نوذر نخعی امروز اول اردیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته سلامت با اشاره به چالشهای جمعیتی و سلامت نسل آینده، نسبت به وضعیت فعلی هشدار داد و خواستار مطالبهگری جدیتر و عملگرایی دقیقتر از سوی مسئولان و رسانهها شد.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع جوانی جمعیت، گفت: همه میدانیم وضعیت تولدها مطلوب نیست و آمارها نگرانکننده است، با وجود تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، در اجرا همچنان فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داریم. مردم در صحنه هستند، اما تحقق وعدهها مانند اعطای وام ازدواج، زمین و تسهیلات فرزندآوری نیازمند پیگیری جدیتر است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان از رسانهها خواست تا در کنار نقش اطلاعرسانی، در جایگاه مطالبهگر اجتماعی نیز ظاهر شوند و افزود: بیایید از خودمان شروع کنیم. به بخشهای ناباروری در کرمان، شیراز یا سایر استانها سر بزنید، با مردم صحبت کنید، ببینید چقدر از وعدههای قانونی محقق شده اسن؟ وقتی زمان را از دست میدهیم، برگشتپذیر نیست.
نخعی با اشاره به شعار اخیر سازمان جهانی بهداشت مبنی بر «انسان سالم، آینده امیدبخش» بر اهمیت مراقبت از سلامت از پیش از تولد تاکید کرد و افزود: دنیا تازه به این نتیجه رسیده که سلامت جامعه از شکم مادر آغاز میشود. سلامت روان، تغذیه، آگاهی و آرامش مادران باید در اولویت فرهنگی ما باشد. این نقش باید بازتعریف شود و در فرهنگسازی اجتماعی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین درباره تصادفات رانندگی و تلفات بالای انسانی در استان کرمان هشدار داد و با استناد به آمار سال ۱۴۰۲ و پیش از آن، رویکرد جهانی «تلفات صفر» گفت: در برخی کشورها، طراحی خودرو، مهندسی جاده و اجرای بازدارنده قوانین جایگاه اصلی را در کنترل تصادفات دارند، نه صرفا آموزش به رانندگان. هر جان از دست رفته مهم است. اگر جمعیت جوان را میخواهیم حفظ کنیم، تصادفات اولویت بالاتری میطلبد.
این استاد پزشکی اجتماعی افزود: فرهنگسازی در کنار اعمال قانونِ بازدارنده، دو بال پیشگیری از فاجعه است. اگر راننده احساس کند با سرعت غیرمجاز یا بدون بستن کمربند مشکلی پیش نمیآید، فرهنگسازی بیاثر خواهد شد.
وی بار دیگر بر نقش رسانهها در آگاهسازی عمومی و همراهسازی دولت و جامعه در حوزه سلامت، جمعیت و پیشگیری تاکید کرد و گفت: هر جا که نیاز باشد برای اطلاعرسانی و فرهنگسازی آمادهام.
انتهای پیام
نظرات