سید رقیه پناهی دوشنبه شب در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت افزود: تجهیزاتی برای مرکز جراحی قلب استان کهگیلویه و بویراحمد خریداری شده اما هم اکنون به دلیل نبود متخصص جراح قلب این استان فاقد مرکز جراحی قلب است.
وی اظهار کرد: رسانه می تواند تأثیر بسزایی در سلامت روان جامعه داشته باشد از این رو ایجاد امیدواری نقش مستقیم در سلامت مردم جامعه دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اهمیت موضوع سلامت به عنوان عمدهترین موضوع زندگی انسان خاطرنشان کرد: از یکم تا هفتم اردیبهشت به عنوان هفته سلامت نامگذاری شده است که به همین مناسبت در طول هفته برنامه های مختلفی در سطح استان تدارک دیدیم.
پناهی، سخنرانی رؤسای شبکه بهداشت استان پیش از خطبه های نماز جمعه، پیاده روی کارکنان حوزه سلامت، نواختن زنگ سلامت، تقدیر از فعالان عرصه سلامت، برپایی چادر سلامت، افتتاح پروژههای بهداشتی و درمانی را از مهمترین برنامههای هفته سلامت در این استان عنوان کرد.
وی تصریح کرد: البته به این معنی نیست که تنها یک هفته به این موضوع بپردازیم بلکه تمرکز باید بر پیشگیری باشد، همه ابعاد مختلف سلامت از جمله سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی باید در نظر گرفته شود.
مردم کهگیلویه و بویراحمد از بیماریهای قلبی و عروقی و سرطان رنج می برند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه شایعترین بیماریهایی که خانوادههای استان از آن رنج میبرند بیماریهای قلبی عروقی و سرطانی است، ادامه داد: بیماریهای قلبی عروقی با تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی مناسب، تحرک و ورزش قابل پیشگیری است و در زمینه بیماریهای سرطانی اگر تمرکز بر سلامت روان و ذهن باشد، بعضی بیماریها کنترل می شوند، هر چند عوامل مختلفی تأثیر دارند.
پناهی در خصوص تغییر مدیریت و معیارهای انتخاب معاونان و مدیران حوزه بهداشت و درمان استان کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: دانشگاه گوشت قربانی نیست بنابراین مدیران و معاونان این دانشگاه بر اساس تخصص انگیزه دانش و قبول داشتن سیاستهای دولت وفاق ملی انتخاب خواهند شد.
چالشهای دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد
وی اظهار کرد: در سطح استان با کمبود پزشک متخصص بیهوشی، داخلی و طب اورژانس مواجهیم و همچنین با کمبود آمبولانس در سطح استان روبرو هستیم که از چالش های ما در سطح استان هستند.
وی با بیان اینکه از مهمترین چالشهای دانشگاه علوم پزشکی استان بدهیها و قراردادهای غیررسمی و بلاتصدی بودن ۲۷.۵ درصد پستهای این مجموعه است، تاکید کرد: ماهانه ۵۳ میلیارد تومان از درآمد اختصاصی دانشگاه علوم پزشکی استان برای حقوق پرداخت میشود بنابراین تلاش خواهیم کرد که این مسائل را در مسیر بهبود قرار دهیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: عملیات اجرایی ساخت دانشکده دندانپزشکی از سال ۹۲ و دانشکده بهداشت و پرستاری از سال ۹۴ شروع شده اما همچنان کمیل نشده و نیمه تمام ماندهاند که تلاش خواهیم کرد این دو دانشکده را تکمیل و به بهرهبرداری برسانیم.
پناهی در رابطه با ساخت بیمارستانهای کوچک در سطح استان افزود: به نظر می رسد در صورت که یک بیمارستان با امکانات و تجهیزات لازم و مناسب جهت خدمات رسانی به مردم استان داشته باشیم بهتر از احداث چند بیمارستان کوچک و فاقد امکانات لازم است.
به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: معتقدم مدیریت باید در اتاقهای شیشهای انجام شود تا مردم از همه امور اطلاع داشته و آگاه باشند.
انتهای پیام
نظرات