• دوشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۱:۳۴
  • دسته‌بندی: ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • کد خبر: 1404020100275
  • خبرنگار : 71667

/گام پنجم؛ آینده هوشمند/

گذار جهانی به 5G؛ خاموشی شبکه‌های قدیمی در راه است

گذار جهانی به 5G؛ خاموشی شبکه‌های قدیمی در راه است

بررسی ها نشان می دهد با شتاب گرفتن تجاری‌سازی ۵G، سهم شبکه‌های ۴G در حال کاهش است , تا پایان دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۳۰۵ اپراتور در ۱۲۱ کشور خدمات مبتنی بر فناوری نسل پنجم ارتباطی را راه‌اندازی کرده‌اند و انتظار می‌رود ده‌ها اپراتور دیگر در سال‌های آینده به این فناوری بپیوندند.

به گزارش ایسنا، صحبت از نسل پنجم اینترنت یا همان ۵G  پس از گذر از نسل سوم و چهارم انجام شد که به دلیل ویژگی‌های مهم آن مانند کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقاء ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیاء در سطح بسیار وسیع، آن را نسبت به نسل‌های قبلی متمایز کرده است.   

طبق گفته کارشناسان حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، در اینترنت نسل پنجم سرعت انتقال سریع و تأخیر بسیار کمی دارد، پهنای باند این نسل از اینترنت بسیار بالا است. بررسی ها نشان می دهد با شتاب گرفتن تجاری‌سازی ۵G، سهم شبکه‌های ۴G در حال کاهش است.

تا پایان دسامبر ۲۰۲۴، بیش از ۳۰۵ اپراتور در ۱۲۱ کشور خدمات مبتنی بر فناوری نسل پنجم ارتباطی را راه‌اندازی کرده‌اند و انتظار می‌رود ده‌ها اپراتور دیگر در سال‌های آینده به این فناوری بپیوندند. از سوی دیگر، شبکه‌های نسل دوم و سوم به تدریج در حال خاموشی هستند.

همچنین تا نوامبر ۲۰۲۴، ۱۵۲ شبکه قدیمی تعطیل شده و ۱۳۱ شبکه دیگر نیز تا سال ۲۰۳۰ غیرفعال خواهند شد. این تحول نه تنها استفاده بهینه‌تر از طیف فرکانسی را ممکن می‌کند بلکه به کاهش مصرف انرژی و توسعه زیرساخت‌های نسل جدید کمک خواهد کرد؛ بنابراین آینده ارتباطات سریع‌تر و پایدارتر خواهد بود.  

انقلابی در اقتصاد دیجیتال

همچنین پیش از این پیش بینی می شود که فناوری‌های موبایل و تحول دیجیتال تا ۲۰۳۰ حدود ۱۱ تریلیون دلار به اقتصاد جهان اضافه کنند و فناوری‌های ۵G، هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء بازیگران اصلی این تحول خواهند بود.

صنعت تولید با سهم ۲۵ درصد، بیشترین سود را می‌برد و کشورهای کم‌درآمد هم با گسترش فناوری‌های دیجیتال از این رشد بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha