظ جمعیت از سیستم تصفیه فاضلاب استفاده می‌کند و قریب به ۸۵ درصد صنایع مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب شده‌اند که امید است به گونه‌ای اقدام کنیم که در کل استان بحث فاضلاب مدیریت شود.

بحران آبی و تامین منابع آب حیات وحش

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در خصوص تامین منابع آب برای حیات وحش در مناطق حفاظت شده استان، بیان کرد: امسال با توجه به کمبود بارش در وضعیت نامناسبی قرار داریم و سال خشکی را خواهیم داشت، اما آنچه در حوزه حفاظت محیط زیست در خصوص تامین منابع آب برای حیات وحش مناطق حفاظت شده و در مجموع حیات وحش استان بوده این است که دو جلسه مدیریت بحران منابع آب، با هدف شناسایی مناطقی که در بهار و تابستان امسال دچار کم آبی می‌شوند تشکیل شده است.

وی ساخت مخازن ثابت بتنی در مناطق حفاظت شده با ظرفیت بالا، ساخت آبشخورهای متعدد در مرکزیت مناطق حفاظت شده و پارک ملی در استان در راستای پراکنش حیات وحش، خریداری مخازن موقت آب برای استفاده در آبشخورها، خریداری لوله‌های پلی اتیلن برای مخازن ثابت و سیار به آبشخورها را از جمله اقدامات در دستور کار این اداره‌کل دانست و بیان کرد: برخی از آنها انجام شده تا از بحران آب در این مناطق به گونه‌ای جلوگیری شود.

وی افزود: با توجه به تامین اعتبار در سال جاری،  مناطق حفاظت شده مجهز به توربین‌های تله‌ای دید در شب و با زوم بالا برای پایش نظارت بر تالاب‌ها و مناطق حفاظت شده است.

اقدامات برای نگه‌داشت آب تالاب‌های استان در فصل تابستان

کریمی در ادامه با بیان اینکه یشتر تالاب‌های استان در وضعیت نرمالی قرار دارند، گفت: تقویت بند خاکی و مدیریت تالاب برای نگه‌داشت آب در فصل تابستان برای جلوگیری از بهم خوردن اکوسیستم تالاب در تالاب‌های گندمان و چغاخور انجام شده و در سایر تالاب‌های استان برخی اقدامات حفاظتی برای جلوگیری از تخلیه آب تالاب نیز انجام شده است. 

وی گفت: این اداره کل با تغییر کاربری نزدیک تالاب‌ها و مناطق حفاظت شده مخالفت می‌کند و نگاه‌ها بر این است که واحدهای تولیدی، صنعتی، خدماتی و معدنی تا جایی که ممکن است در شهرک‌های صنعتی متمرکز شوند تا از پراکنش صنعت‌ها نیز جلوگیری شود.

کریمی در خصوص وجود برخی صنایع در استان، توضیح داد: کارخانه سیمان شهرکرد در موقعیتی قرار دارد که به منطقه حفاظت شده تنگ صیاد نزدیک است و با توجه به وجود سیستم پایش آنلاین، نظارت جدی و دقیقی بر خروجی کارخانه صورت می‌گیرد، ممکن است در مقاطعی به دلیل نقص فنی در سیستم الکترونیکی، قطع برق و ... موجب گرفتگی فیلترها شده و در مدت زمان کوتاهی سیستم دچار بحران شود اما این کارخانه با توجه به مجهز بودن به سیستم آنلاین کنترل و پایش و همچنین نظارت‌های این اداره‌کل، در شرایط نرمال قرار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در خصوص کارخانه خمیر مایه ناغان، بیان کرد: مشکل این کارخانه مدیریت پساب بود که در حال حاضر دو سیستم تقریض فاضلاب و تصفیه بیولوژیکی را راه اندازی کرده و قرار است برنامه افتتاحیه تصفیه خانه کنترل بیولوژیکی، اردیبهشت ماه از سوی اداره کل صمت برگزار شود، لذا با توجه به اقدامات انجام شده آلایندگی این کارخانه مرتفع شده است. 

کریمی در خصوص صنایع آلاینده نیز بیان کرد: اداره‌کل حفاظت محیط زیست علاوه بر معرفی صنایع آلاینده به مراجع قضایی و پیگیری برای رفع آلودگی صنایعی که نسبت به رفع آلودگی در فهرست صنایع آلاینده ثبت شده، از سوی قانون جرایمی برای این صنایع درنظر گرفته شده که شهرداران و بخشداران برای اجرای کارهای زیست‌محیطی موظف به پرداخت آن هستند، این جرایم بین ۰.۵ تا ۱.۵ درصد فروش فصلی یا سالانه صنایع بوده که به حساب امور مالیاتی واریز می‌شود.

وی اجرای طرح جامع و تفصیلی مدیریت پسماند و احداث کارخانه کمپوست و بازیافت برای شهرکرد را از جمله دو مصوبه مربوط به کارگروه ملی مدیریت پسماند دانست و تصریح کرد: این موضوعات در کارگروه‌های استانی پیگیری می‌شود و امید است تا پایان خرداد سال جاری طبق ضرب‌الاجل تعیین شده از سوی اداره‌کل حفاظت محیط زیست این طرح در استان تهیه شود، چرا که پس از آن وارد فاز اجرای آن خواهیم شد. 

کریمی ادامه داد: گرچه سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده که هزینه مربوط به طرح پرداخت خواهد شد  و شرکت‌هایی که اقدام به ساخت کارخانه کمپوست و بازیافت کنند از آن ها حمایت مالی صورت می‌گیرد.

عدم پیگیری موضوع پسماند و معرفی شهرداران و دهیاران به مراجع قضایی

وی در خصوص بحث پسماند، شهرداران، دهیاران و بخشدارانی به مراجع قضایی معرفی شدند که در سال ۱۴۰۴ این اداره‌کل با توجه به فرصت و مهلت یک ساله، با جدیت تمام و قاطع بحث مدیریت پسماند را پیگیری خواهد کرد، چنانچه شهرداران، دهیاران و بخشدارانی تاکنون اقدامی برای احداث کارخانه پسماند و بازیافت و طرح تفکیک زباله از مبدأ نکرده باشند به مراجع قضایی معرفی خواهند شد. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در پایان در خصوص پدیده گرد و غبار در استان، خاطرنشان کرد: طی سنوات گذشته بیشترین دلیل گرد و غبار در استان منشا خارجی بود البته در داخل استان چندین کانون گرد و غبار از جمله دشت شهرکرد، خانمیرزا، سفیددشت ، بروجن و فرادنبه به دلیل برداشت بی‌رویه منابع آبی و کاهش بارش به کانون گرد و غبار و عاملی برای بیابان‌زایی تبدیل شده‌ بودند که اداره کل حفاظت محیط زیست استان طی مکاتباتی، اقدام به پیگیری برای احیای دشت‌های ممنوعه و ممنوعه بحرانی کرده است، یکی از این اقدامات احیای تالاب قدیمی خانمیرزا بوده که منجر به مدیریت کانون گرد و غبار خواهد شد. برای سایر دشت‌ها نیز اقداماتی انجام می‌شود تا به دشت‌های استان علاوه بر گرد و غبار، آلایندگی هوا اضافه نشود.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha