سرهنگ پاسدار مرتضی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت گرامیداشت سالروز تأسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برگزار شد، با اشاره به اهمیت نقش رسانه در پیشبرد اهداف فرهنگی و اجتماعی اظهار کرد: همواره تلاش کردیم ارتباطی سازنده با رسانهها برقرار کرده و مطالبات مردم را پیگیری کنیم و در تلاشیم جایگاه سپاه را در کنار مردم و برای مردم تثبیت کنیم و رسانهها در این مسیر یاریگر ما بودهاند.
وی با اشاره به جایگاه ویژه این شهرستان در دفاع مقدس تصریح کرد: قوچان با داشتن هزار و ۶۷ شهید، آمار بسیار بالاتری نسبت به متوسط کشوری دارد. بطور متوسط در کشور، به ازای هر هزار نفر، یک شهید وجود دارد اما این نسبت در قوچان تقریباً دو برابر است؛ همچنین شهرستان بیش از ۱۳ هزار رزمنده در دوران دفاع مقدس داشته که حدود چهار برابر متوسط کشوری است.
نظری با اشاره به برگزاری کنگره ملی شهدای قوچان گفت: از سال ۱۴۰۰ این موضوع در دستور کار قرار گرفت اما تا نیمه دوم سال ۱۴۰۳ به شکل جدی عملیاتی نشد، اکنون دبیرخانه شهرستانی کنگره فعال است و با مشارکت دستگاههای فرهنگی، تولیدات خوبی در حوزه مستند، کتاب و محتوای مجازی شکل گرفته است، این کنگره با محوریت گرامیداشت مقام بیش از هزار شهید شهرستان قوچان، به شکل ملی برگزار خواهد شد.
نظری با اشاره به برگزاری اردوهایی همچون راهیاننور، راهیان پیشرفت و مناسبتهای مذهبی افزود: بیش از دو هزار و ۱۰۰ نفر روز در این اردوها شرکت کردهاند؛ همچنین ۱۸ یادواره شهدای محله و آبروی محله نیز برگزار شده است.
وی با بیان اینکه جشنواره فرهنگی شهرستان برای اولینبار در بهمن ۱۴۰۳ به همت سپاه برگزار شد، به نقش برجسته نوجوانان در برنامههای دینی نیز اشاره کرد و گفت: حضور گسترده نوجوانان در مراسم اعتکاف و استقبال مجدد آنان برای شرکت در سالهای بعد، نشان میدهد که اعتقادات مذهبی در نسل جوان زنده است. این حضور داوطلبانه، برخلاف تبلیغات منفی دشمنان، نشانهای از پویایی و پایبندی نسل جدید به ارزشهاست.
سرهنگ نظری در ادامه به تشریح اقدامات انجام شده در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، محرومیتزدایی، بسیج سازندگی و حمایت از جامعه هدف بسیج پرداخت و گفت: در سال گذشته توفیق داشتیم که از ۳۷۰ خانواده شهدا و ایثارگران در سطح شهرستان قوچان سرکشی و دلجویی کنیم؛ این امر وظیفهای انسانی و اعتقادی برای ماست و در کنار آن تلاش کردهایم خدمات متنوعی به بسیجیان ارائه دهیم.
وی افزود: در حوزه حمایتهای مالی و اجتماعی، ۶۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای بسیجیان ارائه شده است، همچنین ۱۸ نفر از بسیجیان بصورت خانوادگی و رایگان به مشهد مقدس اعزام شدند و علاوه بر آن، خدمات مشاورهای و حمایت قضایی نیز برای ۶۸ نفر از بسیجیان فراهم شد.
فرمانده سپاه قوچان گفت: در حوزه درمان ناباروری، ۱۲ زوج از حمایت کامل و رایگان درمانی برخوردار شدند و همچنین ۷۱ نفر از رزمندگان و بسیجیان به عنوان خادمیار حرم مطهر امام رضا(ع) معرفی شدند.
وی در ادامه با بیان اینکه حمایتهای معیشتی از اقشار محروم شهرستان همچنان با قوت دنبال میشود، گفت: در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار و ۳۰۰ بسته معیشتی در مناسبتهایی نظیر شب یلدا، ماه رمضان و عید نوروز توزیع شد، همچنین با محوریت گروههای جهادی، بیش از ۷۵ هزار افطاری ساده در ۱۲ مسجد توزیع شد.
نظری خاطرنشان کرد: در ۳۷ مرحله ویزیت پزشکی رایگان با حضور پزشکان بسیجی، خدمات درمانی در حاشیه شهر و روستاهای محروم ارائه شد و طی آن ۶۲۰۰ خدمت به مردم ارائه شد.
وی افزود: در راستای حمایت از جبهه مقاومت، مجموعاً یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان کمک نقدی و حدود یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان کمک غیرنقدی و بالغبر ۵۰۰ میلیون تومان کمک دارویی جمعآوری شد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان قوچان ادامه داد: در حوزه حمایت از ازدواج آسان، ۴۸ سری جهیزیه با ارزش ۹۶۰ میلیون تومان برای نوعروسان نیازمند تأمین و اهدا شد.
وی با بیان این نکته که تاکنون ۵۰ گروه جهادی در شهرستان ثبت و عملیاتی شدهاند، تصریح کرد: در حوزه سازندگی نیز اردویهای جهادی متعددی برگزار شد که شامل ساخت و مرمت مسکن محرومین، مرمت مساجد، رنگآمیزی مدارس و توزیع ۷۷۰ بسته لوازمالتحریر با ارزشی بالغبر ۲۲۱ میلیون تومان در بین دانشآموزان کم برخوردار بود.
سرهنگ نظری همچنین از برگزاری ۱۹ هزار و ۲۰۰ ساعت کلاس آموزشی در قالب اردوهای جهادی در مناطق مختلف شهرستان خبر داد و گفت: در حوزه درمانی، ۱۵۰ خدمت پزشکی با ارزشی بالغبر ۴۰۰ میلیون تومان انجام گرفته است.
وی گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی، ۸۷ پرونده برای حمایت از کسبوکارهای کوچک و اشتغالزایی تشکیل شده که ۷۶ مورد آن با تسهیلات مجموعاً ۱۷ میلیارد تومانی محقق شده است، این تسهیلات در دو قالب تسهیلات خُرد و کارفرمایی ارائه شده است.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان قوچان با اشاره به جایگاه ویژه شهرستان قوچان در ساختار استانی سپاه تصریح کرد: قوچان بعنوان مرکز پهنهای و محور قرارگاه جهادی برای شهرستانهای قوچان، درگز، کلات، چناران و گلبهار معرفی شده است؛ این قرارگاه با هدف پاسخگویی و پشتیبانی در مواقع بحران شکل گرفته و تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز نیز برای آن فراهم شده است.
وی با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز اظهار کرد: در راستای تحقق مأموریتهای سازمانی و تکالیف شهروندی، برنامههای متعددی در سطح شهرستان اجرا شد که از مهمترین آنها میتوان به برگزاری کارگاههای جوانی جمعیت با عنوان «ایران جوان بمان» اشاره کرد که با مشارکت بیش از ۸۰۰۰ نفر از بسیجیان در پایگاهها همراه بود.
نظری ادامه داد: کارگاههایی با موضوع ازدواج آسان نیز با حضور همین تعداد از افراد برگزار شد و دورههای توانمندسازی واسطههای خیر در حوزه ازدواج برای ۱۲۰ نفر تدارک دیده شد؛ در همین راستا، کارگاههای پیشگیری از طلاق و حکمیت طلاق نیز با حضور افراد داوطلب به تعداد مشابه برگزار شدهاند، همچنین، ۴۰۰۰ نفر در کارگاههای پیشگیری از اعتیاد شرکت کردند.
وی اضافه کرد: در راستای محرومیتزدایی اجتماعی، رزمایشهای ویژهای با عنوان «کارزار شیفتگان خدمت» در محلات کمبرخوردار تحت عنوان محلات کرامت اجرا شد، این رزمایشها با مشارکت دستگاههای مختلف شهرستان به صورت متمرکز به ارائه خدمات متنوع پرداختند.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان قوچان با اشاره به فعالیتهای مشاورهای، گفت: مرکز مشاوره خانواده مهر با همراهی ۱۵ مشاور جهادی فعال است که در موضوعاتی مانند مشاوره تحصیلی، کودک و نوجوان، خانواده و مباحث حقوقی، خدمات مشاوره ارائه میدهد. در این راستا، تفاهمنامهای با اداره آموزش و پرورش شهرستان منعقد شد تا این خدمات با تخفیف ویژه به دانشآموزان و فرهنگیان ارائه شود.
وی همچنین از راهاندازی درمانگاه ولایت خبر داد و بیان کرد: این درمانگاه از سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و در حال حاضر روزانه در دو نوبت صبح و عصر به عموم مردم و بطور ویژه با تخفیف به بسیجیان خدمات پزشکی، دندانپزشکی و تخصصی ارائه میدهد.
انتهای پیام
نظرات