سیدمهدی حسینی امروز دوشنبه اول اردیبهشتماه ۱۴۰۴ در جلسه ایجاد نیروگاههای انرژی خورشیدی که در سالن جلسات فرمانداری ساوه برگزار شد، بر توسعه گسترده این نیروگاهها تاکید کرد و با اشاره به آغاز به کار رسمی اتاق انرژی در شهرستان به عنوان قرارگاه راهبردی برای مقابله با ناترازی انرژی و مدیریت منابع، خواستار تسریع در واگذاری زمین، ایجاد زیرساختهای شبکه و تعیین تکلیف تولید سهم شهرستان ساوه در این حوزه شد و گفت: ۹۰۷ مگاوات از این سهم با واگذاری ۱۴۵۰ هکتار زمین در حال اجراست.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد شبکه و واگذاری زمین، به عنوان دو زیرساخت اصلی برای احداث نیروگاههای خورشیدی و تجدیدپذیر، دستور داد، اراضی مستعد و سرمایهگذاران متقاضی شناسایی شده و بر این اساس، بستههای سرمایهگذاری برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر ارائه شود.
فرماندار ساوه تشکیل اتاق انرژی را اقدامی راهبردی و مشابه راهاندازی اتاق تصمیمگیری اضطراری دانست و افزود: این اتاق با حساسیت بالا، تصمیمگیریهای فوری را برای مدیریت اصولی منابع، تسریع در توسعه انرژیهای نو و ارتقای آمادگی شهرستان در برابر چالشها هدایت میکند.
وی از دستگاههای اجرایی خواست با جدیت مصوبات را پیگیری کنند و از ظرفیت نیروهای متخصص برای شناسایی اراضی و سرمایهگذاران بهره ببرند و شرکتهای برق منطقهای و توزیع نیز مکلف شدند با تمام توان، سازوکار واگذاری زمین و وضعیت شبکه را تعیین تکلیف کنند.
وی همچنین خواستار پایش روزانه وضعیت، هماهنگی سریع با مردم و صنایع و استفاده از ظرفیت بانکهای عامل برای تسهیل امور شد و افزود: تا پایان اردیبهشتماه، برنامه واگذاری اراضی و اجرای پروژهها برای تعیین تکلیف سهم شهرستان ساوه باید نهایی شود. با سرعت، دقت و هماهنگی، آیندهای پایدار در حوزه تامین انرژی را برای ساوه رقم خواهیم زد.
حسینی با تأکید بر جایگاه این شهرستان به عنوان قطب صنعت و مواجهه آن با ناترازی انرژی، توسعه انرژیهای تجدیدپذیر را راهکاری کلیدی برای تامین و دسترسی امن به انرژی اعلام کرد و گفت: اتصال امن صنایع به انرژی خورشیدی و ایجاد درآمد پایدار از طریق سیاستگذاری بومی، سازوکاری است که باید با بهرهگیری از این فناوری به صورت جدی پیگیری شود.
فرماندار ساوه با اشاره به اهمیت انرژیهای تجدیدپذیر در تامین پایدار انرژی، این اقدامات را گامی کلیدی برای کاهش وابستگی به منابع سنتی و تقویت زیرساختهای انرژی شهرستان دانست و از دستگاههای اجرایی خواست با همکاری بخش خصوصی و بهرهگیری از توان متخصصان، شناسایی اراضی و جذب سرمایهگذاری را با جدیت دنبال کنند تا ساوه به عنوان قطب صنعتی، از ظرفیت انرژی خورشیدی به طور موثر بهرهمند شود.
مدیرکل دفتر فنی استانداری مرکزی، نیز به شناسایی ۴۰۰۰ هکتار زمین در دو مقیاس بزرگ و کوچک در شهرستان ساوه اشاره و اظهار کرد: تهیه جدول مشخصات پروژهها و تعیین اولویت احداث، دو موضوع اولویتداری است که باید در دستور کار قرار گیرد.
محمدصالح حسنی کربلایی، همچنین با اشاره به احداث پست ۴۰۰ کیلوولت در شهر صنعتی کاوه گفت: احداث این زیرساخت، ظرفیتی برای تامین انرژی پایدار بزرگترین شهر صنعتی کشور است.
وی بیان کرد: تحقق رفع ناترازی انرژی در کشور منوط به ایجاد و توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر است و استان مرکزی به دلیل شرایط اقلیمی خود، از ظرفیت بالایی برای برخورداری از این مزیت برخوردار است.
انتهای پیام
نظرات