• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۳
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1404020100222
  • خبرنگار : 71402

«بالیکاتان ۲۰۲۵»؛ مانور مشترک فیلیپین و آمریکا آغاز شد

«بالیکاتان ۲۰۲۵»؛ مانور مشترک فیلیپین و آمریکا آغاز شد

فیلیپین و آمریکا رزمایش مشترک نظامی خودشان را با هدف آنچه «آزمایش نبرد کامل» خواندند، آغاز کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، بیش از ۱۴ هزار سرباز فیلیپینی و آمریکایی، امروز - دوشنبه - رزمایش سالانه نظامی خودشان را با هدف «آزمایش نبرد کامل» میان دو متحد پیمان دفاعی، در مواجهه با نگرانی‌های امنیتی منطقه‌ای از جمله تنش‌ها در دریای چین جنوبی، آغاز کردند.

رزمایش سالانه «بالیکاتان» (به‌معنای شانه به شانه) به مدت سه هفته تا نهم ماه مه (۱۹ اردیبهشت) ادامه خواهد داشت و مجموعه‌ای از تجهیزات نظامی آمریکا از جمله سامانه موشکی ضدکشتی «NMESIS» و پرتابگرهای راکتی «هیمارس» را به نمایش خواهد گذاشت.

بر اساس خلاصه‌ گزارشی که با رسانه‌ها به اشتراک گذاشته شده، فیلیپین در این رزمایش زنده، موشک‌های مدرن خود را همراه با نیروهای آمریکایی آزمایش خواهد کرد.

ژنرال «جیمز گلین» مسوول هماهنگی رزمایش از طرف آمریکا، این تمرین‌های امسال را «آزمایش نبرد کامل» توصیف کرد که در آن توانمندی‌های هر دو نیرو در سناریوهای مختلف سنجیده می‌شود.

ماموریت‌ها هم شامل دفاع در برابر تهدیدات موشکی، جلوگیری از تهاجم دریایی و غرق کردن یک کشتی خارج از رده نیروی دریایی فیلیپین در آزمایش حمله دریایی می‌شود.

ژنرال گلین در یک نشست خبری گفت: «این آزمایش‌های نبرد کامل برای در نظر گرفتن تمام چالش‌های امنیتی منطقه‌ای که امروز با آن مواجه هستیم طراحی شده‌اند، که از دریای چین جنوبی آغاز می‌شوند.»

به گفته مقامات، امسال حدود ۹۰۰۰ سرباز آمریکایی و ۵۰۰۰ سرباز فیلیپینی در این رزمایش شرکت دارند.

گروه‌های کوچکی از نیروهای استرالیا، ژاپن، بریتانیا، فرانسه و کانادا هم در این رزمایش شرکت دارند و ۱۶ کشور دیگر به‌عنوان ناظر ثبت‌نام کرده‌اند.

این رزمایش‌ها در حالی برگزار می‌شوند که تنش‌های منطقه‌ای در آسیا بر سر آنچه واشنگتن فعالیت‌های «تحریک‌آمیز» چین در دریای چین جنوبی و اطراف تایوان ــ که همسایه فیلیپین است ــ می‌خواند، بالا گرفته است.

در همین حال، ژنرال «فرانسیسکو لورنزو» مسوول هماهنگی رزمایش از طرف فیلیپین، گفت این تمرین‌ها علیه هیچ کشوری هدف‌گیری نشده‌اند، اما می‌توانند نقش بازدارنده‌ای در برابر درگیری ایفا کنند.

لورنزو گفت: «رزمایش بالیکاتان احتمالاً می‌تواند به بازدارندگی درگیری در تایوان کمک کند. اما از دید ما، هدف اصلی آن جلوگیری از هرگونه اجبار یا تهاجم احتمالی به کشورمان است.»

در دو سال گذشته، تنش‌ها میان چین و فیلیپین به دلیل درگیری‌های مکرر میان گاردهای ساحلی دو کشور در دریای چین جنوبی که پکن تقریباً تمام آن را تحت حاکمیت خود می‌داند، شدت یافته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha